Annonce
Læserbrev

KD-ja til langsigtet børneplan med Venstre

Læserbrev: Det er dejligt, at Venstre nu vil lave en flerårig børneplan. Desværre er den meget ukonkret. Lars Løkke får det til at lyde som om det alene er begrundet i, at der kommer flere børn til verden.

Hovedproblemet i dag er imidlertid, at vi ser kraftige stigninger i antallet af børn, der mangler nærværende voksne og i psykiske lidelser hos børn og unge.

Det er ikke et sundt samfund, og det skal vi have rettet op på.

For Kristendemokraterne er børnene helt centrale. Allerede i 2017 lavede vi børnenes finanslov.

I KD ønsker vi flere nærværende voksne og det gælder både forældre, pædagoger og lærere.

- Ja til minimumsnormeringer i vuggestuer, dagplejere og børnehaver.

- Ja til tilskud til hjemmepasning

- Ja til op til 30 dages fri ved børns sygdom, for børn har brug for nærværende forældre, når de er syge.

- Ja til ret til deltid, så der kan være bedre balance mellem familieliv og arbejdsliv.

- Ja til gratis parrådgivning, så vi kan forebygge skilsmisser

Giv din stemme til børnenes parti - KD, der både har fokus på børns trivsel i daginstitutioner og i hjemmet.

Den børnepolitik er det kun KD, der har. Det er en god investering både for børnene og for resten af samfundet.

Annonce
Marianne Karlsmose, KD-spidskandidat i Sydjylland. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Hvide Sande-fiskere reddet fra brændende kutter

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Annonce