Annonce
Ringkøbing

Kasper til VM for unge forskere

Kasper Fredenslund skal til VM i videnskab i USA. Pressefoto
Den fysikstuderende Kasper Fredenslund er taget til USA for at deltage i ISEF - The Intel International Science and Engineering Fair.

RINGKØBING: Først vandt han førstepræmien i den danske konkurrence "Unge Forskere" …

Så fik han en specialpris ved Europamesterskabet i Videnskab for sin opgave "Neural Network for detecting elementary particles".

I næste uge gælder det så VM for unge forskere - ISEF - The Intel International Science and Engineering Fair, der foregår i Phoenix, USA.

Kasper Fredenslund, tidligere elev på Ringkøbing Gymnasium, nu fysikstuderende på Aarhus Universitet, har kort sagt travlt.

I denne uge fløj han til USA, og Dagbladet fangede ham i Los Angeles, hvortil han var ankommet sammen med en kammerat.

- Selve konkurrencen er først i næste uge, men vi har valgt at tage af sted i god tid for lige at lege turister et par dage, siger Kasper Fredenslund.

Ved VM kommer Kasper Fredenslund til at konkurrere med 1800 andre studerende i alderen 15 til 19 år fra mere end 75 lande.

Han rejser sammen med tre andre unge danskere - alle fra Odense - der også er udtaget; de tre fynboer er fordelt på to projekter.

Annonce

Neurale netværk

Kasper Fredenslund tager til USA med sit vinderprojekt, der handler om neurale netværk og analyse af komplicerede datamønstre.

- Det er stort set det samme projekt, men jeg har dog forbedret på det siden, siger den unge forsker, der er i gang med andet semester på fysikstudiet ved Aarhus Universitet.

Han skal forelægge projektet på ISEF, hvorefter det bliver bedømt.

- Det bliver vildt spændende. Men konkurrencen er hård, fastslår Kasper Fredenslund.

Det er helt sikkert! De 1800 unge forskere er toppen af poppen, når det gælder den kommende generation inden for naturvidenskaberne.

De er udvalgt blandt de millioner af gymnasieelever, der har konkurreret mod hinanden i nationale konkurrence over hele kloden. De deltager i 22 forskellige kategorier.

De unge forskere konkurrerer ikke bare om titler og ære; der er også betydelige pengepræmier på spil.

Kasper Fredenslund har dog andet og mere at tænke på. VM i videnskab falder sammen med, at han skal til eksamen på universitetet.

- Det bliver lidt hårdt. Men heldigvis har jeg fået flyttet én eksamen, så det går nok, siger Kasper Fredenslund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce