Annonce
Læserbrev

KD-ja til langsigtet børneplan med Venstre

Læserbrev: Det er dejligt, at Venstre nu vil lave en flerårig børneplan. Desværre er den meget ukonkret. Lars Løkke får det til at lyde som om det alene er begrundet i, at der kommer flere børn til verden.

Hovedproblemet i dag er imidlertid, at vi ser kraftige stigninger i antallet af børn, der mangler nærværende voksne og i psykiske lidelser hos børn og unge.

Det er ikke et sundt samfund, og det skal vi have rettet op på.

For Kristendemokraterne er børnene helt centrale. Allerede i 2017 lavede vi børnenes finanslov.

I KD ønsker vi flere nærværende voksne og det gælder både forældre, pædagoger og lærere.

- Ja til minimumsnormeringer i vuggestuer, dagplejere og børnehaver.

- Ja til tilskud til hjemmepasning

- Ja til op til 30 dages fri ved børns sygdom, for børn har brug for nærværende forældre, når de er syge.

- Ja til ret til deltid, så der kan være bedre balance mellem familieliv og arbejdsliv.

- Ja til gratis parrådgivning, så vi kan forebygge skilsmisser

Giv din stemme til børnenes parti - KD, der både har fokus på børns trivsel i daginstitutioner og i hjemmet.

Den børnepolitik er det kun KD, der har. Det er en god investering både for børnene og for resten af samfundet.

Annonce
Marianne Karlsmose, KD-spidskandidat i Sydjylland. Pressefoto
Annonce
Forsiden netop nu
112

Opdateret: Savnet mand fra Ringkøbing er fundet død

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vi har alle et ansvar for at holde unge fra narko

Det kunne være meget værre … Sådan lyder det samstemmende budskab fra politiet og de øvrige medvirkende i SSP-samarbejdet, skolerne og de sociale myndigheder, når talen falder på narkomisbrug blandt unge i Ringkøbing-Skjern Kommune. "Vi oplever faktisk ikke, at flere unge bruger narko end tidligere, og forældrene har generelt ikke grund til at blive bekymret", siger viceungdomsskoleleder og SSP-formand Allan Østergaard til Dagbladet i dagens avis. "Vi har ikke en opfattelse af, at det flyder med narko", fortæller politikommissær Bjørn Nørgaard Bo, leder af lokalpolitiet i Ringkøbing. Det er selvfølgelig gode nyheder. At vi bor i en landlig kommune fjernt fra de store byer er nemlig ikke nogen garanti for, at stenbroens dårlige misbrugsvaner ikke også spreder sig hertil; der er desværre rigeligt med eksempler på, at små og "afsides" samfund hærges af en narkoepidemi. At det ikke kommer dertil hos os, kræver, at vi konstant er oppe på stikkerne. Og med "vi" menes os alle - især vi voksne; også os, der ikke har børn og unge i den mest sårbare alder. Vi har alle sammen et ansvar for at holde øje med, at vore unge trives. Det kræver, at vi kender hinanden, og har tillid til hinanden. Derfor er det prisværdigt, at SSP-samarbejdet arbejder målrettet i den retning. Ifølge Allan Østergaard er samarbejdet med forældrene i Ringkøbing-Skjern Kommune velfungerende. Der er et godt fremmøde og en god stemning, når forældrene bliver inviteret. "Noget af det, som SSP lægger vægt på, er netop et godt forældresamarbejde. Forældrene skal klædes på, så de står stærkere, hvis og når problemerne melder sig," siger han. Når de gør det - og det kan ikke undgås, at det sker ind imellem - skal ikke bare politiet, skolerne og de sociale myndigheder være klar til at gribe ind; det skal alle vi andre også. Ser vi en flok unge, der stimler sammen i det offentlige rum, skal vi ikke holde os tilbage fra som borger at gå hen til dem og snakke med dem om, hvad der foregår. På den måde viser man som voksen, at man respekterer de unge, interesserer sig for dem, og bekymrer sig om dem.

Ringkøbing For abonnenter

Fra stoffer og hjemløshed til bolig og firma: Nu bliver vi høje på livet

Annonce