Annonce
Debat

KD-ambitioner: Så godt som det kunne blive

Da det på valgaftenen stod klart at S og V havde de ”magiske” 15 mandater, inviterede jeg mig selv med ind i konstituerings-snakken for at sikre den bredest mulige konstituering, skriver debattøren. Foto: Mikkel Jezequel

Læserbrev: I Dagbladets fredagsudgave kommenterer Frank Grønhøj valgresultatet og den efterfølgende konstituering. Der bliver blandt andet spurgt til mine og KDs ambitioner. Det vil jeg gerne give en kommentar:

I valgkampen har jeg både mundtligt og skriftligt givet udtryk for, at jeg og KD gik efter borgmesterposten, hvis valgresultatet på nogen måde ville åbne op for den mulighed. Samtidig har jeg sagt, at hvis S og V tilsammen fik valgt 15 mandater – så ville den ambition se meget vanskelig ud at realisere.

Da det på valgaftenen stod klart at S og V havde de ”magiske” 15 mandater, inviterede jeg mig selv med ind i konstituerings-snakken for at sikre den bredest mulige konstituering. Døren blev åbnet for KD. Det er jeg glad for – omend jeg gerne havde set at alle partier var inviteret med ind.

Annonce

Jeg kan ikke vide med sikkerhed, hvad S og V havde aftalt på forhånd, men det lå i baghovedet på mig, at de kunne tælle til 15. Alligevel argumenterede jeg for, at med den fremgang, KD havde haft, så ville det være passende og naturligt, at jeg blev viceborgmester. Den del lykkedes som bekendt ikke.

Ved konstituerings-samtalerne lagde jeg meget vægt på, at nu er det vigtigt, at vi kigger fremad og skriver ny konstituerings-historie i RKSK. Vi har en gylden mulighed for at lave en konstituering, hvor alle bliver tilgodeset og inddraget – og dermed løfte det nye byråds samarbejde en liga op. Jeg ved, at borgmesteren dagen efter grundkonstitueringen har haft samtaler med alle de øvrige partier, som blev valgt til byrådet.

For KDs vedkommende vil jeg gerne udtrykke stor tilfredshed med de ansvarsområder, vi har fået mulighed for at varetage. Når det nu ikke blev til en borgmesterpost – så svarer de udvalgsopgaver, vi har opnået, rigtig godt til de politiske ambitioner, vi har for vores kommune.

KD sidder på følgende poster i de næste 4 år: Formandsposter for Børn og Familie, Social og Sundhed, Børn og Unge, samt Energirådet. Næsteformandsposter i henholdsvis Teknik og Miljø samt Beskæftigelsesudvalget. Derudover en række udvalgsposter, hvoraf jeg selv blev medlem af Økonomiudvalget og fortsætter som 2. Viceborgmester.

En detalje som ikke har fyldt så meget i evalueringen af valget er, at hvis nu KD, C, LA. NB og DF var gået sammen i et teknisk valgforbund, som vi fra KD argumenterede ret stærkt for, så havde det valgforbund fået det sidste mandat – som i stedet gik til Venstre. Argumentet for ikke at gå i valgforbund med KD var, at vi er blevet for store – og derfor ville vi få mest ”glæde” af det forbund. Og det er sandt – sådan forholder det sig. Men virkeligheden er også, at havde vi gjort det – så havde konstitueringen været meget mere åben.

Når alt det er sagt – så er jeg og KDs gruppe på 6 byrådsmedlemmer meget glade og taknemmelige for det valg, vi har fået. Vi er nu for 4. valg i træk gået markant frem – og har opnået 19,4 % af stemmerne. Det betyder, at for hver bil der kører rundt i kommunen, hvor der sidder 5 personer, der har stemt til KV21 – så vil der statistisk set sidde een i bilen, som har stemt på KD. Jeg vil gerne benytte denne anledning til at sige 1000 tak for hver eneste stemme, vi har fået. Vi vil gøre alt hvad vi kan for fortsat at sikre gode rammer for ”Det gode Liv” i RKSK. Det er og bliver vores ambition – til gavn og glæde for både dem, der har stemt på os – og for dem, der ikke har.

Når det nu ikke blev til en borgmesterpost – så svarer de udvalgsopgaver, vi har opnået, rigtig godt til de politiske ambitioner, vi har for vores kommune.

Annonce
Tarm For abonnenter

En jul med stærke traditioner: 50 år i træk har Hardy hentet sit juletræ hos Inger

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Fra L.O.C. til Birthe Kjær: To festivaler klar med de første navne

Ringkøbing For abonnenter

Dansk er vejen til succes: Ngun har en dansk mand på arbejde og en burmesisk mand derhjemme

Debat

Corona: Fortsæt idrætsaktiviteterne ude i lokalsamfundene

Ringkøbing-Skjern

Coronasmitten sætter fortsat rekorder: 321 lokale er smittet de seneste syv dage

Ulrik Wilbek kritiserer smitteopsporing: Antallet af selvisolerede eksploderer og risikerer at lukke samfundet

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ribo Vinduer opfører ny fabriksbygning på 9500 kvm., Bechs Hotels ordrebog med alle 250 julefrokost-bestillinger forsvandt og andre glimt fra Gamle Dage

Debat

2. søndag i advent giver stof til eftertanke angående Coronaen

Hvide Sande For abonnenter

Naboer er rasende over erhvervsmands byggeri af swimmingpool og anneks midt i Søndervig

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Ringkøbing-Skjern

Gæt en træner: Vind billetter til Skjern Håndbolds kamp mod Mors Thy

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ridder af Hvide Sande og meget mere: Tidligere borgmester fik helt særlig overraskelse til sin fødselsdag

Ringkøbing-Skjern

47-årig mand bortvist fra værtshus: - Han råbte og skreg, siger politiet

Annonce