Udland

Kilder: Gibraltar vil torsdag frigive iransk tankskib

Jon Nazca/Reuters
Torsdag udløber Gibraltars tilladelse til at tilbageholde iransk tankskib. Den skal ikke fornys, siger kilder.

Gibraltar vil torsdag frigive et beslaglagt iransk tankskib, oplyser anonyme kilder til den britiske avis The Sun.

Britiske styrker opbragte olietankeren "Grace 1" nær Gibraltar 4. juli.

Det blev begrundet med mistanke om, at skibet skulle levere olie til Syrien i strid med EU's sanktioner mod Syrien.

Den påstand har Iran flere gange afvist og krævet, at tankskibet bliver frigivet.

Højesteret i Gibraltar udstedte 19. juli en tilladelse til at tilbageholde tankskibet i yderligere 30 dage indtil 15. august.

Ifølge anonyme kilder, som er tætte på Gibraltars chefminister, Fabian Picardo, vil han ikke bede om at få forlænget tilladelsen til at tilbageholde skibet.

Chefministeren skal ifølge kilderne være tilfreds med, at olietankeren ikke længere har kurs mod Syrien.

- Der er ingen grund til at holde "Grace 1" i Gibraltar et øjeblik længere, hvis ikke vi har grund til at tro, at det bryder sanktionerne mod det syriske regime, citerer The Sun en kilde for at sige.

Sagen er en af en række sager, der har øget spændingerne mellem Iran og Storbritannien. Men også USA er dybt involveret i konflikten.

De seneste ni måneder har især Hormuzstrædet dannet ramme om konflikten.

Hormuzstrædet, der forbinder Den Persiske Golf og Omanbugten, er ekstremt vigtigt for verdens olieeksport.

Storbritannien havde oprindeligt lagt op til at indsætte en europæiskledet flådemission i området. Men i august er briterne gået sammen med USA om at etablere en flådemission i Hormuzstrædet.

Det har medført, at både Tyskland og Frankrig ikke ønsker at deltage i missionen, hvis den ledes af USA.

Det skyldes, at præsident Trump har trukket USA ud af den atomaftale, som blandt andet USA og EU indgik med Iran i 2015.

Også i Danmark er opbakningen til dansk deltagelse i flådemissionen begyndt at svinde en smule ind, efter at Storbritannien har slået sig sammen med USA.

/ritzau/Reuters

0/0

Tophistorier

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Portræt

Flemming Schantz: Først da jeg gik konkurs og mistede alt, lærte jeg at drive forretning

Kultur

Ny udstilling og nye bøger: Kunsten sætter tanker i værk

Tophistorier

Seneste nyt

112

Hærværk: Bil fik skåret dæk op og blev sprayet med hvid maling

Udland For abonnenter

Britisk ambassadør: Stor­britannien forlader EU 31. oktober - aftale eller ej

Læserbrev

Teatret OM: Kulturkraft med hjerne og hjerte

Læserbrev: Det er på alle måder en gave til ”Naturens Rige”, at Teatret OM er kommunens egnsteater. Det kan vi være særdeles stolte af og taknemmelige for. Teatrets virke er lokal, national og international kulturkraft med både hjerne og hjerte. I min optik er det præcis de mentale vitaminer, som både kultur og natur i Ringkøbing-Skjern Kommune kan bruge som grobund for kunstens utallige muligheder. Kort og godt mentalhygiejne til folket af højeste karat. Teatret OM har nu i en uge vist sit værd i forbindelse med markeringen af teatrets 30 års jubilæum. Temaet for ugen har været ”UR-NAT 2019”. Ganske genialt er der byttet lidt rundt på bogstaverne i NATUR! Med et overflødighedshorn af højdepunkter rundt i kommunen, har der blandt andet været parader, gadeteater, gøgl, musik, koncerter og stylte artisteri i verdensklasse. Da der fredag eftermiddag var ”kulturflod” fra torvet i Ringkøbing til havnen, var der tæt på 1000, der fik et vitamintilskud af oplevelser, som man kan leve længe på. Kulturchef Per Høgh gav teatret og flodbølgen en række rosende ord med på vejen. Herlig uhøjtidelig var han i sin tale på torvet. Dette gjaldt også formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg, da han i tirsdags i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, stod bag den officielle åbning af ”UR-NAT 2019”. Med ham ved roret for dette udvalg er der bestemt masser af håb for kulturens trivsel i kommunen. I sin tale var Viborg ikke en søvndyssende politiker, men et ærligt og autentisk menneske, der brænder for den livsglæde, Teatret OM står for. Et egnsteater som ledes af et team af stærke og stolte kvinder, som faktisk ikke findes lige i ”Naturens Rige”!

Tarm For abonnenter

Jonas har fans verden over - men skal stadig gå tur med hunden Pepsi hjemme i Tarm

Ringkøbing-Skjern

K-formand har haft samtaler med nye kandidater

Annonce