Annonce
Debat

KD om Socialdemokratiets melding om flere millioner til skolerne: Det er lidt forvirrende

Det er korrekt, at børnetallet falder ifølge de prognoser, der er fremlagt, men vi er af den opfattelse, at vi skal investere i såvel vore børns fremtid som i vore landdistrikter, skriver Kristendemokraterne. Foto: Christian Baadsgaard
Annonce

Læserbrev: I KD (Kristendemokraterne) ønsker vi det gode liv for kommunens borgere. Også vore børn. Det er korrekt, at børnetallet falder ifølge de prognoser, der er fremlagt, men vi er af den opfattelse, at vi skal investere i såvel vore børns fremtid som i vore landdistrikter. Vi mener, der skal være sammenhængskraft i kommunen og i lokalsamfundet.

Ved sidste års budget skulle der spares 10 mio. kr. over fire år i forbindelse med skolestrukturudvalgets arbejde. Det var meget vigtigt for Socialdemokratiets gruppeformand Søren Elbæk. Nu kan man læse i avisen, at han ønsker at tilføre skoleområdet 25 mio. kr. Det er lidt forvirrende.

Før sommerferien sendte KD et forslag til de kommende budgetforhandlinger, hvor vi skriver følgende:

“I Danmarks geografisk største kommune bor ca. halvdelen af kommunens borgere i landdistrikterne. Derfor mener vi det er vigtigt at understøtte de skoler som gør en kæmpe forskel ude i lokalsamfundene.


Den dag, hvor en skolebestyrelse ikke tror på skolens fremtid længere, er det tid til at gå i dialog med kommunen .


Vi tror på at der i fremtiden vil blive efterspørgsel på at bo og leve steder i Danmark hvor pulsen handler om nærvær, fællesskab og rigtig god plads. Derfor mener vi, at Ringkøbing-Skjern Kommune (RKSK) skal “brande“ os som kommunen med de mange mindre enheder. Det kræver, at kommunen også i fremtiden har en god service - blandt andet mindre skoler.

Vi tror på, at en tilførelse af midler til skolerne udenfor centerbyerne vil være en god og rentabel investering i RKSKs fremtid. Udgift: 5 mio. kr. pr. år.”

Dette forslag håber vi, der vil være opbakning til. Og måske skal beløbet øges, og antallet af skoler, der skal have midler, udvides til at gælde alle skoler. Så længe man ude i lokalsamfundene ønsker at bakke op om skolerne, skal vi ikke politisk lukke skoler ned.

Den dag, hvor en skolebestyrelse ikke tror på skolens fremtid længere, er det tid til at gå i dialog med kommunen for at diskutere, hvad vi så stiller op.

Det er nærdemokrati og decentralisering, som KD altid har været stor tilhænger af. Og den holdning har vi stadigvæk.

Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Corona-mistanke: Faster/Hanning har fået en spiller testet for corona, og da svaret ikke var kommet, blev deres kamp i serie 3 udsat

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes, og baråbningstider udvides i fase 4  

Annonce