Navne

Katja fra Sørvad blev "Årets dansker"

Ceo for Women Deliver Katja Iversen får overrakt prisen "Årets Dansker" af Berlingskes chefredaktør Tom Jensen på Berlingske torsdag den 6. december 2018. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Læserne af Berlingske Tidende samt et dommerpanel stemte på 49-årige Katja Iversen fra Sørvad, da de skulle beslutte, hvilken dansker, der har gjort den største forskel i 2018.

Sørvad/København: Klokken 16.45 den 6. december blev det afsløret, at "Årets dansker 2018" er Katja Iversen fra Sørvad.

Dermed slog den 49-årige præsident for den globale organisation Women Deliver ni andre nominerede, heriblandt Caroline Wozniacki, Jonathan Spang, Nanna W. Godtfredsen og Søren Pind.

Det er femte år i træk, at Berlingske Tidende afvikler konkurrencen, hvor læserne har nomineret ud fra kriterierne: "Hvilken dansker har gjort den største forskel i 2018?", og "Hvem har haft de største ambitioner om at forandre mest til gavn for andre. Og nået ambitionerne?".Efter nomineringen søndag den 11. november gik en stemmeproces i gang, hvor læserne havde 50 procent af stemmerne, mens et dommerpanel havde de andre 50 procent.Katja Iversen, der stammer fra Sørvad, men til daglig bor i New York, har siden 2014 været præsident for den globale organisation Women Deliver, og særlig rådgiver for internationale topledere fra politik og erhvervsliv. Hendes netværk tæller blandt andet den canadiske premierminister, Justin Trudeau, og Unilevers CEO, Paul Polman, og hun har været ngo-adviser for Verdensbanken.Organisationen Women Deliver fokuserer blandt andet på kvinders sundhed, deres ret til indflydelse og bekæmpelse af mødredødelighed.

0/0
Danmark

Video: Se den fulde statsminister-duel mellem Mette Frederiksen og Lars Løkke

Navne For abonnenter

Jens Olufsen er stolt efter 25 år i spidsen for museumsforeningen

Navne

Bankdirektør med gode ben: Til hverdag holder han trit med banken - i weekenden med feltet

Navne

Karl Kristian fejrer sit debutalbum med et godt glas rom i Hvide Sande

Navne For abonnenter

En smal sag for Flemming at servere gode vine til sit jubilæum

Navne

Lokale konfirmander 17-19. maj 2019

Navne

Ny revisor

Navne

Skolen kommer i første række - trods alt