Annonce
Ringkøbing

Kendt hesteejendom i No sat til salg

Mette Koefoed, der her ses på et arkivfoto, sælger nu sin ejendom på Borkvej i No. Arkivfoto: Jørn Deleuran.
Mette Kofoed, der har specialiseret sig i salg af islænderheste, vil neddrosle sin forretning og have mere tid til andre interesser.
Annonce

No: Efter i 17 år at have drevet rideskole og siden salgsstald med speciale i islænderheste sætter Mette Koefoed nu sin ejendom på Borkvej 8 i No til salg.

Prisen er 3,4 mio. for hele herligheden, der omfatter stuehus, stald, ridehal og ni hektar jord, hvoraf halvdelen består af skov med ridestier. Skoven tilhørte tidligere kunstneren Henrik Have, hvis skulpturer stadig står på arealet – men dog ikke er omfattet af handelen.

Annonce

Bedst sælgende

49-årige Mette Koefoed sælger Borkvej for at neddrosle sin forretning, der består af at tage islænderheste i kommission, træne dem, udarbejde salgsmateriale i form af tekst, fotos og video, og præsentere hestene for købere.

- Jeg har opbygget verdens mest succesfulde salgsstald for islandske heste, og det siger jeg, fordi der ikke er så mange islænderheste udenfor Europa. Jeg er Danmarks mest sælgende og har kunder fra hele Europa, siger Mette Koefoed.

Sidste år solgte hun ikke færre end 80 heste, og i år er det foreløbigt blevet til 55.

- Da coronaen startede, væltede det ind med kunder. Folk havde tid, og ridning foregår udendørs. Folk kører gerne langt for at købe hest, og folk har mange penge. Hestene er steget i pris. Jeg har heste til mellem 40 og 130.000 kroner. De heste, der sælger bedst, er dem til lige under 100.000 kroner, fortæller Mette Koefoed.

Siden Danmark genåbnede, har hun solgt fire heste til Tyskland.

- Folk vil bare have heste, og islænderen er blevet det nye sort, siger hun om den hårdføre og let håndterbare race, der nemt bærer en voksen og tilmed har to ekstra gangarter i forhold til almindelige heste.

Annonce

Hårdt arbejde

Men det er hårdt arbejde at sælge heste og holde ejendommen i orden, så den præsenterer sig bedst muligt, når et kræsent, købedygtigt publikum ankommer.

- Det tager lang tid at sælge heste. Når kunderne er her, vil de jo se på flere heste, som så skal præsenteres. Det er hårdt arbejde. Jeg bliver 50 til næste år, og min mand er 62. Han har fuldtidsjob ved siden af og arbejder på Sjælland to dage om ugen. Der er meget arbejde på gården. Jeg har et par hestepiger ansat til at hjælpe med alt det daglige, for det skal se godt ud, når her kommer kunder. Gårdspladsen skal altid være revet, så der er meget at se til, siger Mette Koefoed.

Annonce

Ti bokse

Hun og hendes mand har købt et helårshus på Lodbjerg Hede, hvor de vil bo, når hesteejendommen er solgt.

- Jeg vil drosle min forretning ned, men ikke stoppe den. Jeg vil derfor gerne leje ti hestebokse, og det må gerne være her på gården, hvis den nye ejer vil være med til det. Jeg vil så udelukkende koncentrere mig om at ride mine heste og så betale mig fra alt andet arbejde. Jeg skal ikke fodre, jeg skal ikke lave hegn. Det vil jeg betale mig fra. Jeg vil bare køre på arbejde, ride mine heste og køre hjem bagefter. Jeg har mange andre interesser, som for eksempel at træne mine jagthunde, som jeg også vil have tid til, siger Mette Koefoed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce