Annonce
Ringkøbing

KD'er: Tid til at gentænke kommunens Folkemøde-deltagelse

Folkeskibet kommer ikke til at lægge til kaj til næste års Folkemøde. Dermed får kommunen ikke brug for de penge, der er øremærket til arrangementer om bord. Arkivfoto

Ringkøbing-Skjern Kommune skal bruge nedlæggelsen af Folkeskibet til at revurdere indsatsen på det årlige Folkemøde på Bornholm - og bruge færre penge, mener Kristian Andersen (KD).

Annonce

Ringkøbing-Skjern: Gårsdagens melding om, at Foreningen Folkeskibet nedlægger sig selv og helt dropper Bornholm, fordi nye vilkår omkring Folkemødet gør det umuligt at få økonomien til at løbe rundt, skal bruges til at gentænke den kommunale indsats.

Det mener byrådsmedlem og 2. viceborgmester Kristian Andersen (KD).

- Det skal bruges til at overveje, om vores deltagelse kan gribes an på en bedre måde. Jeg har hele tiden været betænkelig ved, om det nu også var det rigtige at bruge så mange penge på branding og bosætning på Folkemødet. Nu får vi anledningen til at tage debatten igen, siger han.

Folkeskibet er drevet af en forening af frivillige, som de seneste år har modtaget omkring 200.000 kroner om året fra kommunen, der har lejet skibet til events og køjepladser under Folkemødet. Aktiviteterne på skibet har dermed slugt størstedelen af det godt 330.000 kroner store kommunale budget.

I gårsdagens avis erklærede borgmester Hans Østergaard (V), at kommunen fortsat vil deltage i Folkemødet, men at det bliver for færre penge.

Det bakker Kristian Andersen helt op om.

- Jeg er overbevist om, at vi kan gøre det billigere og samtidig bruge pengene bedre, hvis vi tænker mindre i bosætning og mere i at blande os i debatter, der har betydning for Ringkøbing-Skjern. Lige nu arbejder vi på den store el-bilsatsning. Derfor ville det være oplagt, at vi satser på at være synlige på det emne. Grøn energi er også et vigtigt emne, som vi kan sælge os selv på, siger han og fortsætter:

- Men der er ingen grund til, at Ringkøbing-Skjern ligger i den allerdyreste ende.

Også Jesper Lærke (Fjordlisten) ser frem til at bruge det kommunale krudt på de debatter, som trækker mange mennesker på Folkemødet.

- Der er debatter, som er langt mere besøgte end vores egne arrangementer på Folkeskibet. Dem mener jeg også helt klart, vi skal satse på til næste år. For mig handler Folkemødet rigtig meget om, at vi som politikere og vores embedsmænd kan skabe et netværk og påvirke beslutningstagere, siger Jesper Lærke.

Det er endnu ikke politisk besluttet, hvordan Ringkøbing-Skjern Kommunes deltagelse i Folkemødet skal være, nu hvor Folkeskibet har meldt fra.

Ringkøbing-Skjern har siden 15 sendt en skib afsted mod Bornholm. Fremover skal Vestjyllands sag ikke længere tales fra dækket af Folkeskibet. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Justitsminister har bedt om redegørelse af kræmmermarkedsag: Rigspolitiet og Midt- og Vestjyllands Politi beklager vildledning

Annonce