Annonce
Ringkøbing

KG'ere skiftede klasseværelset ud med fjorden

Tanja Kaiser i gang med at undervise eleverne fra KG. Privatfoto.

Gymnasieelever lærte om Ringkøbing Fjords økosystem; Landudviklerne - Taja Kaiser og Tove Urup Madsen - gik i dybden med undervisning om vandplanter, bunddyr og fisk.

RINGKØBING: Klasseværelset på KG blev skiftet ud med Ringkøbing Fjords anderledes højloftede klasseværelse, da et hold elever fra Det Kristne Gymnasium forleden hørte om fjordens økologi.

Underviserne var Tanja Kirkeby Kaiser og Tove Urup Madsen, der driver firmaet Landudviklerne.

Støttet af Velux-Villumfonden kører Landudviklerne et længerevarende projekt - "Naturpleje af ålegræs på fjordbunden". En vigtig del af dette projekt går ud på at formidle viden om fjordens økosystem, fortæller Tanja Kaiser.

- Derfor har alle gymnasier ved fjorden, der underviser i biologi, haft mulighed for at dykke ned under vandoverfladen og lære om vandplanter, bunddyr og fisk, fortsætter hun.

Vestjysk Gymnasium i Tarm har haft et par hold af sted, og forleden var det altså KG's tur.

Ved fjorden lærte de om fjordens fødekæde, hvor lysenergi gribes af planter og alger, og omdannes til nye planter og alger - som igen er bestemmende for, hvor store mængder bunddyr og dyreplankton, der kan være i fjorden. Hvilket igen er med til at bestemme mængden af fisk og fugle.

Eleverne blev bragt fra den ene post til den næste, hvor de lærte at se sammenhængen mellem fjordens forskellige fødeniveauer.

Ind imellem kom de på hårdt arbejde, når de måtte ud i fjorden iført waders og bevæbnet med net, spader og skovle for at indsamle bunddyr.

- Ved dagens slutning havde eleverne fået lært om fjordens liv, og vi håber, at alle elever vil huske på, hvordan dyre- og plantelivet afhænger af hinanden, og fjordens økologi er et samspil af liv på mange niveauer, siger Tanja Kirkeby.

Eleverne kom på hårdt arbejde!
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce