Annonce
Ringkøbing-Skjern

KD's byrådsgruppe vokser igen: Løsgænger bliver en slags støttemedlem

Svend Boye Thomsen (løsgænger) er blevet indlemmet i Kristendemokraternes byrådsgruppe. Han er blevet inviteret af gruppeformand Kristian Andersen (KD). Fotos: Jørgen Kirk
Løsgænger Svend Boye Thomsen er blevet tilbudt et tæt samarbejde med Kristendemokraterne i byrådet, der dermed reelt vokser til otte medlemmer.

Ringkøbing-Skjern: Han har tidligere siddet i byrådet for Konservative, men blev ved det seneste kommunalvalg valgt for Venstre, som han forlod efter ballade, da han under folketingsvalgkampen blev ansat som spindoktor for Venstres konkurrenter fra Kristendemokraterne.

Nu bliver byrådsmedlem og løsgænger Svend Boye Thomsen indlemmet i Kristendemokraternes byrådsgruppe som en slags støttemedlem.

- Som løsgænger i byrådet er man ikke repræsenteret i alle udvalgene. Derfor har jeg takket ja til at indgå i et gruppesamarbejde med KD, som Kristian Andersen har været så venlig at tilbyde mig, skriver Svend Boye Thomsen på Facebook.


Kristendemokraterne er det parti, der kommer tættest på dét, jeg står for. Der findes ingen politiske partier, hvor jeg er enig i alting.

Svend Boye Thomsen, løsgænger i byrådet


Han understreger, at hans personlige holdninger er de samme, som de hele tiden har været.

- Skulle KD'erne finde på at stemme for at bruge penge på abstrakte kunstprojekter eller andre tosserier, så stemmer jeg selvfølgelig imod, som jeg plejer, forsikrer Boye i opslaget.

Annonce

KD er næststørst

Samarbejdet betyder i praksis, at Kristendemokraterne endnu en gang udvider sin byrådsgruppe, der er byrådets næststørste i byrådet. Kun overgået af Venstres ni byrådsmedlemmer.

Ved valget fik partiet seks byrådsmedlemmer - som Socialdemokratiet - men for nylig blev gruppen udvidet med løsgængeren Jesper Lærke, der oprindeligt var valgt for Fjordlisten og tidligere har været medlem af Venstre. Nu har endnu en løsgænger altså fundet vej til gruppen.

Annonce

Er ikke medlem

Svend Boye Thomsen understreger, at han ikke er blevet fuldblods partimedlem hos Kristendemokraterne og endnu ikke har besluttet, om han vil genopstille til efterårets kommunalvalg.

-  Men Kristendemokraterne er det parti, der kommer tættest på dét, jeg står for. Der findes ingen politiske partier, hvor jeg er enig i alting. Men KD kommer tæt på, blandt andet med sin fokus på kerneydelser, siger Svend Boye Thomsen.

Det har ikke været muligt at træffe KD's gruppeformand Kristian Andersen for en kommentar til, hvorfor han har inviteret løsgængeren indenfor i gruppen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Ringkøbing

Østjysk virksomhed rykker til Vestjylland

Annonce