Erhverv

Kendte tøjmærker til nedsat pris: Brinch er tilbage med tøjbutikker

Jan Brinch - starter nye butikker i Søndervig og Vorupør. Arkivfoto
Jan Brinch åbner Brinch Sale i både Søndervig og Vorupør.

Søndervig: Jan Brinch, der har en fortid som indehaver af sin egen tøjforretning i Lemvig, er nu tilbage ved vestkysten med to nye butikker. Torsdag åbnede han i Søndervig, og lørdag kom turen til Vorupør.

Forretningerne hedder Brinch Sale.

- Konceptet i butikkerne er meget enkelt. Det er kendte tøjmærker til nedsat pris. Og i Søndervig har vi netop fyldt butikken med de rigtige varer til halv pris, fortæller Jan Brinch, som i første omgang vil passe butikken sammen med hustruen Jane.

- Så det bliver som i "gamle dage" i Lemvig.

I Søndervig har man så lavet det ekstra, at der er sat et telt op med et lagersalg, som han i forvejen har cirka fem gange om året forskellige steder i landet. Det har for eksempel været i Ridehallen og Godsbanen i Aarhus, og senest var det i Nørrebrohallen.

Tanken er, at Brinch Sale er en sæson-forretning, og det holder Jan Brinch fast i i Vorupør, hvor man har lejet en gammel købmandsbrutik midt i byen. Her er der ansat personale.

- I Søndervig er lejemålet hele året, og nu må vi så se, om det bliver en succes. Gør det det, så kan vi holde åbent hele året.

Jan Brinch solgte i sin tid sin forretning i Lemvig, og han arbejdede så med salg af inventar til skoler og institutioner i Norge. Men det gik galt for firmaet et par år siden, hvor han måtte indkassere en konkurs under omstændigheder, der stadig kører retssager om.

I mellemtiden har han så arbejdet som konsulent i vikarbureauet Aktiv Personale i Holstebro, og der er lavet aftale om, at han sideløbende med dette arbejde kan drive de nye tøjbutikker.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Erhverv For abonnenter

Hydra-Grene investerer i Skjern-iværksætters firma: Unik mulighed for at få fat i fremtidens ingeniører

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce