Annonce
Tarm

Keramik for alle aldre i Musikskolen RingkøbingSkjern og Tryllestaven

Dorte Schmidt Mortensen i færd med at dreje på en af de nye drejeskiver. Pressebillede

Tarm: Musikskolen Ringkøbing-Skjern tilbyder fra denne sæson endnu et kreativt tilbud til børn fra 5. klasse og op, idet det nu er muligt at gå til keramikundervisning i billedværkstedet i Mejeriet i Tarm.

Her får eleverne en introduktion til keramikkens verden og lærer lerets egenskaber at kende gennem arbejdet med forskellige teknikker. Fordybelse i den kreative og skabende proces er som i andre kulturfag grundlæggende. Underviser er Tove Lauritsen

For at skærpe kendskabet til og interessen for faget, har alle 5.-klasses elever fra Tarm skole været på besøg i keramikværkstedet og har formet en maske med udgangspunkt i Picassos sjove og skæve ansigter. Maskerne er nu forglødet og skal glaseres, før de kommer med eleverne hjem.

Tryllestaven har i øvrigt stor succes med sine keramikkurser for voksne - idet der har været holdt tre weekendkurser og et aftenkursus i efteråret.

Drejekurset i november er allerede fuldtegnet, men der er stadig pladser på aftenkurset Keramik 2, der begyndte 30. oktober. Drejekurserne er et nyt tiltag, som er kommet i gang efter indkøb af fire nye drejeskiver.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce