Ringkøbing-Skjern

Kenneth Mikkelsen kommer ikke i Folketinget: Jeg er skuffet

Kenneth Mikkelsen fotograferet under valgaftenen. Foto: Jørgen Kirk
Ringkøbing-Skjerns Venstrekandidat er blevet slået klart af fem andre kandidater og er skuffet og ærgerlig.

Ringkøbing-Skjern: Ringkøbingkredsen, som regnes for den måske sikreste Venstrekreds af alle, giver ikke valg til Kenneth Mikkelsen. Venstre bevarer sine fem mandater i Vestjyllands Storkreds, og vælgerne sender Inger Støjberg, Kristian Jensen, Thomas Danielsen, Carsten Kissmeyer og Kristian Pihl Lorentzen til Christiansborg.

Pihl Lorentzen tager med 6.963 stemmer det femte kredsmandat, som Kenneth Mikkelsen håbede at være i betragtning til.

Med 4.700 personlige stemmer var han dog langt fra og må nu nøjes med at være førstesuppleant.

- Jeg er skuffet, selvfølgelig, det er den følelse, der vælter rundt i mig lige nu. Den anden følelse er at jeg er ked at det på Ringkøbing-Skjerns vegne, og jeg synes, vi prøvede at advare mod den situation, der er opstået nu. Jeg anerkender naturligvis, at vælgerne har sat deres krydser, hvor de har. Men jeg synes, det er ærgerligt, at Ringkøbing-Skjern nu ikke har et folketingsmedlem, der er hundrede procent dedikeret til kommunen. De andre kandidater, Kristian Jensen, Dennis Flydtkjær, Annette Lind, siger de også repræsenterer Ringkøbing-Skjern, og det gør de også, men de har også andre kredse at prioritere, siger Kenneth Mikkelsen.

Kenneth Mikkelsen har fået 4.043 personlige stemmer i Ringkøbing-Skjern og i Herning 504 stemmer som sit bedste uden for hjemkredsen. I de andre kredse er han nede i tocifrede og sågar encifrede stemmetal.

Kristendemokraternes Kristian Andersen fik 5.068 personlige stemmer, hvilket er cirka 3.000 mere end ved valget i ’15. Havde Kenneth Mikkelsen fået de 3.000 nye KD-stemmer, var han gledet flot ind på Borgen på det fjerde mandat.

- De 3.000 stemmer mangler i regnestykket, men kredsens Venstrestemmer blev også fordel anderledes ved dette valg. Der var flere listestemmer. Ved sidste valg blev to tredjedele af Venstrestemmerne giver personligt til Esben Lunde, men jeg har kun fået omkring 40 procent. Der er også blevet stemt personligt på for eksempel Støjberg og Danielsen, så Venstrevælgerne i Ringkøbing-Skjern har spredt sig mere denne gang, siger Kenneth Mikkelsen.

Det er endnu for tidligt at udtale sig om fremtiden som kandidat i Ringkøbing-Skjern, mener han.

- Dette resultat skal lige tages ind, og vi skal have vores evaluering. Jeg har et civilt job, jeg starter på igen mandag, og så skal jeg vende med mig selv, om dette skal være mit eneste forsøg i politik, eller om posten som første suppleant er skridtet til at lykkes næste gang. Jeg skal mærke efter, og Venstres medlemmer skal mærke efter. Der kommer også et nyt opstillingsmøde. Der er mange ting, der skal falde på plads i de kommende uger, siger Kenneth Mikkelsen.

Inger Støjberg blev den helt store stemmesluger i Vestjyllands Storkreds med 28.420 stemmer foran Kristian Jensen med 10.759, Thomas Danielsen med 8.826, Carsten Kissmeyer med 7.245 og Kristian Pihl Lorentzen med 6.963.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Pas på den 300. bilist

Det er en af den slags førstepladser, vi helst vil være foruden. Men vi kommer ikke uden om det: Vestjyske bilister er landets mest drikfældige. I alt fald hvis man måler på antallet af spritbilister, som bliver fanget i politiets kontroller. Tallene er temmelig skræmmende: Politiet har i løbet af et år stoppet 13.259 tilfældige biler, og i dem sad 44 spritbilister; det vil sige, at der i gennemsnit sad en spritbilist en ud af trehundrede biler. Prøv lige at tænke lidt over det … Hvor mange biler passerer du, når du eksempelvis kører på vejen mellem Ringkøbing og Herning eller Skjern og Holstebro? Rigtig mange! Og for hver gang, du passerer nummer 299, møder du en spritbilist. Ikke nogen rar tanke! Især ikke når man tager i betragtning, at skræmmende mange ulykker involverer sprit. De seneste tal viser, at der, i perioden 2013-2017, blev dræbt 140 mennesker i trafikken i Danmark og 829 personer kom alvorligt til skade i ulykker med spirituspåvirket fører af et motoriseret køretøj. Hvorfor kører vestjyderne markant mere spritkørsel end andre danskere? Måske handler det i virkeligheden om noget så banalt, at vestjyske spritbilister tror, de kan slippe af sted med det, fordi vi bor i et tyndt befolket hjørne af landet med langt mellem politipatruljerne. Men rent faktisk ved vi det ikke. Derfor er det også godt, at politiet nu vil bruge den store mængde data, man har indsamlet, til at kortlægge spritbilisternes adfærd - ikke mindst, hvem de er, hvor gamle de er, og hvor og hvornår, de begiver sig ud på vejene. På den måde vil politiet kunne sætte ind med både forebyggende kampagner og spritkontroller. Men vi andre - det store flertal, der ikke kører spritkørsel, og ikke kunne drømme om at gøre det - kan også gøre noget. Vi kan først og fremmest gøre det socialt uacceptabelt at sætte sig bag rattet i påvirket tilstand, hvad enten det er til hverdag eller fest. Ser vi en person slingre ud mod bilen, kan vi stoppe vedkommende, bede ham eller hende aflevere nøglen, og sørge for, at de kommer godt hjem på anden vis. Vi har et ansvar for, at der ikke er nogen derude, der møder den 300. bilist.

Annonce