Annonce
Ringkøbing-Skjern

Karantæneramt efterskoleelev om de unges overtrædelser: Forældre skal være mere strikse

Forældrene har et stort ansvar for at vide, hvad de unge går og laver, og at de overholder de retningslinjer, der nu er opsat, siger Camille Skov. Foto: Fjordvang Efterskole
Dagens unge har ingen fornemmelse af, hvilke konsekvenser det kan have for dem og samfundet, at de skider på de opsatte retningslinjer. Forældrene har et klart ansvar, mener Camille Skov, som lige nu er hjemsendt fra Fjordvang Efterskole til sin familie i Skødstrup.

Danmarks unge har ingen fornemmelse af, hvilke risikable konsekvenser denne covid-19 krise kan have for dem, deres venner, familie og bekendte. Virussen vil have konsekvenser i fremtiden. Tiden vil vise, hvor store konsekvenser den vil bringe, og hvor længe der vil gå, før det gamle Danmark er helt som før.

Hvis Danmark bliver som før.

Får vi den samme frihed og den samme hverdag som før? Det vil kun tiden vise.

Hvis ikke snart de unge mennesker begynder at stramme op, og deres forældre bliver mere konsekvente, kan vi forvente, at nedlukningen af Danmark kommer til at vare længere end forventet.

Man kan ikke skyde al skylden på de unge. De er unge i deres hoveder og tænker i nuet ikke over, hvilke konsekvenser det kan have for fremtiden.

Et socialt liv

Man ser unge flokkes i flokke på gader, strande med mere. De samles for at være sociale. Dette er fair, hvis bare de opsatte retningslinjer bliver overholdt.

At de unge så ikke kan finde ud af at overholde retningslinjerne, er en helt anden ting. Når unge samles i flokke på for eksempel stranden for at drikke og være sammen med hinanden, er det vigtigt, at de overholder retningslinjerne. De skal ikke sidde helt op ad hinanden - her skal der holdes afstand og ikke befinde sig mere en 10 personer.

Det er fuldstændig uacceptabelt, at unge ikke tænker sig om, og at forældrene ovenikøbet giver de unge mennesker lov til at forlade huset, når de godt ved de skal ud og være sammen i større flokke.

Annonce

Mindeværdige seværdigheder

De unge mennesker, man ser opholde sig rundt omkring de forskellige steder, er stort set alle sammen i alderen 14-18 - det vil sige, at mange ofte samles for at drikke eller bare være sammen.

Dog tænker de ikke over de store konsekvenser, det kan få for de unge efterfølgende.

De unge, der ofte ses gå i større flokke, er unge, som enten skal til at afslutte folkeskolen, går på efterskole eller gymnasiet. Unge, som burde tænke sig ekstra meget om i disse svære tider. De kan være med til at udsætte nedlukningen yderligere.

9. klasserne mister deres sidste skoledag, efterskolerne mister meget af deres mindeværdige år, og 3.G´erne mister deres studenteruge, som de overordnet har knoklet for i 3 år.

At nogle unge så ikke tænker sig om, at deres forældre ikke er strikse nok med at sige nej og selv overholde reglerne, er så noget helt andet. Forældrene skal være forbilleder for de unge, vejlede dem til, hvad der er rigtig eller forkert, og støtte dem, hvis de synes, tiderne er ekstra hårde.

Annonce

Forældrene skal stramme op

Forældrene til de unge spiller en kæmpe rolle i dette problem. Forældrene har et ansvar for den enkelte unge. Ansvar for at vide, hvad de går og laver, og at de overholder de retningslinjer, der nu er opsat. Det er vigtigt!

Man kan ikke skyde al skylden på de unge. De er unge i deres hoveder og tænker i nuet ikke over, hvilke konsekvenser det kan have for fremtiden.

Ungdommen er meget afhængige af deres sociale liv. Det fylder en del ved de fleste unge og er en ting, mange ikke kan undvære. Størstedelen af Danmarks unge er meget sociale hver dag på den ene eller den anden måde. Det kan være skole, fritidsaktiviteter, jobs o.s.v. Det sociale liv betyder en hel del for de fleste unge, og derfor er det en stor udfordring for dem slet ikke at kunne se sine venner.

