Annonce
Erhverv

Kender du en virksomhed, der tager grønt ansvar: Grøn omstilling er emnet for årets erhvervspris

Ingrid og Ove Nordestgaard, Jyllands Park Zoo, løb med Erhvervsprisen 2018. Arkivfotofoto: Jørgen Kirk
Kender du en virksomhed, der enten producerer til den grønne omstilling og / eller selv har gennemført grønne tiltag? Så har du måske en kandidat til pris, der i år uddeles for ottende gang.

RINGKØBING-SKJERN: Kender du en virksomhed her i kommunen, der har gjort en særlig indsats for den grønne omstilling? I så fald har du måske en kandidat til Erhvervsprisen 2019.

Den grønne omstilling er for alvor kommet øverst på dagsordenen, og her i Ringkøbing-Skjern Kommune er vi rigtig godt med. Kommunen har en 2020-plan om at blive selvforsynende med vedvarende energi; samtidig er grøn omstilling noget, mange af vore virksomheder har fokus på, og som de enten praktiserer eller leverer produkter og tjenesteydelser til.

Så hvis du kender en virksomhed, der er gået i spidsen, når det drejer sig om at tage grønt ansvar, så skriv en begrundet anbefaling, og send den til souschef Lene Hindbo, Erhvervsrådet, på e-postadressen Lhh@rserhverv.dk.

Kandidater kan være virksomheder, der fremstiller de produktionsmidler, der er nødvendige for den grønne omstilling; det kan også være virksomheder, der har gennemført særlige tiltag for selv direkte at bidrage til omstillingen; og det kan være virksomheder, der satser på den cirkulære økonomi - det vil sige, at materialer og produkter holdes i det økonomiske kredsløb med højest mulig værdi længst muligt, så de undgår at ende som affald.

Kandidaterne må selvfølgelig meget gerne dække alle tre felter på én gang!

Annonce

Innovation

Formålet med den årlige erhvervspris er at fremhæve en virksomhed i Ringkøbing-Skjern Kommune, der ved sit virke har skabt grobund for innovation og fortsatte vækstmuligheder.

Erhvervsprisen uddeles i et samarbejde mellem Vestjysk Lederforum og Dagbladet Ringkøbing-Skjern, og tager som tidligere år udgangspunkt i Ringkøbing-Skjern Kommunes styrkepositioner ved valget af tema til årets erhvervspris.

De fire væsentlige erhvervsmæssige styrkepositioner i kommunen er fødevarer, turisme, produktionsindustri og energi - den grønne satsning.

Sidste år var emnet turisme, og i år altså den grønne satsning.

Sidste frist for indsendelse af forslag er torsdag den 31. oktober, og forslagene vil derefter indgå i vurderingen af, hvilke fem kandidater, der nomineres og dermed samtidig bliver portrætteret i Dagbladet.

Prisen uddeles ved Vestjysk Lederforums nytårskur.

Prisen består af 25.000 kroner plus et kunstværk.

For at en virksomhed skal kunne komme i betragtning til prisen, gælder følgende kriterier:

- Der skal være tale om virksomheder med ansatte.

- Virksomheden skal have mindst tre år på bagen.

- Virksomheden bør have en positiv udvikling i omsætning, bruttoresultat, nettoresultat og egenkapital.

- Virksomheden må ikke være part i større juridiske slagsmål.

- Virksomheden bør have en positiv udvikling i antal medarbejdere.

- Virksomheden må gerne være eksportorienteret.

- Virksomheden må gerne have en CSR-politik - det vil sige social ansvarlighed.

- Virksomheden må ikke have uregelmæssigheder som overskridelser af skatte- og miljølovgivning.

- Virksomheden må meget gerne kunne dokumentere innovation i form af produktudvikling, metodeændring og lignende.

- Virksomheden skal have hjemstedsadresse i kommunen.

- Virksomheden skal have styr på sin aktuelle økonomi.

Tidligere vindere

I 2018 vandt Jyllands Park Zoo. De øvrige nominerede var Beach Bowl, Hotel Skjern, Westwind og WOW-Park.

I 2017 var vinderen Stauning Whisky; de øvrige nominerede var Slagter Kirkeby, Ejvinds Bageri, Hvide Sande Røgeri og FunkisFood.

I 2016 år blev Hydra Grene vinder af erhvervsprisen; de øvrige nominerede var YGS, Hvide Sande Havn, Linka og One Collection.

I 2015 fik Millpart prisen, mens de øvrige nominerede var Ådum Autoophug, Søms, Herborg Smede- og Maskinforretning og Esmarch Feriehusudlejning.

I 2014 var vinderen Hvide Sande Skibs- og Baadebyggeri; øvrige nominerede var VM Tarm, Ølstrup Special Beton, Ringkøbing-Skjern Installationsforretning og Vestjyllands Andel.

I 2013 var vinderen købmand Keld Hansen og Søndervig Supermarked. Øvrige nominerede var Primo Tours, AS Scan, Grene Danmark og Hansen & Larsen.

I 2012 vandt K. P. Komponenter erhvervsprisen; de øvrige nominerede var Skjern Papirfabrik, Landia og Strandbygaard Grafisk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce