Navne

Karl Kristian fejrer sit debutalbum med et godt glas rom i Hvide Sande

Siden sommeren sidste år har Karl Kristian Thuesen haft privat base i Aarhus, hvor en stor del af tiden går med at skabe musik og nye sange. Foto: Axel Schütt
Efter et års hårdt arbejde ser Karl Kristian Thuesen lige nu frem til at modtage den færdige udgave af sit debutalbum, der bærer titlen 'Før jeg sover ind.' Det skal fejres i såvel Aarhus som i fødebyen Hvide Sande.

EN GOD SØNDAG FOR MIG ER EN DAG i Hvide Sande. Fredag og lørdag går med koncerter, hvor jeg kommer rundt omkring i landet. Men når jeg rammer søndag, har jeg brug for at komme til Vestjylland og få ny energi til den kommende uge.

HVIS JEG FÅR EN UDENBYS GÆST PÅ BESØG, SÅ VIL JEG HELT KLART VISE VEDKOMMENDE ... Det er ikke så tit, jeg får besøg i den lille hule i Viby, men når det sker, så skal vi ud og opleve Aarhus og det kulturliv, der finder sted i de små afkroge.

Får jeg besøg i Hvide Sande, skal vi naturligvis have en is og på en havnerunde med alle de rigtige stop undervejs.

MIT SENESTE BESØG I EN KIRKE VAR for et par uger siden, hvor jeg spillede guitar til en teenage-gudstjeneste i Aarhus. Det er altid spændende at observere de yngre menneskers oplevelse af kirkerummet og religionens størrelse.

Og så kan jeg jo ikke lade være med at spille guitar.

HVIS JEG BLIVER BEDT OM AT VÆLGE EN SANG PÅ EN KARAOKEBAR, SÅ SKAL DET VÆRE 'Video video' med Brixx.

Det var et af de første numre på min daværende mp3-afspiller. Det nummer kan bare noget, og jeg kan relatere til det. Jeg har sunget 'Video video' til utallige bryllupper, fester og endda på en karaokebar i Thisted.

Hvorfor? For jeg er video maaaaan ...

HVIS JEG UD AF DET BLÅ VINDER 50.000 KRONER TIL EN DRØMMEREJSE, SÅ VIL JEG ... Jeg kunne godt tænke mig at opleve USA og se nogle af de store fabrikker, der producerer guitargrej. Jeg er jo en nørd, og mange af de fede mærker stammer jo derovre fra.

Jeg ville tage min far med, og så skulle vi lege turister i Memphis.

HVIS JEG KUNNE FÅ EN MIDDAGSAFTALE MED EN KUNSTNER, SÅ SKULLE DET VÆRE Johnny Madsen. Så må vi jo ryge indenfor.

Han har så mange gode - både anekdoter og gode historier, der tager mig tilbage til de vestjyske rødder - med tanke til familien Thuesen og de skæve historier.

En middag, hvor man kan snakke om alt og ingenting og bare være. Det kunne jeg godt tænke mig.

I NÆSTE UGE SER JEG FREM TIL ... Det bliver en festuge, da jeg modtager masterudgaven af mit debutalbum, der hedder 'Før jeg sover ind'. Det vil sige, at jeg modtager det endelige produkt efter et års hårdt arbejde. Det glæder jeg mig enormt meget til.

Jeg tror, det skal fejres med et godt glas rom i Hvide Sande og med gode venner i Aarhus.

Får jeg besøg i Hvide Sande, skal vi naturligvis have en is og på en havnerunde med alle de rigtige stop undervejs

Karl Kristian Thuesen, sanger og sangskriver

Karl Kristian Thuesen

ALDER: 24 år.

PRIVAT: Single.

PROFESSION: Læser til pædagog - og forfølger drømmen om at skabe sig en karriere som sanger og sangskriver.

HJEMBY: Født og opvokset i Hvide Sande - bor nu i Aarhus.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing For abonnenter

Planen var at blive elektriker - men nu er planterne blevet et livsværk

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce