Kultur

Kenneths bøn til Pokémon-spillere: Kan I gå på jagt udenfor vores have?

Facebook-opslaget i bygruppen '6971 Spjaldborgere' blev akkompagneret af billeder af, hvor pokémon-spillerne gerne må placere sig, når de spiller - og altså dette forbudsskilt. - Vi ville tage lidt pis på det hele og tage nogle sjove billeder. Så var der lidt at tale om i byen igen, siger Kenneth Bilgrav. Foto: Kenneth Bilgrav.
En gruppe dagligt tilbagevendende pokémon-jægere er blevet et mindre irritationsmoment for 27-årige Kenneth Bilgrav og lejlighedskammeraterne i Spjald. Med et glimt i øjet har han nu forsøgt at sende et budskab ud til spillerne om at søge andetsteds i jagten på de virtuelle eventyrvæsner.

SPJALD: Moderne problemer kræver moderne løsninger.

Men hvad gør man, når ens private ejendom dagligt bliver besøgt af entusiastiske spillere af det populære smartphone-spil Pokémon Go?

Det spurgte 27-årige Kenneth Bilgrav fra Spjald og hans to lejlighedskammerater sig selv om.

Gennem længere tid har de og medbeboerne i et lejlighedskompleks i centrum af Spjald måttet lægge øre til begejstringsudbrud uden for deres vinduer fra pokémon-jægere, som har taget opstilling på den private have.

Spillerne mødes i Kenneths private, flisebelagt 'have' - der fungerer som parkeringsplads - for at indsamle pokémons og for at dyste i et såkaldt tårn, hvor spillerne i grupper kan kæmpe om værdifulde genstande, hæder og ære.

- Som sådan irriterer det os ikke i hverdagene, for der er vi på arbejde. Men vi har en, der sover om dagen, fordi han arbejder om natten. Han har været lidt træt af, at der er larm uden for hans vindue, hvor spillerne står. Det er værst i weekenderne, fordi de snakker højt, siger Kenneth Bilgrav.

Spillerne holder typisk til på fliserne i en times tid, og det er nu ikke, fordi Kenneth og kammeraterne har et problem med spillerne. De er nemlig flinke, forklarer han, og han kan godt forstå, at de bliver begejstrede, når de vinder i spillet.

- Men vi er ikke inde i samme verden, så vi kan ikke helt se, hvorfor de ikke bare lige kan stille sig om på den anden side af huset, siger han.

Facebook-opslaget

Søndag aften skrev Kenneth Bilgrav fra Spjald følgende besked:

"På vegne af bofællesskabet ved den gamle tandlæge, ber vi om at diverse pokemonjægere bruger offentlige steder til at jage efter pikachu, bulbasur eller sågar Nidoking. Vi har folk, som sover om dagen og bliver forstyrret i deres søvn, når I, helt forståeligt, bliver højlydt begejstret over at have fanget Charmander med en pokeball eller den dyre masterball. Vi er godt klar over at, der er et center, hvor I kan få Sten-emblemet, som er svær at få fat i, hvis man ikke har en vandpokemon, men gå lige om på den offentlige side af bygningen i stedet for at stå i vores “have”.

På forhånd tak fra:
Ash Ketchum, butterfree og venner"


Kilde: Den offentlige Facebook-gruppe '6971 Spjaldborgere'

Tog kontakt til spilfirma

Noget måtte gøres, og første løsningsforslag blev at kontakte udgiverne af spillet Pokémon Go for at få flyttet det virtuelle tårn.

Det kunne dog ikke umiddelbart lade sig gøre.

- Så tænkte vi, at hvis de ikke kunne flytte tårnet, kunne spillerne måske stå på den anden side af bygningen. Hvis det sker, kan vi ikke rigtigt høre dem, og så kan min kammerat få sovet, siger Kenneth.

Derfor skrev han søndag aften et opslag i Facebook-gruppen ’6971 Spjaldborgere’, hvor han med et glimt i øjet opfordrede Pokémon-spillerne til at søge andetsteds hen i byen, så der blev lidt mere ro på adressen i Spjald.

- Jeg tror, folk synes, det er sjovt. Det var også vores tanke i stedet for at gå i små sko. Vi har god humor i vores vennegruppe, så vi kan godt finde på at lave sjov med det hele. Så er der lidt at snakke om i byen igen, siger Kenneth Bilgrav.

0/0

Tophistorier

Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Kultur For abonnenter

E-force satsede på at vinde "the double" ved gadefodboldstævne i Hvide Sande

Tophistorier

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce