Annonce
Hvide Sande

KD'er advarer: Erhvervslivet kan blive klemt af nye turistboliger

Jens Erik Damgaard (KD) mener, at ferieboliger på sluseøen vil hæmme erhvervsudviklingen. Den bekymring deler Iver Enevoldsen (V), der også er formand for havnens bestyrelse, ikke. Visualisering: Møller & Grønborg
Mens flere kalder udviklingsplanen for Hvide Sande for både visionær og spændende, så fastholder Jens Erik Damgaard (KD) sin frygt for, at erhvervslivet kan komme i klemme, hvis idéer bliver til virkelighed.
Annonce

Hvide Sande: Det kan skabe problemer for erhvervsudviklingen på havnen i Hvide Sande, hvis der bygges nye ferieboliger på sluseøen.

Det mener Jens Erik Damgaard (KD), som er alvorlig bekymret for den del af den strategisk-fysiske udviklingsplan for Hvide Sande, som handler om nye turistboliger på kajkanten.

- Man skylder en diskussion om, hvorvidt området skal være erhvervsområde eller turistområde. 100 meter mod øst ligger byens største arbejdsplads, som larmer og støjer. Afdelingen i Mamrelund er blevet kraftigt hæmmet i forhold til støj og gener efter klokken 16 netop på grund af boliger i området. Vi er nødt til at finde ud af, om det skal handle om turisme eller erhverv, fastslog Damgaard.

De betænkeligheder bliver ikke delt af Iver Enevoldsen (V), der også er formand for Hvide Sande Havns bestyrelse.

- Der er spændende perspektiver i udviklingsplanen. Det er vigtigt at understrege, at kommende initiativer skal udspringe fra private investorer. I forhold til sluseøen, så har havnens bestyrelse været tilbageholdende med at udvikle erhvervsaktiviteter dér. Flere aktiviteter er trukket om i Nordhavnen, så jeg er ikke så nervøs for udviklingen af sluseøen. Selvfølgelig skal man være opmærksom på støjkrav. Der er andre krav til helårsbebyggelse i forhold til ferieboliger. Jeg er ikke nervøs for den del og har heller ikke hørt reaktioner, sagde Iver Enevoldsen.

Udviklingsplanen blev enstemmigt godkendt med den ændring, at et måske kommende surfmekka ved Tungevej rykkes til Rødspættevej. Damgaard fastholdt dog sit forbehold til ferieboliger på sluseøen.

Der var enig opbakning til at søge Realdania om økonomisk støtte til realisering af en svingbro mellem sluseøen og centrum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Annonce