Annonce
Skjern

Forening klar med nyt tiltag: Åbner børnehøjskole i Skjern

Børnehøjskolen får til huse på Cirklen i Skjern, og de første hold begynder til januar. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Fortælling og håndværk er i højsædet, når KFUM & K slår dørene op til Skjern Børnehøjskole i januar. Inspirationen kommer fra en tilsvarende børnehøjskole i Aarhus.
Annonce

SKJERN: Børn kan godt spekulere over og tale om de store ting i livet, og det får de mulighed for at gøre i fællesskab fra januar, når KFUM & K i Skjern åbner Skjern Børnehøjskole.

Lige nu er KFUM & K i gang med PR-arbejdet for det nye initiativ. Blandt andet er der oprettet en Facebook-gruppe, og så bydes der til åbent hus på Cirklen på mandag mellem klokken 16 og 18, hvor børn og deres forældre får mulighed for at høre nærmere om tilbuddet. På de første to hold, der åbner den 13. januar, er der plads til 24 børn i alt, og premieren bliver et strikkekursus og et madlavningskursus.

- Sport fylder meget i andre sammenhænge her i området, og vi synes, at der mangler tilbud til børn, der har lyst til noget andet, fortæller Morten Ahle, der er tovholder på projektet.

Han er spændt på, hvor mange børn, der kommer, men håbet er, at der bliver fuldt hus til de første kurser.

KFUM & K i Skjern har ladet sig inspirere meget af Aarhus Børnehøjskole, der også drives af organisationen, og der er flere elementer, som bliver kopieret til Skjern. Blandt andet indledes hvert kursus med en fortælling, som skal sætte børnenes tanker i gang, og være et samtaleemne på kurset. Et eksempel er oplæsning af Antoine de Saint-Exupérys klassiker Den Lille Prins, eller en bibelfortælling. KFUM & K har sit ståsted på et kristent grundlag, og vil gerne formidle de værdier til børnene.

- På børnehøjskolen er alle børn meget velkomne uanset deres baggrund. Vi skal fortælle, og så skal man gå i dialog, og alles mening har lige meget værdi, forklarer Morten Ahle, der også fortæller, at man lægger meget vægt på fællesskabsfølelsen. Efter hver kursusdag spiser man sammen.

Børnehøjskolen henvender sig til børn i alderen 6 til 13 år, og et kursus varer fra klokken 16 til 18.45. De første kurser indeholder otte gange.

Fra maj til sommerferien kommer der nye kurser på programmet, og arrangørerne håber, at der kan blive plads til endnu flere håndværkskurser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Tre fodboldhold i Ringkøbing IF påvirket af corona - en spiller er testet positiv

Annonce