Annonce
Kultur

KD synes, priden fylder for meget i medierne: Alt skal være regnbuefarvet for at være mangfoldigt

Regnbueflaget må for KD's skylde gerne vaje over Vestjylland - men mediedækningen skal være afbalanceret, mener partiets lokalformand Iver Poulsen. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)
Formanden for de lokale KD’ere mener, der mangler nuancer i dækningen af en regnbueparade og mener ikke, det er en offentlig opgave at støtte en pride.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Man her den senere tid kunnet læse flere artikler i nærværende dagblad om, at der senest næste sommer kommer en pride - en parade af og for LGBT+-miljøet - til Vestjylland.

På sociale medier er det strømmet ind med positive tilkendegivelser, og borgmester Hans Østergaard (V) har udtalt, at han hilser arrangementet velkomment.

Hos nogle går omtalen af den kommende pride dog over gevind og kommer til at fylde uforholdsmæssigt meget i mediebilledet.

Iver Poulsen mener ikke, det er en kommunal opgave at støtte en pride. Arkivfoto: Jørn Deleuran
Annonce

Snæver mangfoldighed

Det gælder blandt andet Kristendemokraternes lokale formand Iver Poulsen. I sin årlige beretning ved den lokale KD-afdelings netop overståede generalforsamling sagde han blandet andet, at:

”Mangfoldighed har de senere år fået et nyt og meget snævert ansigt. Alt i Danmark skal være regnbuefarvet for at være mangfoldigt”.

Og:

”… at 99 procent af alle danskere opfatter det biologiske køn som værende normen. Alligevel er det lykkedes nogle ganske få mennesker i Danmark at gøre kønsidentiteten og seksuelle præferencer til den suverænt vigtigste sag af alle. KD vil ikke blande sig i hvordan mennesker, lever deres liv, men det er da ikke en offentlig opgave at understøtte den dagsorden.”

Annonce

Kæden er hoppet af

Over for Dagbladet siger Iver Poulsen, at man dog ikke er imod, at der bliver holdt pride i Vestjylland:

- Det har vi slet intet problem med. Der, hvor vi synes, kæden hopper af, er, når det næsten er det eneste, der er fokus på. Men vi har det fint med, at de holder det; det er de frie til at gøre, og det er også den frihed, vi hylder.

- Vi savner dog lidt, at de, der dyrker det her, husker på, at der også er en anden tilgang til det, siger Iver Poulsen.

Annonce

Hvor er omtalen af Indre Mission?

Formanden for de lokale kristendemokrater mener, at der også skal være plads i medierne til dem, der ikke laver parader, for at få deres budskab ud. Han fremhæver et eksempel for at illustrere forskellene i mediedækningen:

- Indre Missions Ungdom har flere gange haft stævne i Ringkøbing-Skjern Kulturceter, men det bliver der ikke skrevet om hver gang, selv om der er masser af unge mennesker, der laver en masse aktiviteter, siger Iver Poulsen og tilføjer:

- Når man kommer ind på det med køn, så er det det, der fylder det hele.

Annonce

Kommunen skal ikke støtte

Desuden mener Iver Poulsen ikke, at der skal bruges offentlige midler på at holde priden. På nuværende tidspunkt har Pride i Vest fået tilsagn om 10.000 kroner til lokaleleje fra frivilligrådet gennem paragraf 18-midler.

Det eneste medlem af frivilligrådet, der stemte imod, var Leif Thyssen, der sidder i rådet på grund af sit arbejde i Middag på Tværs, der er et inklusionsprojekt for indvandrere under Luthersk Mission.

Leif Thyssen er desuden næstformand i den lokale afdeling af Kristendemokraterne og udtalte til Dagbladet om grunden til sin stemme, at han "synes ikke, vi skal promovere alt muligt," og at han "synes, det falder uden for frivilligt socialt arbejde at holde sådan et arrangement".

Den holdning erklærer Iver Poulsen sig enig i.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce