Annonce
Vestjylland

Kendt forfatter gæster Ulfborg

Katrine Marie Guldager kommer til Ulfborg. PR-foto

Ulfborg: Forfatteren Katrine Marie Guldager kan opleves i Tingsalen i Ulfborg torsdag 21. november.

Katrine Marie Guldager har lige haft 25 års jubilæum som forfatter og er især kendt for de seks bind, der udgør ”Køgekrøniken” samt børnebøgerne om ”Frøken Ignora”. Hendes seneste roman ”Et rigtigt liv” udkom i maj i år.

Katrine Marie Guldager har skrevet et utal af anmelderroste litterære værker og skriver både børne- og voksenbøger og er desuden fast klummeskribent for Politiken. Hun er født i 1966 i Ordrup og uddannet på Forfatterskolen i 1992-1994 og blev cand.phil. i dansk i 1994.

Denne aften kan man opleve Katrine Marie Guldager fortælle om sit sene forfatterskab, fra Køgekrøniken til Et rigtigt liv. Hun vil fortælle om idé, tilblivelse og arbejdsproces. Der vil også være oplæsning og diskussion.

Forfatterforedraget er arrangeret i et samarbejde mellem AOF Ulfborg-Vemb, Ulfborg Menighedsråd, Ulfborg Borgerforening og Ulfborg Bibliotek.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Cirklen-byggeriet i Skjern: Byrådsmedlems tålmodighed er brugt op - stemmer nej til halv etage mere

Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

112

Sprængningseksperter kaldt til Hvide Sande

Annonce