Forældrene skal være bedre til at støtte dem, når de synes, livet er surt, og hvis de gerne vil noget, retningslinjerne ikke tillader, så skal forældrene gribe ind og fortælle dem, hvad der er rigtigt og forkert, samt fortælle dem, hvilke konsekvenser det kan have for dem og andre.

Mette Frederiksen udtaler helt fra starten af karantænen: »Jeg vil opfordre alle familier, der allerede fra i morgen har mulighed for det, at holde deres børn hjemme,«.

Dette gælder ikke kun hjemme fra institutioner og skoler, men også hjemme fra hyggelige sociale sammenkomster med vennerne. Sørg for, at jeres børn omgås med én ven eller veninde, og hold dem til den person. Sørg ligeledes for, at det andet barn også kun ses med dit. På den måde kan ens børn være sociale uden forhåbentlig at bære smitten videre.

Det er en fordel, hvis man er konsekvent med ”legeaftaler”. Få undersøgt, om jeres barns ”legeaftale” ses med andre, og aftal med de andre forældre hvordan og hvorledes. Vær konsekvente og sig nej, hvis jeres børn vil ses med mange. Det er for alles bedste og for, at vi hurtigt og bedst kan komme gennem den her hårde tid hele Danmark er havnet i.

Det er ikke retfærdigt, at de unge bare lever hverdagen, som de plejer, og ser den her karantæne som en ferie med vennerne. Det er ikke fair, at de unge mennesker render rundt og har en fest, mens andre menneskers liv er i fare, fordi de måske er svage af anden grund.

Annonce

Tænk jer om

Unge tænker som sagt ikke over fremtiden, men over nutiden. I starten af karantænen sagde Mette Frederiksen: »Vi skal hellere handle i dag end i morgen«.

Som Mette Frederiksen udtaler, skal vi handle nu. De unge mennesker bliver nødt til at indse, at de er lige så stor en del af det her som de voksne. De bliver nødt til at blive hjemme. Have nogle hårde uger, men jo flere, der overholder retningslinjerne, jo større chance er der for, at Danmark bliver genåbnet helt snarest muligt.

Stop jeres sammenkomster med mange personer. Det er dumt. Tænk fremad og ikke kun på, hvad der kunne være sjovt i nuet, men langsigtet. Hjælp med at få Danmark Covid-19 fri.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Fremtiden i Hvide Sande er usikker: Næsten hele Atlantic Sapphires fabrik er ødelagt af branden

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold

Efter to år på posten: Skjerns cheftræner stopper et år før tid

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Hvide Sande

Bådejere fik travlt med at flytte deres både under storbranden i Hvide Sande: - Vi skulle bare væk

Hvide Sande

Farligt stof i fjorden efter branden: Fredag formiddag skal forureningen undersøges nærmere

Skjern

39-årig kvinde snydt: Solgte iPhone til 6.500 kroner - modtog falske pengesedler

Hvide Sande For abonnenter

Hvide Sande Hallen lynhurtigt klar med husly: 50 mennesker evakueret under storbrand

Ringkøbing

Nu bliver Naturkraft også til koncertsted: - Vi vil gerne vise, at vi også kan spille en rolle som lokalt kulturhus

Skjern

Tre mulige løsninger på Skjerns skoleproblem: Forskellen mellem den billigste og dyreste løsning er 150 millioner

Danmark For abonnenter

TV-klumme: Ud med taberne - vi gider dem ikke på tv

Hvide Sande

Klar melding fra politiet: Kan gå flere dage før efterforskningen af brandårsag i laksefabrik kan gå i gang

Ringkøbing For abonnenter

Christian frygter møllelys: Vestas har indgået aftale med Vattenfall for at minimere generne - der er bare et problem...

Videbæk

Vognmand sur over bøde på 12.000 kroner for at transportere tyr og tre køer til slagteriet i samme lastbil

Annonce