Annonce
Ringkøbing-Skjern

Kerne-Venstre har fået nok: Løkke og Jensen har fået besked om at trække sig

Her til aften taler regionsformand Jens Nicolai Vejlgaard for første gang om mistilliden til Lars Løkke og Kristian Jensen. Arkivfoto: Joan Karlsen
Kommuneformændene i Region Midtjylland opfordrer enstemmigt Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen til at gå som formand og næstformand, fortæller den ellers så tavse formand for Region Midtjylland tirsdag.

Ringkøbing-Skjern: Formand for Venstre i Region Midtjylland, Jens Nicolai Vejlgaard, foretog mandag aften to svære telefonopkald.

Det ene gik til Lars Løkke Rasmussen. Det andet til Kristian Jensen.

Venstres formand og næstformand fik den klare besked, at det midt- og vestjyske Venstrebagland, som hidtil har bakket formandsskabet op i medgang og modgang, nu opfordrer dem begge til at trække sig. Tilliden er væk, lød den enstemmige konklusion fra de omkring 25 kommuneformænd fra hele den midtjyske region, som mandag holdt krisemøde på Paarup Kro.

- Venstre har den seneste tid opført sig som teenagere, der har rodet hele huset til. Nu er vi kommet dertil, hvor der er nødt til at være en voksen til stede, som siger, at der skal ryddes op, og at det skal ske nu, siger Jens Nicolai Vejlgaard, der her til aften for første gang vælger at sætte ord på konklusionen efter mødet.

- Både Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen har gjort en enestående indsats for Venstre, men de står i vejen for, at vi kan få ro og orden i partiet igen. Derfor opfordrer vi dem begge til at trække sig på det førstkommende landsmøde, lyder beskeden.

Efter mandagens møde i det midtjyske var Jens Nicolai Vejlgaard noget mere fåmælt og nægtede at udtale sig om mødets konklusion. Hovedpersonerne skulle have direkte besked. I dag ønsker Vejlgaard ikke at fortælle, hvordan Løkke og Jensen tog beskeden om, at den midt- og vestjyske bastion ikke står længere.

- Det vil jeg ikke kommentere, siger han kort.

Sikkert er det, at især Kristian Jensen som næstformand har været tæt på sit midt- og vestjyske bagland. Han har spist utallige oste- og rullepølsemadder til møder med de lokale partiorganisationer. Derfor gør det formentlig særligt ondt, at opbakningen er væk. Ondt gør det også på nogle af de tætteste organisationsfolk, som "gerne ville have klappet ham ud efter mange års god og tro tjeneste, som han blev klappet ind for mange år siden", som én udtrykker det.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Kristian Jensen til mistillidserklæringen fra hans nærmeste bagland.

Regionsformand Jens Nicolai Vejlgaard ønsker ikke at oplyse, om kommuneformændene nu aktivt vil gå ud og opfordre andre kandidater til at stille op til formands- og næstformandsposten i Venstre, ligesom han heller ikke ønsker at sætte navne på kandidater, der kunne være interessante at sætte i spidsen for partiet.

- Det har vi ikke forholdt os til, siger Vejlgaard.

Venstres hovedbestyrelse og forretningsudvalg mødes i weekenden i Brejning ved Vejle, hvor formandsspørgsmålet skal vendes endnu en gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Gør din borgerpligt - gå på restaurant

Hånden på hjertet... Hvornår har du sidst spist på en restaurant i din hjemby? Hvornår har du og din bedre halvdel sagt til hinanden: "I aften går vi ud at spise på Restaurant Xxx"? Hvornår har du og en flok venner senest sat hinanden stævne på en af byens restauranter for få en kulinarisk oplevelse? Og det tæller altså ikke, at I en fredag aften dropper madlavningen og henter en pizza eller noget andet ud af huset-mad. Vi taler om et rigtigt restaurantbesøg med menukort, opvartning og hele pibetøjet. Det er længe siden, ikke sandt? Et tilbagevendende samtaleemne blandt borgere her i kommunen er, hvorfor pokker vi ikke har ret mange gode restauranter. Ikke et ondt ord om ud af huset-spisesteder eller burger-, kylling- og pommefrites-restauranter, som vi har masser af; de kan såmænd sagtens være udmærkede. Vi taler om restauranter med kok i køkkenet, spisekort og tjener, der serverer en god middag, lavet på gode råvarer til en pris, der gør det muligt for en familie at spise ude uden at blive ruineret. De findes selvfølgelig - ingen nævnt, ingen glemt. Men når vestjyder taler med hinanden om restaurant-situationen, høres en tilbagevendende klage: Der er alt for få steder, hvor vi kan spise en ordentlig middag til rimelig penge! Vi lokale er ikke alene om beklagelserne. Den seneste tilfredshedsundersøgelse blandt turister viser, at de, der rejser til vort område, har den samme oplevelse; og den er særlig gal i Ringkøbing-Skjern Kommune på trods af, at vi har millioner af turistovernatninger hvert år. Udfordringen giver turistbranchen grå hår i hovedet. Med god grund. Et bredt udbud af spisesteder af god kvalitet øger et turistmåls tiltrækningskraft. De behøver ikke at være Michelin-klasse; men de må gerne hæve sig over fast food- og buffet-niveau. Hele turistbranchen og kommunen med har fokus på madområdet, hvor nøgleordet ikke mindst er "lokale råvarer". Desværre rykker det bare ikke rigtig. Kokkene vil åbenbart hellere arbejde østpå, tjenerne ligeså, og efterspørgslen svinger vildt, alt afhængig af årstiden. Det er ikke nemt... Der er kun en udvej. Vi må alle gøre vores borgerpligt. Vi må til at spise noget mere ude!

Portræt For abonnenter

Jiesper er både elektriker, antropolog og en klimaforsker der kigger ind i en skræmmende fremtid

Ringkøbing For abonnenter

Forfatter flyttede fra København til Velling: 'Jeg synes egentlig, at forskellen er lidt overvurderet'

Annonce