Annonce
Hvide Sande

KD'er overrasket over, at købmand trak stikket til Søndervig-tårn

Kristian Andersen (KD) mener, at Søndervig-købmand Thomas Hansen som styregruppemedlem selv var med til at skabe usikkerhed om retningen for Søndervigs udvikling. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Nyt vartegn for Søndervig til 18 millioner er skrinlagt, efter købmand Thomas Hansen ikke længere vil være medinvestor blandt andet på grund af usikkerhed om, hvor byrådet ønsker at placere fremtidig detailhandel. Kristendemokrat havde ikke set det komme.

Søndervig: Det kom som lidt af en bombe for 2. viceborgmester Kristian Andersen (KD), at Søndervig-købmand Thomas Hansen pludselig trak den økonomiske støtte til det bytårn, der skulle være med til at kickstarte udviklingen af badebyen.

Den manglende opbakning betyder, at et enigt byråd nu undlader at søge Realdania om økonomisk hjælp til det 33 millioner kroner dyre projekt fra en stort anlagt udviklingsplan, og samtidig har byrådet helt skrinlagt tårnplanerne.

- Det havde jeg ikke set komme. Det er i den grad en overraskelse, at vi så tæt på ansøgningsfristen til Realdania må droppe projektet. Men der var ikke tid til at finde andre investormuligheder, siger Kristian Andersen.

Begrundelsen for at købmanden trækker både penge og følehorn til sig, er usikkerheden om, i hvilken retning politikerne vil udvikle Søndervig - herunder hvor man ønsker at placere detailhandel og skabe finansiel aktivitet i Søndervig. Men den usikkerhed har Thomas Hansen selv været med til at levere, mener Kristian Andersen

- Han er jo medlem af styregruppen bag udviklingsplanen. Og det var styregruppen, som i sidste ende valgte at pille Nyhavnområdet ud af udviklingsplanen. Jeg har hele tiden ment, at det var en fejl, fordi der er brug for at se på udviklingen af hele Søndervig. Og derfor burde Nyhavn have været en del af planen. Men styregruppen valgte på grund af tidspres at trække området ud. Og nu kritiserer købmanden, at det ikke er en del af planen. Det har jeg svært ved at få til at hænge sammen, siger Kristian Andersen.

Personligt har Kristian Andersen ingen problemer med at placere en ny Nettobutik i netop Nyhavn, og han hører derfor til det store flertal, som allerede har tilkendegivet, at man ønsker at give Salling Group mulighed for at undersøge, om der planlægningsmæssigt kan banes vej for projektet udenfor badebyens centrum.

- Hvis det tager et år eller to, skal vi gå efter det. Tager det fire-fem år at få afklaret, er det en anden sag, mener Kristendemokraten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Store corona-vaccinationsdag: 940 borgere får i dag første skud Pfizer i Ringkøbing

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da sygehuset i Ringkøbing med 260 ansatte blev renoveret for 19 millioner, SodaStream indgik sponsoraftale med fodboldstjernen Preben Elkjær og andre glimt fra Gamle Dage

Sport

Stor donation til Waterz

Annonce