Ringkøbing

Kendt fra Danmark har Talent: Vedersø-dreng med i ukulele-trio

De originale Kopier: Fra venste Mikkel Gravgaard, Jesper Paakjær og Andreas Bjørn Madsen.

Jesper Paakjær, Mikkel Gravgaard, Andreas Bjørn Madsen har gjort De Originale Kopier landskendte

Om det var Mikkel eller Andreas, der for fem år siden fandt på, at de skulle spille på ukulele, tør Jesper ikke sige; det skændes de to stadig om.

Men i alt fald kan man fastslå, at Jesper Paakjær, Mikkel Gravgaard og Andreas Bjørn Madsen med deres trio De Originale Kopier har gjort meget for at gøre det lille, næsten legetøjsagtige strengeinstrument landskendt.

I tv-udsendelsen Danmark har Talent er de strøget helt til tops, og den 5. marts er de med i semifinalen.

Vinder de den store pris, har trioen snakket om, at så må de nok hellere komme i studiet og få indspillet den plade. Men indtil da kan man nyde bandets humørspredende musik på YouTube, fortæller Jesper Paakjær.

Den 28-årige musikstuderende på Århus Universitet stammer egentlig fra Vedersø, og han havde ikke rørt en ukulele, før vennerne Mikkel eller Andreas foreslog, at de skulle lave et band.

En anden lyd

»Dengang var det faktisk ikke så nemt at få fat i en ukulele; vi måtte skaffe dem hjem fra Tyskland eller USA,« siger Jesper Paakjær.

Alle tre spillede guitar, så det var forholdsvis nemt for dem at lære at mestre ukulelen.

»Den skal stemmes anderledes, og den har en helt anden lyd end en guitar, men når man har vænnet sig til det, er det ikke så svært at spille på den,« siger Jesper Paakjær.

De tre vil lave et kopiband, der spillede musik, man blev i godt humør af at lytte til, og til det formål er ukulelen velegnet, fastslår han.

»Det er sådan lille, skrøbeligt, lidt barnligt instrument, der emmer af noget positivt og noget glad; det er næsten umuligt at spille noget på en ukulele, uden man bliver i godt humør af at lytte til det.«

Man kan også danse til ukulele-musik, fandt De Originale Kopier ud af, da de gav koncert en dag. Pludselig rejste folk sig op, og begyndte at danse!

Bas-ukulele

Siden har de arbejdet med at gøre lyden mere varieret, vild og danseegnet - og det har i den grad givet resultat i Danmark har Talent.

»Vi blev opfordret til at melde os til programmet, og vi valgte det også for at gøre opmærksom på os selv; vi vil gerne ud at spille,« siger Jesper Paakjær.

Planen er allerede lykkedes. Siden de optrådte første gang i det populære program, har de fået masser af henvendelser fra folk, der gerne vil hyre dem.

»Nu må vi se, hvordan det går den 5. marts. Men vi fortsætter som kopiband; vi skal ikke selv til at skrive vores musik. Noget af det sjove er jo at spille for eksempel et Nick & Jay-nummer på ukulele og få folk til at synge med på det!«

Jesper Paakjær lever dog ikke af ukulelen. Til hverdag studerer han lyddesign på Århus Universitet - og det fag befinder sig ovre i en ganske anden boldgade.

Se De Originale Kopier optræde for Talent-dommerne her.

0/0
Ringkøbing

Erhvervsfolk køber gammelt posthus: Vores ultimative drøm er et diskotek

Ringkøbing

2 x 10 hurtige til Hingerne

Ringkøbing

På vej: Påskefarver og summende venner

Ringkøbing

John Fisker nummer 2 på direktørrangliste

Erhverv

Mini Bazar genåbnet - ny ejer er ikke bekymret for hærværk

Ringkøbing

Damtoften har fået sin egen hjertestarter

Ringkøbing

- Hvis man står stille og roligt nede i bageriet, kan du høre, at de skriger inde over køl og frost

Ringkøbing

Odd Fellow åbner for hemmelighederne