Ringkøbing

KD'er: Tid til at gentænke kommunens Folkemøde-deltagelse

Folkeskibet kommer ikke til at lægge til kaj til næste års Folkemøde. Dermed får kommunen ikke brug for de penge, der er øremærket til arrangementer om bord. Arkivfoto

Ringkøbing-Skjern Kommune skal bruge nedlæggelsen af Folkeskibet til at revurdere indsatsen på det årlige Folkemøde på Bornholm - og bruge færre penge, mener Kristian Andersen (KD).

Ringkøbing-Skjern: Gårsdagens melding om, at Foreningen Folkeskibet nedlægger sig selv og helt dropper Bornholm, fordi nye vilkår omkring Folkemødet gør det umuligt at få økonomien til at løbe rundt, skal bruges til at gentænke den kommunale indsats.

Det mener byrådsmedlem og 2. viceborgmester Kristian Andersen (KD).

- Det skal bruges til at overveje, om vores deltagelse kan gribes an på en bedre måde. Jeg har hele tiden været betænkelig ved, om det nu også var det rigtige at bruge så mange penge på branding og bosætning på Folkemødet. Nu får vi anledningen til at tage debatten igen, siger han.

Folkeskibet er drevet af en forening af frivillige, som de seneste år har modtaget omkring 200.000 kroner om året fra kommunen, der har lejet skibet til events og køjepladser under Folkemødet. Aktiviteterne på skibet har dermed slugt størstedelen af det godt 330.000 kroner store kommunale budget.

I gårsdagens avis erklærede borgmester Hans Østergaard (V), at kommunen fortsat vil deltage i Folkemødet, men at det bliver for færre penge.

Det bakker Kristian Andersen helt op om.

- Jeg er overbevist om, at vi kan gøre det billigere og samtidig bruge pengene bedre, hvis vi tænker mindre i bosætning og mere i at blande os i debatter, der har betydning for Ringkøbing-Skjern. Lige nu arbejder vi på den store el-bilsatsning. Derfor ville det være oplagt, at vi satser på at være synlige på det emne. Grøn energi er også et vigtigt emne, som vi kan sælge os selv på, siger han og fortsætter:

- Men der er ingen grund til, at Ringkøbing-Skjern ligger i den allerdyreste ende.

Også Jesper Lærke (Fjordlisten) ser frem til at bruge det kommunale krudt på de debatter, som trækker mange mennesker på Folkemødet.

- Der er debatter, som er langt mere besøgte end vores egne arrangementer på Folkeskibet. Dem mener jeg også helt klart, vi skal satse på til næste år. For mig handler Folkemødet rigtig meget om, at vi som politikere og vores embedsmænd kan skabe et netværk og påvirke beslutningstagere, siger Jesper Lærke.

Det er endnu ikke politisk besluttet, hvordan Ringkøbing-Skjern Kommunes deltagelse i Folkemødet skal være, nu hvor Folkeskibet har meldt fra.

Ringkøbing-Skjern har siden 15 sendt en skib afsted mod Bornholm. Fremover skal Vestjyllands sag ikke længere tales fra dækket af Folkeskibet. Arkivfoto
0/0
Forsiden netop nu
Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Ringkøbing

Kom til sommerspinning under åben himmel i Ringkøbing

Ringkøbing For abonnenter

"Hvor er hampen?": Ringkøbing-par har hejst Christiania-flag over en del af haven

Skjern

Det er for børn: Skovlykke indvier træværksted

Erhverv For abonnenter

Hvide Sande-rejernes talsmand: En reje, der er fanget i Danmark, skal man da smage

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sanne var lovet revalidering: Hvorfor løber kommunen fra sit løfte?

Kultur

119 år gammel klitgård er svær at sælge: Nu vil ejer have den revet ned

Ringkøbing-Skjern

Tyve på spil: Fem indbrud anmeldt