Annonce
Erhverv

Kendte tøjmærker til nedsat pris: Brinch er tilbage med tøjbutikker

Jan Brinch - starter nye butikker i Søndervig og Vorupør. Arkivfoto
Jan Brinch åbner Brinch Sale i både Søndervig og Vorupør.

Søndervig: Jan Brinch, der har en fortid som indehaver af sin egen tøjforretning i Lemvig, er nu tilbage ved vestkysten med to nye butikker. Torsdag åbnede han i Søndervig, og lørdag kom turen til Vorupør.

Forretningerne hedder Brinch Sale.

- Konceptet i butikkerne er meget enkelt. Det er kendte tøjmærker til nedsat pris. Og i Søndervig har vi netop fyldt butikken med de rigtige varer til halv pris, fortæller Jan Brinch, som i første omgang vil passe butikken sammen med hustruen Jane.

- Så det bliver som i "gamle dage" i Lemvig.

I Søndervig har man så lavet det ekstra, at der er sat et telt op med et lagersalg, som han i forvejen har cirka fem gange om året forskellige steder i landet. Det har for eksempel været i Ridehallen og Godsbanen i Aarhus, og senest var det i Nørrebrohallen.

Tanken er, at Brinch Sale er en sæson-forretning, og det holder Jan Brinch fast i i Vorupør, hvor man har lejet en gammel købmandsbrutik midt i byen. Her er der ansat personale.

- I Søndervig er lejemålet hele året, og nu må vi så se, om det bliver en succes. Gør det det, så kan vi holde åbent hele året.

Jan Brinch solgte i sin tid sin forretning i Lemvig, og han arbejdede så med salg af inventar til skoler og institutioner i Norge. Men det gik galt for firmaet et par år siden, hvor han måtte indkassere en konkurs under omstændigheder, der stadig kører retssager om.

I mellemtiden har han så arbejdet som konsulent i vikarbureauet Aktiv Personale i Holstebro, og der er lavet aftale om, at han sideløbende med dette arbejde kan drive de nye tøjbutikker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce