Annonce
Skjern

Opdateret: Kender du Rikke? Mor efterlyser finderen af sin søns pung

Grete efterlyser finderen af sin søns pung. Hun ved, at finderen hedder Rikke. Foto: Eva Seider/NF/Ritzau Scanpix

Tarm: "Venlig hilsen Rikke". Det er det eneste, Grethe ved om kvinden, der fandt hendes søns pung.

Sønnen Lars, der bor i Tarm, havde været til håndbold i Herning en dag, og da han kom hjem, var hans pung væk. Både Lars og mor Grethe var sikre på, at pungen var blevet stjålet. Enten i Herning eller i Skjern.

Sådan var det heldigvis ikke. To dage senere åbnede Lars sin postkasse, og der lå pungen. Med alt indhold. Over 500 kroner i kontanter, sygesikringskort og rejsekort.

Med pungen lå en lille besked. "Jeg fandt din pung uden for bageren. Venlig hilsen Rikke".

- Jeg påskønner det, hun har gjort. Og jeg vil gerne sige tak og give hende lidt for det, hun har gjort, siger Lars' mor.

Derfor vil hun rigtig gerne i kontakt med Rikke.

Efter artiklen blev slået op på Dagbladets facebookside, meldte den "rigtige Rikke" sig hurtigt. Mysteriet er således løst.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce