Læserbrev

KD-ja til langsigtet børneplan med Venstre

Læserbrev: Det er dejligt, at Venstre nu vil lave en flerårig børneplan. Desværre er den meget ukonkret. Lars Løkke får det til at lyde som om det alene er begrundet i, at der kommer flere børn til verden.

Hovedproblemet i dag er imidlertid, at vi ser kraftige stigninger i antallet af børn, der mangler nærværende voksne og i psykiske lidelser hos børn og unge.

Det er ikke et sundt samfund, og det skal vi have rettet op på.

For Kristendemokraterne er børnene helt centrale. Allerede i 2017 lavede vi børnenes finanslov.

I KD ønsker vi flere nærværende voksne og det gælder både forældre, pædagoger og lærere.

- Ja til minimumsnormeringer i vuggestuer, dagplejere og børnehaver.

- Ja til tilskud til hjemmepasning

- Ja til op til 30 dages fri ved børns sygdom, for børn har brug for nærværende forældre, når de er syge.

- Ja til ret til deltid, så der kan være bedre balance mellem familieliv og arbejdsliv.

- Ja til gratis parrådgivning, så vi kan forebygge skilsmisser

Giv din stemme til børnenes parti - KD, der både har fokus på børns trivsel i daginstitutioner og i hjemmet.

Den børnepolitik er det kun KD, der har. Det er en god investering både for børnene og for resten af samfundet.

Marianne Karlsmose, KD-spidskandidat i Sydjylland. Pressefoto
0/0
Annonce
Klumme For abonnenter

Klumme: Mens mange kæwler om valg, kigger jeg på æwler

Annonce
Annonce
Indland

Også kvinder på Fyn og i Jylland fik mangelfulde kræfttjek

Klumme

Midt i en konfirmationstid: Talen, som en farfar aldrig fik holdt til sit ældste barnebarn

Klumme

Hvad har Kasper Søndergaard, min cykel og sammenhængskraft til fælles?

Debat

Den fødende kvinde

Leder For abonnenter

Lad os mødes i Hvide Sande

Gråvejr, frisk vind fra vestnordvest og kun 11 grader her på tærsklen til sommeren … Men i det mindste er der ikke udsigt til regn, så der er ingen grund til at blive hjemme, når der i eftermiddag indbydes til Ringkøbing-Skjern Kommunes største byfest - "Danmarks Dejligst i Naturens Rige"! Lidt vind i håret og småkoldt gråvejr kan vel ikke skræmme en vestjyde - især ikke, når festen er gratis, programmet omfattende og stemningen med garanti hyggelig. Det var den i alt fald sidste år, da den turnerende festival Danmarks Dejligst første gang ramte Naturens Rige; det foregik på Bundsbæk Mølle, hvor 1500 mennesker mødte op. Lad os håbe, at der kommer endnu flere til Hvide Sande i dag. For festen er udtryk for en god idé om at skabe samling og sammenhæng i vores geografisk store kommune. En dag, hvor vi kan skabe nye forbindelser og venskaber på tværs af både foreninger og organisationer, virksomheder, byer og - ikke mindst - de gamle kommuneskel. Kort sagt en slags "mini-folkemøde". Af samme grund er festivalen også turnerende; det er meningen, at den år for år flytter rundt fra sted til sted i kommunen. Det er altid oplysende at se andre end de normale hjørner af vores fælles matrikel. I år er turen altså kommet til Hvide Sande, hvor festen foregår langs havnen ved Troldbjergvej nordvest for Kammerslusen. Helt i festivalens ånd holdes den med hjælp fra det lokale frivillige foreningsliv, og 80 procent af overskuddet vil blive udbetalt til de foreninger, der hjælper til. De sidste 20 procent videreføres som startkapital til næste års gratis Danmarks Dejligst. Og hvad kan du så forvente, hvis du møder op? Ja, selvfølgelig er der en masse gratis musik. På den Store Ude-Scene vil lokale musikere som sangeren Karen Kousgaard, Vokal Vest og Ringkøbinggarden levere musikken sammen med rapperen Jokeren, den danske popgruppe Back to Back og country-musiker Tamra Rosanes. Men det er selvfølgelig ikke musik alt sammen. Du kan for for eksempel møde lokale byrådspolitikere, der vil opholde sig i et politisk debattelt. På den Lille Inde-Scene kan du deltage i debatter om tre af FN's 17 verdensmål, som rådgivningscentret Frivillig Vest har udvalgt. Temaerne er "mindre ulighed" og "bæredygtig energi/klimaindsats". Derudover sker der selvfølgelig en masse andet. Ikke mindst kan du møde en masse foreninger, der fortæller om, hvad de arbejder med. For er der noget, der er karakteristisk for Naturens Rige, er det, at vi har et rigt og varieret foreningsliv. Der er kort sagt lagt op til en hyggelig lørdag eftermiddag og aften i Hvide Sande for borgere i hele kommunen. Og ingen har vist endnu taget skade af en smule vind i håret …