Annonce
Hvide Sande

Kast dig ud i bølgerne: To af Danmarks bedste strande ligger i Vestjylland

Vedersø Klit Strand er siden 1987 blevet belønnet med det Blå Flag, der blandt andet signalerer høj kvalitet af badevandet. Stranden er netop kommet med på en top 25 over de bedste strande i Danmark. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Nørre Lyngvig Strand og Vedersø Klit Strand er med på ny top 25-liste over de bedste badestrande i Danmark.
Annonce

Hvide Sande/Vedersø: Da der i 2017 blev fejret 30 års fødselsdag for Blå Flag ved Danmarks bedste strande, blev det samtidig markeret, at Vedersø Klit Strand var den eneste, som i samtlige år var blevet belønnet med dette kvalitetsstempel.

Og de kan fortsat kippe med flaget i Vedersø, da den lokale strand netop er kommet med på en top 25-liste over de bedste strande i Danmark målt på vandkvaliteten.


Det er hvert år skønt at se, at badevandskvaliteten i vores lille land er i top.

Niels-Christian Levin Hansen


Vedersø Klit Strand indtager en placering som nummer 24.

På samme liste er endnu en strand på Ringkøbing-Skjern Kommunes del af vestkysten: Nørre Lyngvig Strand, der er den 15. bedste i kongeriget.

- Det er hvert år skønt at se, at badevandskvaliteten i vores lille land er i top. Det er et klart resultat af Blå Flag. Med de Blå Flag er kommunerne tvunget til at måle badevandskvaliteten, siger Niels-Christian Levin Hansen, formand for Friluftsrådet, der står bag hitlisten.

23 af de bedste badestrande ligger i Region Syddanmark. Helt i top ligger Sandskær Strand nordøst for Aabenraa.

I top 10 er blandt andre også Storebæltsbadet i Nyborg Kommune, Assens Næs Strand i Assens Kommune, Skærbæk Strandpark i Fredericia Kommune og Christiansminde i Svendborg Kommune.

Annonce

Blå Flag på 174 strande

Danmark er generelt set kendt for en høj kvalitet af badevand, og lige nu har Danmark 174 Blå Flag-strande, hvilket er et højt antal sammenlignet med vores nabolande.

Det er Friluftsrådet, der hvert år rangerer de 25 bedste badesteder målt på badevandskvaliteten.

- Blå Flag sikrer, at badegæsterne får rent badevand, høj sikkerhed og gode natur-og miljøformidlingsaktiviteter, som giver danskerne mulighed for at bade på nogle af de bedste strande i Europa, siger rådets formand, Niels-Christian Levin Hansen, i en pressemeddelelse.

På de 174 Blå Flag-strande bliver der gennem hele badesæsonen løbende taget badevandsprøver, der analyseres for colibakterier og enterokokker, der er tarmbakterier.

Top 25-listen er lavet ud fra hvilke strande, der samlet set scorer lavest på begge parametre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce