Annonce
Skjern

Kanon-regnskab skydes af: Skjern Bank opjusterer til højeste niveau nogensinde

- Vi har fået mange nye kunder, og der går altid noget tid, inden vi ser, hvor meget det giver. Her har vi nok været for forsigtige i vores forventninger, forklarer Per Munck om den nye melding til fondsbørsen. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Nye kunder giver bedre end forventet, og Skjern Bank forventer derfor et årsresultat på mellem 160 og 170 millioner kroner, når regnskabet offentliggøres i slutningen af måneden.

SKJERN: Nu er det sikkert og vist: Skjern Bank kommer ud af 2019 med det bedste resultat i bankens historie.

For blot to måneder siden meddelte Skjern Bank til fondsbørsen, at man forventede et årsresultat på mellem 150 og 160 millioner kroner, men nu er der gået besked til fondsbørsen igen, at resultatet i stedet kommer til at ligge mellem 160 og 170 millioner kroner.

30. januar offentliggør Skjern Bank sit årsregnskab for 2019, og det var under arbejdet med regnskabet, at det stod klart for banken, at resultatet ikke kunne være indenfor den tidligere udmeldte ramme, hvilket krævede en opjustering.

Under alle omstændigheder kommer Skjern Bank til at slå rekord. Sidste år var resultatet på 164 millioner kroner, men det skyldtes en ekstraordinær kursgevinst af den slags, der kun kommer en gang. Det er ikke tilfældet i år, hvor det er mange faktorer, der spiller ind. Bankdirektør Per Munck fortæller, at det er mange små indtægtskilder, der sammenlagt hæver niveauet til nye højder.

- Vi har fået mange nye kunder, og der går altid noget tid, inden vi ser, hvor meget det giver. Her har vi nok været for forsigtige i vores forventninger, forklarer Per Munck.

Annonce

Landbruget har det godt

Gennem sin historie har Skjern Bank altid haft en stor andel af landbrugskunder, og landbruget har tidligere været udslagsgivende for negative resultater i banken.

De gode afregningspriser for svinekød som følge af svinepesten i Kina har dog ikke den store indflydelse på bankens forventninger til årsresultatet, da udlånet til svineproducenter kun udgør 1,1 procent af bankens samlede udlån. Til gengæld er det med til at sikre, at landbrugssegmentet har det godt.

- De fleste af vores kunder inden for svineproduktion vælger at konsolidere sig til dårlige tider, for man ved, at der kommer dårlige tider igen, fortæller Per Munck.

Mælkeproducenterne har fornuftige vilkår, og kun på minkområdet er der svære tider. Skjern Bank har ikke så mange minkavlere som kunder, og der er sket en naturlig udskiftning i erhvervet gennem de seneste år. Per Munck vurderer, at de, der er tilbage i minkbranchen, kommer til at tjene penge igen, da det historisk set er gået op og ned for mink.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Danmark

Se Danmark: Med hesten til tandlæge

Læserbrev

En ommer: Lad dog Skjern Produktforretning få lov at udvide

Læserbrev: Hvad er det, teknik og miljøudvalget spænder ben for? I disse grønne omstillingstider, endelig er der en virksomhed, der vil vækste, som I så vil bremse. Hvorfor kan produktforretningen ikke få lov at udvide med en ny hal? Jeg forstår da godt dit synspunkt, John Christensen, med at det er træls, at man har investeret i industrigrunde, som ikke er i brug. Det kunne ellers blive et flot syn med 4-6 meter høje rustne metalskrot-bunker i Skjern industrikvarter, har I tænkt på dette? Hvad så, hvis Ådum autoophug og Ringkøbing autoophug også vil udvide? Så skal de jo også flytte ind i industrikvarteret, som jo så snart ville blive for lille, men fantastisk farvestrålende at se på. Nej prøv for en gangs skyld ikke at se på kroner og øre, men brug den fornuftige del af hovedet. Er der nogle, der kan finde bedre placeringer til disse industrier end der, hvor de nu ligger? Hvem generes af Skjern produkthandel, hvor den er i dag? Jeg har læst om en tidligere miljømedarbejder ved kommunen, at der aldrig har været problemer med miljøet, så hvorfor prøve at tvinge dem til at flytte. Måske ud af kommunen, og væk er både arbejdspladser og skattekronerne. Men det har I jo prøvet før med HV transport i Hover. Synes I, det var en god ide? Hvor mange arbejdspladser og skattekroner kostede det? At man kan fejle én gang er da ikke ensbetydende med, at kommunen skal blive ved med dette. Jeg tror ikke, der er ret mange, som kører forbi Ringkøbingvej 17, der er klar over, hvad der ligger fantastisk flot gemt bag beplantede jordvolde og træer, nej lad blot dem udvide, hvis de har brug for dette. Måske til et par nye medarbejdere, som så kunne betale skat i kommunen. Og det kunne måske også være tænkeligt, at virksomheden også kunne lave mere overskud, som så kunne komme kommunekassen til gode. Det ville i hvert fald ikke ske, hvis den skulle flytte til industrikvarteret. Det er en ommer, teknik og miljøudvalg. Brug den fornuftige del af hovedet denne gang.

Annonce