Annonce
Ringkøbing

Kig med når Ringkøbing Museum åbner en grav fra jernalderen

Indholdet af gravene fortæller om, hvilke personer, der har ligget i dem. PR foto

Rindum: Ringkøbing Museum giver nu folk chancen for at overvære åbningen af en over 2000 år gammel grav.

Det foregår på Ringkøbing Museum onsdag 12. og torsdag 13. februar mellem klokken 11.00 og 16.00. Her kan man kigge konserveringscentrets folk over skuldrene, når de åbner en 2000 år gammel grav. Gravindholdet bliver åbnet for første gang siden jernalderen, og det bliver afsløret, hvilke gaver, der er lagt med i graven i sin tid. Gaverne i gravene fortæller noget om den afdøde - køn, status og meget mere.

Arkæologerne fra Ark Vest/Ringkøbing-Skjern Museum vil også fortælle om andre fund, de har gjort ved Rindum Mølleby. Her har der boet mennesker gennem mange tusinde år, så der er gjort mange fund gennem årene. Heriblandt nogle meget velbevarede grave med både smykker og tekstilrester.

Endelig kan man naturligvis kigge rundt i resten af udstillingerne på Ringkøbing Museum. For eksempel udstillingen "Flyvere i natten", der handler om 19 allierede fly, der styrtede ned under Anden Verdenskrig. /cak

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Annonce