Annonce
Skjern

KD: Lad os betale lufthavnsunderskud efter antallet af brugere

Midtjyllands Lufthavn får flere penge. Et byrådsflertal står bag. Arkivfoto: Morten Dueholm
Hverken Kristendemokraterne eller SF ville stemme for at betale næsten 900.000 kroner ekstra til at dække endnu et underskud i Midtjyllands Lufthavn. KD'er foreslår ny underskudsmodel.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Det er helt galt, at Ringkøbing-Skjern og de øvrige seks ejerkommuner endnu en gang skal kaste penge efter den skrantende Midtjyllands Lufthavn i Karup.

Det mener SF og Kristendemokraterne, som stemte imod at frigive små 900.000 kroner over to år til lufthavnsdriften. Begge partier efterlyser visioner og konkrete løsningsforslag fra lufthavnsbestyrelsen, fordi alt tyder på, at der også fremover bliver brug for en kapitaltilførsel for at holde liv i lufthavnen.

Jens Erik Damgaard (KD) mener desuden, at Ringkøbing-Skjern Kommunes andel af underskuddet er beregnet på et helt forkert grundlag.

- Jeg er personligt ikke imod lufthavnen. Min primære anke er, at kun fire procent af lufthavnens brugere kom fra Ringkøbing-Skjern, sidste gang vi blev bedt om flere penge. Men vi skulle betale syv procent (som svarer til kommunens ejerandel, red.) Mens nogle af de andre kommuner slap billigere. Det er vi nødt til at gøre noget ved. Jeg kan ikke se i bilagene, om vores passagerer stadig kun udgør fire procent, men mit gæt er, at sådan er det stadig, sagde han på byrådsmødet.

Et flertal uden om KD og SF stemte dog som ventet for at give lufthavnen det ekstra tilskud de kommende to år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce