Annonce
Erhverv

Kendt busselskab i Skjern skifter ejer: Passagererne skal helst ikke mærke det, lyder det fra sælgeren

Torben Folmann har nu solgt den sidste del af Folmann Busser til Vikingbus. Den første bus med det nye navn og logo er ankommet til garagen i Skjern. Foto: Christian Baadsgaard
Selvom Folmann Busser i Skjern nu bliver til Vikingbus, skal firmaet fortsat være lokalt forankret.

SKJERN: Folmann Busser har i flere årtier været en fast del af de vestjyske veje, men om et stykke tid er det slut med det karakteristiske logo med et globus. Folmann Busser bliver nu en del af busgiganten Vikingbus, der får en samlet flåde på 450 busser og 13 lokationer i Danmark. Handlen er nu godkendt af konkurrencemyndighederne.

Den hidtidige ejer, Torben Folmann, solgte i 2019 en del af forretningen til Papuga Bus i Vejle. Papuga er med i Vikingbus, og nu er den sidste del af Folmann Busser solgt til koncernen. Torben Folmann bliver afdelingsleder i Vestjylland. Kunderne kommer dog ikke til at mærke det store til fusionen.

- Vi bliver ved med at være de samme, og det er et af kernepunkterne for Viking Bus, at afdelingerne skal være lokalt forankrede. Busserne ændrer farver og chaufførerne får andre uniformer, men ellers kommer kunderne ikke til at mærke ændringer, siger Torben Folmann, der også bemærker, at busflåden nok bliver udskiftet lidt tidligere end det ellers var planlagt.

Annonce

Den helt store force bliver Vikingbus´ størrelse, for nu kan der mobiliseres mange busser på kort tid, hvis der skulle komme en meget stor opgave.

Kræver en indsats

Gennem det seneste år har coronaen - ligesom alle andre steder - sat sit store præg på hverdagen hos Folmann Busser. Fra den ene til den anden dag kom busserne i garage, men Torben Folmann gik i stedet i gang med at lave udflugter for skoleelever i samarbejde med kommunen, hvilket vakte opsigt som en positiv corona-historie. Nu er tingene på vej til mere normale tilstande, men for Torben Folmann er der et stykke vej endnu.

- Turistsektoren har været hårdt ramt under coronaen, og fusionen ændrer ikke på, at vi skal kæmpe indædt for kunderne hver dag, konkluderer Torben Folmann.

Folmann Busser blev grundlagt af Torben Folmanns far, Thorvald, og har udover turistkørsel også haft rutekørsel. Familien Folmann stod desuden bag Edelweiss Rejser, der sendte tusindvis af danskere på ferie i Østrig.


Vi bliver ved med at være de samme, og det er et af kernepunkterne for Viking Bus, at afdelingerne skal være lokalt forankrede. Busserne ændrer farver og chaufførerne får andre uniformer, men ellers kommer kunderne ikke til at mærke ændringer.

Torben Folmann, afdelingsleder Vikingbus


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce