Annonce
Ringkøbing-Skjern

KD’s vælgererklæringer er i hus: - En milepæl på vejen mod Folketinget

Den dynamiske duo, der kan bane vej for KD's tilbagevenden til landspolitik: Vikaren fra himlen, Isabella Arendt, der nu er partiets formand, og den vestjyske stemmesluger Kristian Andersen. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Kristendemokraterne kan som første parti uden for folketingssalen melde sig klar til valg om senest tre år.
Annonce

Tarm: Mandag morgen kan det godt være lidt tungt at få humøret op, specielt hvis det er første arbejdsdag efter en ferie, der endda mest bestod af regn og blæst.

Et sted kunne hverken vejret eller endt ferie dog give buler i humøret - nemlig hos Kristendemokraterne. Mandag morgen nåede partiet nemlig over grænsen på 20.182 vælgererklæringer, der giver adgang til at stille op ved næste folketingsvalg.

Det var også en glad Marianne Karlsmose, der er næstformand i KD, som Dagbladet fik i røret mandag formiddag.

- Det er fantastisk, lyder det fra hende.

- Vi kunne godt se i går aftes, at det var tæt på, da vi nåede under de 50 manglende underskrifter. De kom her til morgen. Så nu skal vi bare have et par hundrede ekstra, hvis nogle bliver sorteret fra, siger hun.

Annonce

Har slået veganerne

De godt 20.000 underskrifter, KD nu har i hus, betyder også, at man har slået den nærmeste ”konkurrent”:

- Vi ville så gerne i mål før Veganerpartiet. De har endda brugt dobbelt så lang tid som os, for vi begyndte først i september. Vi har kun brugt halvt så lang til på at samle underskrifterne, som vi gjorde ved seneste valg, og nu kan vi bruge kræfterne på politik og på at forberede kommunal- og regionsrådsvalg.

Veganerpartiet havde pr. 2. august 19.928 vælgererklæringer.

Der er knap tre år til, at der senest skal være valg til Folketinget, og med kommunal- og regionsrådsvalg til november næste år vil disse med al sandsynlighed komme før et folketingsvalg.

Marianne Karlsmose tror på, at Kristendemokraterne er tilbage i folketinget efter næste valg. Foto: Peter Leth-Larsen

Og det er vigtigt at få et godt fundament ved de to lokale valg, siger Marianne Karlsmose, der selv er regionsrådsmedlem i Region Midtjylland.

- Vi er et parti i fremgang, og vi fik gennembrud ved seneste valg, efter at have ligget på en procent i lang tid. Vi troede ofte på et gennembrud, men lå kun på en procent, men så slog Isabella Arendt igennem på landsplan. At det lige præcis ikke lykkedes sidste gang, er bittert, men det giver tro på at, vi kan tage det sidste skridt ved næste folketingsvalg.

- Vi satser på at få omsat fremgangen på landsplan til flere lokale folkevalgte. Vi kan jo se i Ringkøbing-Skjern, hvad det betyder, når folk møder aktive byrådsmedlemmer ansigt til ansigt i det daglige.

Annonce

Temaer ligger til kristent højreben

Den vestjyske spidskandidat Kristian Andersen, der var snublende tæt på at bringe KD i Folketinget sidste år, er også lettet over mandagens opgørelse over vælgererklæringer.

- Slutspurten har virkelig været intens. Det har været spændende at følge dag for dag, hvor meget tallet for manglende erklæringer var faldet, siger han.

- Det er lidt af et boost at være i mål med vælgererklæringerne, og fedt at sætte flueben ud for det. Jeg vil kalde det en milepæl på vejen mod Folketinget.


Det er lidt af et boost at være i mål med vælgererklæringerne, og fedt at sætte flueben ud for det. Jeg vil kalde det en milepæl på vejen mod Folketinget.

Kristian Andersen, folketingskandidat


Desuden mener Kristian Andersen, at banen forud for et kommende valg er kridtet op til Kristendemokraternes fordel:

- De temaer, som vi står overfor, som decentralisering, familie, friheds- og klimadebat, er emner som er politisk hotte, og hvor vi har politisk ståsted.

Og så får Kristian Andersen roser med på vejen af sin partikollega, Marianne Karlsmose:

-Jeg tænker, at vi med Kristian Andersen i spidsen har en kæmpe mulighed for et kredsmandat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tarm

Ungersvende ville slå på hinanden

Ringkøbing

Butikker slog dørene op efter 67 dages nedlukning: - Jeg har virkelig glædet mig til den her dag

Annonce