Annonce
Navne

Karina vil skrive med smil om dobbeltmoral - og gerne hos hende selv

Journalist Karina Lodbjerg er nu én af nu 17 lørdags-klummeskribenter på Dagbladet Ringkøbing-Skjern. Foto: Johan Gadegaard
Journalist Karina Lodberg er nyt medlem af Dagbladets lørdags-klummekorps, og læserne kan forvente klummer, der med smil på læben udstiller dem, der er lidt dobbeltmoralske - heriblandt hende selv.
Annonce

Ringkøbing: Dagbladet har i november udvidet lørdags-klummekorpset med fire nye skribenter, så holdet nu tæller 17 lokale personligheder, der altså cirka tre gange årligt har fri sproglig leg på en sides penge.

I dag præsenterer vi journalist Karina Lodberg, der tidligere som mangeårig medarbejder på avisen har bevist, at hun mestrer genren. På dbrs.dk kan der for eksempel findes klummer med rubrikker som "Stilleleg for voksne" om fortrudt moder- eller faderskab, "Mænd, mænd, Mænd, men..." om Rock i Ringkøbing og "Det er ikke sex" om en cuddler, der nusser og aer ukendte mennesker.

Hvad kan læserne forvente af dine "nye" klummer?

- Det vil jeg helst ikke afsløre alt for meget om. Der skal jo være lidt spænding. Men det vil helt sikkert være personlige klummer om noget, jeg oplever. Det bliver med et smil på læben, og kan jeg fange mig selv eller andre i lidt dobbeltmoral, så vil jeg gøre det. Der er intet sjovere, end når folk siger "Vi skal gøre sådan her, og så selv gør noget andet, siger Karina Lodberg.

Annonce

Seje kvinder

Karina lægger ikke skjul på, at hun ofte ser tingene fra et kvindeligt synspunkt. Det vil også afspejle sig i hendes klummer.


Jeg er opvokset i en fiskerfamilie i Hvide Sande. Det har givet mig mange kvindelige forbilleder. For kvinder i Hvide Sande. De er seje.

Karina Lodberg


- Jeg er opvokset i en fiskerfamilie i Hvide Sande. Det har givet mig mange kvindelige forbilleder. For kvinder i Hvide Sande. De er seje. Det var mødrene, der styrede verden. De havde styr på hus, håndværkere, indkøb og børn. De styrede det hele. Jeg er derfor opdraget med, at kvinder kan klare det meste, siger Karina Lodberg.

- Jeg har boet otte år i Aarhus og syv år i Holstebro, men jeg flyttede tilbage til Ringkøbing Fjord-området, fordi jeg fik arbejde på Dagbladet, og så blev jeg hængende, fordi det jo er dejlige mennesker, der bor her. Og fordi der ofte er kort fra ide til handling. Der er også nogle gange, nogle der går i lidt små sko. Men generelt er der utroligt meget godt at sige om vores område, siger Karina Lodberg.

Annonce

12 år på Dagbladet

Karina Lodberg blev journalist, fordi hun er stærkt interesseret i samfundsforhold og mennesker.

- Og så var det en bonus, at man kunne komme ind ved at bestå en optagelsesprøve, siger Karina Lodberg med et smil.

- Jeg er vild med, at man som journalist kommer ud i samfundet og taler med vidt forskellige mennesker. Jeg var på Dagbladet Ringkøbing-Skjern i 12 år. Det var i den periode hvor internettet var rigtig hård ved branchen, og jeg begyndte at trænge til nye input. Derfor greb jeg muligheden, da der kom en mulighed med at arbejde for Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern, UCRS, siger Karina Lodberg.

-  Det var virkeligt sjovt med alle de unge mennesker - og lærere, der brænder for deres fag. Der er så mange, der gerne vil gøre noget godt. I det job lærte jeg meget om kommunikation fra den anden side af skrivebordet, siger Karina Lodberg.

- Derefter søgte jeg selv et job i Destination Vesterhavet, fordi jeg synes, at turisme er et vildt interessant erhverv, der ikke alene fylder meget i vores kommune, men også er en branche i vild forandring, og det er spændende. Ved årsskiftet fusionerede foreningen med turisme-området i Varde Kommune. Fusionen betød økonomiske omlægninger og omstrukturering i foreningen, og derfor blev der fyret tre på kontoret i Hvide Sande. Jeg var en af dem, og derfor er jeg jobsøgende lige nu, siger Karina Lodberg.

- Jeg forsøger at se tiden uden job som en gave. En pause til lige at stoppe op og se, hvad det er, der giver livet mening. Jeg nyder at kunne være mere sammen med familie og venner lige nu, siger Karina Lodberg.

Annonce

Kirke, børn og teater

Selv om Karina Lodberg er jobsøgende, er hun ikke helt arbejdsløs. Hun har for eksempel været medlem af det afgående menighedsråd ved Ringkøbing Kirke, hun sidder i Teatret OMs bestyrelse, og hun har netop sagt ja til at sidde i det nye Schuberts Mindes bestyrelse.

- Det har været enormt spændende at sidde i menighedsrådet. Vi har diskuteret mange etiske problemstillinger, og det sker i en spændende demokratisk proces. Men Folkekirken er også verdens langsomste organisation. Nogle beslutninger kan være flere år undervejs. Det passer ikke lige til mit temperament, derfor stillede jeg ikke op igen. Men jeg hjælper gerne til, hvor jeg kan, for eksempel når det igen bliver muligt at holde samtalesaloner, siger Karina Lodberg.

- Schuberts Minde ville gerne have en i bestyrelsen, der er god til det med kommunikation. Jeg har altid været glad for Schuberts Minde. Man skal være på børnenes side, og det er vigtigt arbejde, så det kunne jeg ikke sige nej sig.

- Teatret OM ringede også og spurgte, om jeg kunne holde et øje på kommunikationsdelen. Det kunne jeg jo heller ikke sige nej til. Teatret OM er et vildt kreativt sted. Og det er vigtigt, at Ringkøbing ikke kun er butikker og erhvervsliv. Der skal også være et kulturliv og plads til mennesker med noget på hjerte, siger Karina Lodberg.

Karina Lodberg

Karina Lodberg er 45 år. Hun er født og opvokset i Hvide Sande og uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus. I dag bor hun i Ringkøbing.

Karina Lodberg er mor til Marie, der går i 1.G På Ringkjøbing Gymnasium.

Hun er netop begyndt at vinterbade og læser også gerne en god bog i fritiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Dagbladet har fået aktindsigt: Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus

Annonce