Annonce
Sport

Kasper Thomsen: Hårdt at tage direkte til træning efter otte timer på job

Kasper Thomsen får ingen penge for at spille fodbold i Ringkøbing IF, men han piver ikke af den grund, og han er ikke misundelig på de holdkammerater, der er på kontrakt, selv om Kasper Thomsen selv arbejder otte timer før hver omgang træning. Arkivfoto: Henrik Olesen
Kasper Thomsen er ikke på kontrakt i Ringkøbing IF, men alligevel træner han mindst lige så meget som holdkammeraterne, selv om han passer et fuldtidsjob ved siden af.

Ringkøbing: Otte timer på arbejde og så direkte videre til fodboldtræning.

Sådan er vilkårene for Kasper Thomsen, som har en hverdag meget anderledes fra den hverdag, der gør, at eksempelvis Nikolaj Pape føler sig som halvprofessionel fodboldspiller i Ringkøbing IF.

- Sådan er vilkårene bare for mig - og da også for en del af de andre spillere. Det er ikke noget, jeg tænker over. Det er heller ikke noget, jeg er misundelig over. For mig er det sådan, det er, fortæller Kasper Thomsen.

Annonce

Han er butiksuddannet og arbejder hos Byskov i Ringkøbing. Arbejdstiden er 9.30 til 17.30.

- Når vi træner 17.30, er jeg nødt til at gå en halv time før. Så må jeg arbejde over andre gange for at få tingene til at gå op. Det gør, at jeg plejer at være den første, der møder op til træning. Så kommer de andre dryssende lidt efter lidt, fortæller alsidige Kasper Thomsen, der spiller både forsvar, midtbane og angreb.

Kan være helt smadret i hovedet

Han indrømmer, det kan være hårdt at spille fodbold i 2. division og så samtidig passe et fuldtidsarbejde ved siden af.

- Hvis vi en dag har ekstra travlt på arbejde, så kan jeg godt være helt smadret i hovedet. Men så kan det lige frem være befriende at komme til fodbold, hvor jeg kan blive kørt godt igennem rent fysisk og samtidig få renset hovedet. Det er dejligt. Men så er jeg også godt træt, når jeg kommer hjem, fortæller den 24-årige Kasper Thomsen.


Det tager længere tid, inden en skade forsvinder, når man ikke kan restituere ordentligt. Men os vestjyder - den slags gør os bare mere hårdføre.

Kasper Thomsen, fodboldspiller i Ringkøbing IF


Fysisk kan det være slemt at tage til træning, hvis han har gået og stået meget hele dagen på arbejde.

- Det tager længere tid at restituere, når du også skal arbejde hele dagen efter træning eller kamp. Det er især slemt, hvis man har en mindre skade. Det tager længere tid, inden en skade forsvinder, når man ikke kan restituere ordentligt. Men os vestjyder - den slags gør os bare mere hårdføre. Det kunne nogle af de andre spillere godt lære lidt af. Jeg piver ikke. Jeg elsker bare at spille fodbold, siger Kasper Thomsen med et smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce