Annonce
Navne

Kedsomhed blev til en karantæneklub: FDF-pigerne Simone og Andrea løb med buketten

Simone Kruse Jensen og Andrea Fiskbæk med ugens buket, der blev bundet af Lenes Blomster i Skjern. Privatfoto
Dagbladet hylder i denne tid humør-sprederne blandt os. Den kategori passer perfekt på Simone Kruse Jensen og Andrea Fiskbæk, der har skabt en karantæneklub på FDF Skjerns facebookside.

Skjern: "Simone Kruse Jensen og Andrea Fiskbæk er to gæve FDF-piger, der skaber smil og glæde ved at lave små opgaver til alle FDF-familier i Skjern, som de udsender hver dag på facebook. Der er 250, der følger siden, og små 15 familier, der svarer på opgaverne on-off. Onsdag aften arrangerede de live Karantæne-banko med gode præmier, sjov og spas, hvor man kunne ringe ind, når man havde vundet. De fortjener bestemt at blive belønnet for deres frivillige arbejde."

Sådan skrev Mette Vendelbo i begrundelsen for, hvorfor netop Simone og Andrea skulle have Dagbladets Buket i denne uge.

Den begrundelse kunne vi ikke stå for på Dagbladet, så blandt et blomsterflor af gode indstillinger blev det de to friske FDF-piger, der løb med buketten.

- Vi gik også og kedede os derhjemme. Før kørte de store FDF'ere en del konkurrencer, og der blev afholdt forskellige arrangementer, men det hele er jo gået i stå, fordi vi skal holde afstand og alt er aflyst. Det, synes vi, var synd. Derfor fandt vi på at lave karantæneklubben på FDF Skjerns facebook-gruppe, siger Simone Kruse Jensen.

- Det er meget forskelligt, hvor mange der følger med. Sidste onsdag var der 40, der fulgte med. Det synes vi er rigtig fint, og det gør det hele værd, fortæller hun.

Ud over blomsterbuketten har de to piger da også fået rigtig mange positive tilkendegivelser fra både børn og forældre på, at det er godt, det de finder på.

Simone og Andrea mødes i Cirklen på Bækgårdvej for at lave deres videoer, og de sørger for at holde god afstand til hinanden. Det tør de godt, da alle er friske i begge deres familier.

De er naturligvis glade for, at de er blevet indstillet til Buketten.

- Det er dejligt, at der en nogen, der er glade for det vi gør, siger Simone Kruse Jensen.

Simone på 20 år er i øvrigt pædagogmedhjælper på Solsikkken i Skjern, hvor hun hjælper til med nødpasning af børn, mens Andrea på 15 år går i 9. klasse, så hun går i hjemmeskole og har lektier for, når der ikke står karantæneklub på programmet.

Annonce
Simone Kruse Jensen og Andrea Fiskbæk igang med en af deres opgaver, som de deler i facebook-gruppen FDF Skjern.

Mange har fortjent en buket

Det var ikke let at vælge blandt de mange gode indstillinger. Foruden dem, vi omtalte i en artikel tirsdag, har vi fået yderligere fem gode bud på mennesker, der gør noget helt særligt for at holde humøret højt, coronakrise eller ej.

Maja Sandager Pedersen og hendes piger har gået rundt og lagt flotte håndmalede og farverige sten med teksten Det bliver godt igen ved postkasser i Højmark. "Det varmer, får smilet frem og vidner om overskud og optimisme", lyder det i en indstilling.

Leder af Ringkøbing Plejehjem Grethe Jeppesen fortjener også en buket: "Hun har lukket døren til besøg af alle os pårørende, men så sender hun billeder og fortæller om hvad de laver på Plejehjemmet. Vi får nyhedsmail hver og hveranden dag, plus at hun opfordrer os til at sende, hvad vi oplever, det får hun afleveret til beboerne. Min Mor, Else Kjeldgaard, fortæller mig i telefonen, at så har der været musik i haven, de serverer kakao og boller på terresen i det gode vejr. De får gåture i haven med ledsager, så de kan få motion og se foråret i haven. Godt, at de passer på vores pårørende, og at de også finder tid til underholdning og hygge, man bliver så glad når der kommer disse gode nyhedsmail", skriver Trine Damgaard Nielsen.

Per Fjord får stort tak for at sprede ideen om, at alle hejser flaget om lørdagen for at vise sammenhold: "Det er godt tænkt, og en smuk og synlig måde at vise omsorg for hinanden på. Hans opfordring har bredt sig fra Skjern til de omkringliggende landsbyer, hvor Dannebrog nu vajer mange steder hver lørdag", skriver indstilleren.

"Lea Cesar fra Baking Sins by Lea holder cup cake-fanen højt og leverer masser af lækre kager direkte ud til kunderne. Hun sørger for, at vi stadigvæk kan samles om kaffebordet og familiehygge. Samtidig er hun en kæmpe inspiration for de andre butikker i Ringkøbing, hvor hun viser, hvordan der kan laves salg via sociale medier," skriver indstilleren.

"Hun er ALTID meget hjælpsom og gør en masse for mange", hedder det kort og godt om bychef i Skjern Mette Christensen.

En stor buket papirblomster og en varm tak for alt det, I gør, til jer!

Vi gemmer de indkomne forslag - og glæder os til at se endnu flere ideer til næste uges modtager af Buketten.

Hvem skal have næste uges buket?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Annonce