Annonce
Kultur

Kenneths bøn til Pokémon-spillere: Kan I gå på jagt udenfor vores have?

Facebook-opslaget i bygruppen '6971 Spjaldborgere' blev akkompagneret af billeder af, hvor pokémon-spillerne gerne må placere sig, når de spiller - og altså dette forbudsskilt. - Vi ville tage lidt pis på det hele og tage nogle sjove billeder. Så var der lidt at tale om i byen igen, siger Kenneth Bilgrav. Foto: Kenneth Bilgrav.
En gruppe dagligt tilbagevendende pokémon-jægere er blevet et mindre irritationsmoment for 27-årige Kenneth Bilgrav og lejlighedskammeraterne i Spjald. Med et glimt i øjet har han nu forsøgt at sende et budskab ud til spillerne om at søge andetsteds i jagten på de virtuelle eventyrvæsner.
Annonce

SPJALD: Moderne problemer kræver moderne løsninger.

Men hvad gør man, når ens private ejendom dagligt bliver besøgt af entusiastiske spillere af det populære smartphone-spil Pokémon Go?

Det spurgte 27-årige Kenneth Bilgrav fra Spjald og hans to lejlighedskammerater sig selv om.

Gennem længere tid har de og medbeboerne i et lejlighedskompleks i centrum af Spjald måttet lægge øre til begejstringsudbrud uden for deres vinduer fra pokémon-jægere, som har taget opstilling på den private have.

Spillerne mødes i Kenneths private, flisebelagt 'have' - der fungerer som parkeringsplads - for at indsamle pokémons og for at dyste i et såkaldt tårn, hvor spillerne i grupper kan kæmpe om værdifulde genstande, hæder og ære.

- Som sådan irriterer det os ikke i hverdagene, for der er vi på arbejde. Men vi har en, der sover om dagen, fordi han arbejder om natten. Han har været lidt træt af, at der er larm uden for hans vindue, hvor spillerne står. Det er værst i weekenderne, fordi de snakker højt, siger Kenneth Bilgrav.

Spillerne holder typisk til på fliserne i en times tid, og det er nu ikke, fordi Kenneth og kammeraterne har et problem med spillerne. De er nemlig flinke, forklarer han, og han kan godt forstå, at de bliver begejstrede, når de vinder i spillet.

- Men vi er ikke inde i samme verden, så vi kan ikke helt se, hvorfor de ikke bare lige kan stille sig om på den anden side af huset, siger han.

Facebook-opslaget

Søndag aften skrev Kenneth Bilgrav fra Spjald følgende besked:

"På vegne af bofællesskabet ved den gamle tandlæge, ber vi om at diverse pokemonjægere bruger offentlige steder til at jage efter pikachu, bulbasur eller sågar Nidoking. Vi har folk, som sover om dagen og bliver forstyrret i deres søvn, når I, helt forståeligt, bliver højlydt begejstret over at have fanget Charmander med en pokeball eller den dyre masterball. Vi er godt klar over at, der er et center, hvor I kan få Sten-emblemet, som er svær at få fat i, hvis man ikke har en vandpokemon, men gå lige om på den offentlige side af bygningen i stedet for at stå i vores “have”.

På forhånd tak fra:
Ash Ketchum, butterfree og venner"


Kilde: Den offentlige Facebook-gruppe '6971 Spjaldborgere'

Annonce

Tog kontakt til spilfirma

Noget måtte gøres, og første løsningsforslag blev at kontakte udgiverne af spillet Pokémon Go for at få flyttet det virtuelle tårn.

Det kunne dog ikke umiddelbart lade sig gøre.

- Så tænkte vi, at hvis de ikke kunne flytte tårnet, kunne spillerne måske stå på den anden side af bygningen. Hvis det sker, kan vi ikke rigtigt høre dem, og så kan min kammerat få sovet, siger Kenneth.

Derfor skrev han søndag aften et opslag i Facebook-gruppen ’6971 Spjaldborgere’, hvor han med et glimt i øjet opfordrede Pokémon-spillerne til at søge andetsteds hen i byen, så der blev lidt mere ro på adressen i Spjald.

- Jeg tror, folk synes, det er sjovt. Det var også vores tanke i stedet for at gå i små sko. Vi har god humor i vores vennegruppe, så vi kan godt finde på at lave sjov med det hele. Så er der lidt at snakke om i byen igen, siger Kenneth Bilgrav.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Massetest i Vestjylland: Torsdag åbner yderligere to teststeder i Ringkøbing-Skjern

Debat

Vinternote: Tiden flyver

Annonce