Annonce
Ringkøbing

Katjing!: Vinterbadere scorer én million kroner til nyt klubhus

I starten af 2017 var Christina Hedegård med til at etablere Fjordsvømmer og Vinterbaderklubben Neptun, der - som på billedet her - har nydt godt af at kunne låne lokaler af Ringkøbing Sejlklub i forbindelse med diverse aktiviteter. Bag Christina Hedegård ses Ann Holm Nielsen, der er næstformand i Neptun. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Nordea-fonden opfylder til fulde et stort ønske fra Fjordsvømmer og Vinterbaderklubben Neptun, der modtager én million kroner. Pengene skal investeres i byggeri af et klubhus ved Ringkøbing Fjord.

Ringkøbing: Christina Hedegård kan ikke gå på vandet, men som formand for Fjordsvømmer og Vinterbaderklubben Neptun har hun netop oplevet noget, der nærmest er ufatteligt: Nordea-fonden støtter byggeriet af et nyt klubhus direkte ved Ringkøbing Fjord med én million kroner.

- Da jeg blev ringet op af en kvinde fra fonden, var hun så sød at spørge, om jeg sad ned, siger Christina Hedegård om den overraskende melding fra Nordea.

De mange penge skal sikre eget tag over hovedet til Neptuns medlemmer, der indtil nu har nydt godt af velvilje fra Ringkøbing Sejlklub, hvor det har været muligt at klæde om og nyde en kop kaffe.

Neptun har i dag 55 medlemmer, men Christina Hedegård har en klar formodning om, at mange nye kommer til, når det nye klubhus skyder op ved Fiskerstræde få meter fra vandkanten:

- Jeg tror, mange afventer, at vi får vores egne faciliteter, tilføjer formanden om det forestående byggeprojekt, der har et samlet budget på godt 1,3 millioner kroner.

Annonce

Da jeg blev ringet op af en kvinde fra fonden, var hun så sød at spørge, om jeg sad ned

Christina Hedegård, formand, Fjordsvømmer og Vinterbaderklubben Neptun

Nordea-fonden

Nordea-fonden har et almennyttigt og velgørende formål. Hvert år uddeler fonden cirka 500 millioner kroner til projekter, som fremmer gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur.Fra en særlig "Kysten er klar"-pulje uddeler fonden i denne uge 25,5 millioner kroner til 50 projekter - udvalgt blandt det dobbelte antal ansøgninger.

Fjordsvømmer og Vinterbaderklubben Neptun i Ringkøbing er blandt de ni ansøgere, der modtager det maksimale beløb på én million kroner.

I Vestjylland har Nordea-fonden også valgt at støtte projekter i blandt andet Bovbjerg, Thisted og Nykøbing Mors.

I begyndelsen af november offentliggør Nordea-fonden nye modtagere i "Kysten er klar"-puljen, der i alt er på 50 millioner kroner.

Kortet her viser de forskellige elementer i Fjordsvømmer og Vinterbaderklubben Neptuns anlægsprojekt, der netop har modtaget én million kroner i støtte fra Nordea-fonden.

Stærke fællesskaber

Sammen med næstformanden i Fjordsvømmer og Vinterbaderklubben Neptun, Ann Holm Nielsen, kørte Christina Hedegård i starten af april til østjyske Hou, hvor Nordea-fonden havde slået lejr for at høre om gode idéer og projekter med fokus på det gode liv langs de danske kyster.

De vestjyske ildsjæle solgte deres forslag så godt, at Nordea nu kvitterer med det maksimale støttebeløb fra fonden. Ud af 50 udvalgte projekter er der blot ni, der hver modtager én million kroner.

Kommunikationschef i Nordea-fonden, Tine Wickers, er begejstret for den slags mennesker, der brænder for at skabe nye rammer for fællesskabet:

- Foreningslivet er bare mørtlen mellem murstenene i dagens samfund. De tusindvis af små foreninger rundt om i landet - som Neptun - er med til at skabe gode liv og stærke fællesskaber. Dem er vi som fond stolte af at bakke op om, siger Tine Wickers.

43-årige Christina Hedegård er ultrasvømmer og bosat i Velling, så Ringkøbing Fjord er hendes foretrukne træningsbane. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Borgmester: Godt gået

En betingelse for at modtage det store beløb fra Nordea er, at kommunen bidrager med restbeløbet, og det sker naturligvis, garanterer borgmester Hans Østergaard (V):

- Det er superflot gået, og vi vil gerne vise goodwill. Det er kun muligt at søge støtte fra vores anlægspulje én gang om året, men i sådan en situation her er vi klar til at dispensere, siger Hans Østergaard.

Fjordsvømmer og Vinterbaderklubben Neptun har både tegninger og diverse tilladelser på plads, og ifølge Christina Hedegård sidder entreprenøren da også klar med nøglen i tændingslåsen.

Hvis alt flasker sig, kan det nye klubhus stå klar til den kommende vintersæson.

Selve klubhuset bliver på 30 kvadratmeter og indrettes med to omklædningsrum og et opholds- og møderum.

Med i projektet er også en mobil sauna samt en lang, niveaudelt boardwalk ved det yderste havnebassin, hvor folk kan sidde på de træbeklædte trin og nyde livet og udsigten.

- Og hvis man kommer i kajak, kan man lægge til dér, siger Christina Hedegård om det rekreative miljø, der gerne skal komme mange til gode.

Fra en ny badebro bliver der ude i fjorden adgang til to træningsbaner, som Neptun-svømmerne har hevet i land via en donation på 10.000 kroner fra TrygFonden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce