Ringkøbing-Skjern

Kenneth Mikkelsen kommer ikke i Folketinget: Jeg er skuffet

Kenneth Mikkelsen fotograferet under valgaftenen. Foto: Jørgen Kirk
Ringkøbing-Skjerns Venstrekandidat er blevet slået klart af fem andre kandidater og er skuffet og ærgerlig.

Ringkøbing-Skjern: Ringkøbingkredsen, som regnes for den måske sikreste Venstrekreds af alle, giver ikke valg til Kenneth Mikkelsen. Venstre bevarer sine fem mandater i Vestjyllands Storkreds, og vælgerne sender Inger Støjberg, Kristian Jensen, Thomas Danielsen, Carsten Kissmeyer og Kristian Pihl Lorentzen til Christiansborg.

Pihl Lorentzen tager med 6.963 stemmer det femte kredsmandat, som Kenneth Mikkelsen håbede at være i betragtning til.

Med 4.700 personlige stemmer var han dog langt fra og må nu nøjes med at være førstesuppleant.

- Jeg er skuffet, selvfølgelig, det er den følelse, der vælter rundt i mig lige nu. Den anden følelse er at jeg er ked at det på Ringkøbing-Skjerns vegne, og jeg synes, vi prøvede at advare mod den situation, der er opstået nu. Jeg anerkender naturligvis, at vælgerne har sat deres krydser, hvor de har. Men jeg synes, det er ærgerligt, at Ringkøbing-Skjern nu ikke har et folketingsmedlem, der er hundrede procent dedikeret til kommunen. De andre kandidater, Kristian Jensen, Dennis Flydtkjær, Annette Lind, siger de også repræsenterer Ringkøbing-Skjern, og det gør de også, men de har også andre kredse at prioritere, siger Kenneth Mikkelsen.

Kenneth Mikkelsen har fået 4.043 personlige stemmer i Ringkøbing-Skjern og i Herning 504 stemmer som sit bedste uden for hjemkredsen. I de andre kredse er han nede i tocifrede og sågar encifrede stemmetal.

Kristendemokraternes Kristian Andersen fik 5.068 personlige stemmer, hvilket er cirka 3.000 mere end ved valget i ’15. Havde Kenneth Mikkelsen fået de 3.000 nye KD-stemmer, var han gledet flot ind på Borgen på det fjerde mandat.

- De 3.000 stemmer mangler i regnestykket, men kredsens Venstrestemmer blev også fordel anderledes ved dette valg. Der var flere listestemmer. Ved sidste valg blev to tredjedele af Venstrestemmerne giver personligt til Esben Lunde, men jeg har kun fået omkring 40 procent. Der er også blevet stemt personligt på for eksempel Støjberg og Danielsen, så Venstrevælgerne i Ringkøbing-Skjern har spredt sig mere denne gang, siger Kenneth Mikkelsen.

Det er endnu for tidligt at udtale sig om fremtiden som kandidat i Ringkøbing-Skjern, mener han.

- Dette resultat skal lige tages ind, og vi skal have vores evaluering. Jeg har et civilt job, jeg starter på igen mandag, og så skal jeg vende med mig selv, om dette skal være mit eneste forsøg i politik, eller om posten som første suppleant er skridtet til at lykkes næste gang. Jeg skal mærke efter, og Venstres medlemmer skal mærke efter. Der kommer også et nyt opstillingsmøde. Der er mange ting, der skal falde på plads i de kommende uger, siger Kenneth Mikkelsen.

Inger Støjberg blev den helt store stemmesluger i Vestjyllands Storkreds med 28.420 stemmer foran Kristian Jensen med 10.759, Thomas Danielsen med 8.826, Carsten Kissmeyer med 7.245 og Kristian Pihl Lorentzen med 6.963.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing For abonnenter

Planen var at blive elektriker - men nu er planterne blevet et livsværk

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce