Annonce
Sport

Karakterer: GOG-knægten Gidsel var turneringens store åbenbaring

Mathias Gidsel har været helt forrygende i sin første slutrunde med landsholdet. Foto: Jonas Ekstromer/Ritzau Scanpix
Mathias Gidsel fik ikke blot sit landsholdsgennembrud. Højrebacken bragede ind på den store internationale scene.
Annonce

Karakterer: Danmark har mødt modstand af blandet karakter ved VM i Egypten, men den danske indsats har været i top. Her giver Jysk Fynske Medier de danske spillere karakterer for slutrunden.

Annonce

10 Niklas Landin

Trådte først for alvor ind i turneringen i den forlængede spilletid mod Egypten. Landsholdsanføreren har vist absolut verdensklasse, når det har været mest påkrævet.

Annonce

7 Kevin Møller

Barcelona-målmanden rækker ud efter et 10-tal, for han har været en gevinst de fleste gange, Landin har haft brug for en tænkepause på bænken. Møller er skræddersyet til rollen som superreserve for Danmarks ubestridte førstemålmand.

Annonce

10 Henrik Møllgaard

Den danske forsvarsgeneral udstråler en enorm ro, og han doserer sin hårdhed med måde. Kun mod Spanien satte han sig selv i forlegenhed og holdet i vanskeligheder med et rødt kort efter tre udvisninger på 40 minutter.

Annonce

7 Simon Hald

Stregspilleren var savnet ved EM sidste år. Passer stærkt ind som makker for Henrik Møllgaard, når der efterspørges fysik.

Annonce

10 Magnus Saugstrup

VM har været et stort slutrundegennembrud for Aalborg-stregen. Saugstrup er bevægelig i forsvaret og oftest sikker som afslutter.

Annonce

7 Anders Zachariassen

Zachariassen må være en træners drøm. Uden stor ståhej løser han de opgaver, han bliver tildelt.

Annonce

10 Lasse Svan

Fløjspillere bliver ofte bedømt på antallet af scoringer, men Svan viste sig igen som en af fagets bedste i forsvarsdelen. Den mand kan lokke en indkøbsvogn i Bilka ind i en angrebsfejl.

7 Johan Hansen

Lasse Svan er klart førstevalg på højrefløjen, men Johan Hansen er blevet en bedre spiller og har markeret sig som afløser for Hans Lindberg.

12 Mathias Gidsel

Det kan godt være, vi har danske briller på, men Mathias Gidsel er hele VM-slutrundens store åbenbaring. Et vanvittigt imponerende gennembrud for unge Gidsel, som har vist både ansvar og mod i forbløffende grad. Højrebacken har også nydt godt af Mikkel Hansens tilstedeværelse.

7 Nikolaj Øris

Med Gidsels gennembrud er Øris reduceret til reserve, men han har vist, at Nikolaj Jacobsen kan regne med ham, når Gidsel skal have pauser.

10 Mads Mensah

Mads Mensah har været med i mange år, men ved dette VM har han vist en stor modenhed og vilje til at tage ansvaret på sine skuldre, når Mikkel Hansen er fraværende.

7 Morten Olsen

Der var fejl, ja, men Morten Olsen har nogle redskaber, landsholdet har brug for, når angrebsspillet sander til. Playmakeren viser god dømmekraft i syv mod seks-spillet.

10 Jacob Holm

Kongepositionen på venstre back er den sværeste vej ind på landsholdet, men Holm er tydeligvis blevet en bedre håndboldspiller af at spille playmaker hos Füchse Berlin. Derfor vil han også være fast inventar på landsholdet ved de kommende mange slutrunder.

10 Mikkel Hansen

Den danske stjerne tog forkerte beslutninger og begik fejl, der kunne være blevet kostbare, mod Egypten. De største mandagstrænere mente, at Hansen var færdig og satte spørgsmålstegn ved hans evner. Han gav selv svaret. Mikkel Hansen er ren verdensklasse. Punktum.

10 Lasse Andersson

Andersson har fået en enorm vigtig rolle i det danske forsvar. Desuden har han vist sig som en sublim kontraspiller, der vurderer spillet virkelig godt. Efter mange års tilløb har VM været bagspillerens store landsholdsgennembrud.

7 Magnus Landin

Magnus Landin fik en vanskelig start på slutrunden efter sin isolation med coronasmitte i december. Fysisk har han ikke været helt på toppen, men alligevel har han markeret sig som Danmarks bedste venstrefløj – ikke mindst takket være sit defensive arbejde.

7 Emil Jakobsen

Endnu en GOG-spiller, der kom bragende ind i slutrunden, da han endelig kom ud af sin coronaisolation og fik slutrundedebut. Fremtiden på venstre fløj er i trygge hænder hos Jakobsen og Landin.

10 Nikolaj Jacobsen

Jacobsen stolede for længe på Mikkel Hansen i kvartfinalen mod Egypten, men ellers har landstræneren truffet rigtig mange gode beslutninger ved VM. Han har brugt sin trup godt, og semifinalekampen mod Spanien var et mesterværk med Jacobsen-stempel.

UB

Emil Nielsen, Magnus Bramming, Nikolaj Læsø, Benjamin Jakobsen.

Karakterskala

12 = Verdensklasse

10 = Fremragende

7 = Stærk indsats

4 = Godkendt

02 = Under niveau

00 = Meget svag

-03 = Uacceptabel præstation

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vestjylland

Storfisker vil frifindes for anklage om kvotefusk - seks vestjyske fiskere er også tiltalt

Ringkøbing-Skjern

Lucas fra Hvide Sande er frustreret: Hans efterskole ligger 10 kilometer på den forkerte side og må ikke åbne på mandag

Annonce