Annonce
Ringkøbing-Skjern

KD-stemmesluger: Jeg tror Jens Rohde kan blive et godt match med Kristendemokraterne

Kunne Jens Rohde finde på at melde sig ind hos Kristendemokraterne. Han skal være velkommen, lyder det fra Kristian Andersen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Der bliver spekuleret i, om Kristendemokraterne forsøger at hente løsgængeren Jens Rohde ind i partiet. Kristian Andersen tror, at partihopperen kan blive en gevinst.

Ringkøbing-Skjern: Folketingsmedlem Jens Rohde er blevet kaldt et løstgående missil.

Han har tidligere været Venstremand og forlod for nylig De Radikale, fordi han ikke kunne leve med partiets aktivistiske kurs - og så kan han ifølge dagbladet Politiken være på vej mod at melde sig ind hos Kristendemokraterne.

Ifølge avisen har der været samtaler mellem KD's landsformand Isabella Arendt og løsgængeren Jens Rohde. Det bliver konkluderet, at den farverige og åbenmundede politiker og det lille kristne parti kan blive et godt match - under de rette betingelser.

Annonce


Hos os er alle gode kræfter, der vil arbejde for Kristendemokraternes politik, hjerteligt velkomne. Det gælder også Jens Rohde.

Kristian Andersen (KD), byrådsmedlem og folketingskandidat


Den analyse er byrådsmedlem og stemmeslugende folketingskandidat Kristian Andersen helt enig i.

- Nu sidder jeg ikke med i ledelsen af Kristendemokraterne og ved derfor ikke, hvordan det måtte være foregået. Jeg ved ikke, hvem der har taget kontakt til hvem. Men jeg tror, at Rohde og KD kan blive et godt match, siger han og fortsætter:

- Hos os er alle gode kræfter, der vil arbejde for Kristendemokraternes politik, hjerteligt velkomne. Det gælder også Jens Rohde, siger Kristian Andersen.

Jens Rohde blev på et tidspunkt kaldt et løstgående missil, og han har skiftet parti to gange. Hvordan passer det ind i KD's kerneværdier?

-  Vi er et borgerligt midterparti, som flere efterspørger. Det vil ikke være første gang, at politikere fra andre partier skifter til KD. Her er som sagt plads til alle, der vil arbejde for vores politik.

Hvad vil jeres kernevælgere sige til en politiker som Jens Rohde?

- Jeg er ikke helt skarp på, hvor Jens Rohde står i de enkelte politiske spørgsmål. Men jeg tror på, at de vestjyske vælgere vil være meget glade, hvis vi i fællesskab kan få Kristendemokraterne over spærregrænsen til næste valg. Det kan Jens Rohde også være med til.

Hvor meget betyder det at have kendte ansigter i jeres kamp for at vende tilbage til Folketinget?

- I moderne politik betyder det noget, at man har nogle markante profiler. Vi så det med Isabella Arendt ved det seneste valg til Folketinget, så selvfølgelig betyder det noget for et parti at have nogle ansigter, folk kender, siger Kristian Andersen.

Prøvede med Ørum

Hvis Jens Rohde skulle ende som kristendemokrat, vil det ikke være første gang, at partiet får comeback i Folketinget mellem to valg.

Det skete også i 2010, da den tidligere konservative Per Ørum skiftede til KD. Det samarbejde blev dog hverken langt eller succesfuldt. Det lykkedes ikke partiet at komme over spærregrænsen ved det efterfølgende valg, og Ørum endte med at trække sig som partiets formand to år senere, da han ikke længere havde opbakning fra de vestjyske kristendemokrater.

Partiet manglede under 200 stemmer for at vinde et vestjyske kredsmandat ved folketingsvalget i 2019. Næste gang er missionen at nå over spærregrænsen på to procent af stemmerne.

Annonce

Et borgerligt alternativ

Det tror Kristian Andersen - der selv fik næsten 11.000 personlige stemmer ved seneste valg - kan blive til virkelighed. Og det er bestemt ikke ligegyldigt for Kristendemokraterne, at vælgerne lige nu siver fra Venstre.

- De borgerlige vælgere har et andet sted at gå hen. Vi har set det ske lokalt i Ringkøbing-Skjern. Hvis vælgerne søger et borgeligt parti, som ligger omkring midten, så er vi et alternativ, lyder det optimistisk fra Kristian Andersen.

Det har ikke været muligt at træffe løsgængeren Jens Rohde for en kommentar til, om han overvejer at melde sig ind hos Kristendemokraterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce