Annonce
Vestjylland

Kendt problemulv er flyttet ind i Klosterheden

Fåret her mistede livet ved et angreb i november sidste år. Foto: Her er Ulven i Danmark v/ Erik Poulsen
Adskillige får har allerede mistet livet til ulven - også flere, end der hidtil har været omtalt

Klosterheden: Meget tyder på, at det er den samme han-ulv, der de seneste måneder har skabt problemer for husdyravlere rundt om hele Klosterheden. Det er endda en kedelig én af slagsen.

Det vurderer Erik Poulsen, der styrer facebookgruppen "Her er ulven i Danmark", og som følger de enkelte ulve meget nært.

- Jeg hører ikke andet, end det er den samme ulv. Det er navnet, som fåreavlerne får oplyst efter de prøver, der er sendt ind. Og jeg hører ikke om andre, siger Erik Poulsen.

De seneste måneder har især fåreavlere i området oplevet en stribe angreb på deres husdyr. Enkelte af angrebene har været omtalt i avisen, men angrebene er fortsat.

- I weekenden blev et får dræbt ved et angreb, mens et andet er fundet dødt efter et nyt angreb natten til mandag. Her blev yderligere to-tre får så skambidte, at de måtte aflives, fortæller Erik Poulsen.

Og dermed har ulven alene i år allerede en halv snes får på samvittigheden.

Annonce

Tysk ulv

Det drejer sig om den tyske hanulv med betegnelsen GW1430m, som Erik Poulsen har fulgt gennem forskernes afrapporteringer, men også ved at søge i tyske aviser og blade, hvor den fremgår flere gange.

Ulven krydsede grænsen til Danmark omkring februar 2020. Forinden havde den angrebet så mange besætninger i Slesvig-Holstein, at lokale fåreavlere afleverede en bunke døde får forud for et møde med delstatens miljøminister, lige som en lokal skovbørnehave i en periode var lukket på grund af frygt for ulven. Husdyrholderne var meget frustrerede over, at de ikke kunne få tilladelse til at bortregulere ulven.

Det ser voldsomt ud, når først ulven har været i gang. Fårene her mistede livet ved et angreb 10. december 2020 øst for Klosterheden. Foto: Her er Ulven i Danmark v/ Erik Poulsen

- Den vakte stor opstandelse, inden den krydsede grænsen, fordi den var brudt gennem ulvesikre hegn. Den er, hvad man kalder en husdyrdræber, siger Erik Poulsen.


Den vakte stor opstandelse, inden den krydsede grænsen, fordi den var brudt gennem ulvesikre hegn. Den er, hvad man kalder en husdyrdræber.

Erik Poulsen


Annonce

Fotograferet

Ulven har på flere måder vist, at den ikke er særligt sky uanset menneskelig aktivitet. Derfor er det også den, der bliver sat i forbindelse med en rideulykke i Klosterheden sidste år, og den er også blevet fotograferet adskillige gange af skovgæster. Det er formentlig samme ulv, der er filmet af et vildtkamera 7. januar syd for Bækmarksbro, hvor den slæber afsted med en dræbt kronkalv.

- Som vi kan se på meldingerne, så angriber den også vildt. Det er jo helt naturligt. Konflikten opstår blot, når de ser, at der også er husdyr i et område, som samtidigt er et forholdsvist nemt bytte, siger Erik Poulsen.

Annonce

Mange angreb

Han har efterhånden meldinger om husdyrangreb rundt om det meste af skoven.

- Jeg har hørt om angreb på nord-, øst- og sydsiden af skoven, siger han.

Selv om ulven således allerede har mange husdyr på samvittigheden, så kan fåreavlerne ikke stille meget op, da ulven er fredet. Foreløbigt venter alle på en ny forvaltningsplan for ulv, der foreløbigt ventes til marts. Vildtforvaltningsrådets ulvegruppe sidder netop nu og skriver på den, men det vides allerede på forhånd, at gruppen er splittet i spørgsmålet om muligheden for at regulere problemulve.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Falsk coronalyntest lammer Finderup Efterskole: 60 elever sendt hjem i isolation

Skjern Håndbold For abonnenter

Skjern Håndbold-talenter ramt på flere fronter: Corona-regler giver fjernundervisning, ingen tilskuere og aflyste slutrunder

Hvide Sande

Oprydning og jagten på en halv million plastik-dimser: - Vi kunne godt pege fingre, men det får vi ikke en ren strand af

Annonce