Annonce
Skjern

Kanon-regnskab skydes af: Skjern Bank opjusterer til højeste niveau nogensinde

- Vi har fået mange nye kunder, og der går altid noget tid, inden vi ser, hvor meget det giver. Her har vi nok været for forsigtige i vores forventninger, forklarer Per Munck om den nye melding til fondsbørsen. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Nye kunder giver bedre end forventet, og Skjern Bank forventer derfor et årsresultat på mellem 160 og 170 millioner kroner, når regnskabet offentliggøres i slutningen af måneden.
Annonce

SKJERN: Nu er det sikkert og vist: Skjern Bank kommer ud af 2019 med det bedste resultat i bankens historie.

For blot to måneder siden meddelte Skjern Bank til fondsbørsen, at man forventede et årsresultat på mellem 150 og 160 millioner kroner, men nu er der gået besked til fondsbørsen igen, at resultatet i stedet kommer til at ligge mellem 160 og 170 millioner kroner.

30. januar offentliggør Skjern Bank sit årsregnskab for 2019, og det var under arbejdet med regnskabet, at det stod klart for banken, at resultatet ikke kunne være indenfor den tidligere udmeldte ramme, hvilket krævede en opjustering.

Under alle omstændigheder kommer Skjern Bank til at slå rekord. Sidste år var resultatet på 164 millioner kroner, men det skyldtes en ekstraordinær kursgevinst af den slags, der kun kommer en gang. Det er ikke tilfældet i år, hvor det er mange faktorer, der spiller ind. Bankdirektør Per Munck fortæller, at det er mange små indtægtskilder, der sammenlagt hæver niveauet til nye højder.

- Vi har fået mange nye kunder, og der går altid noget tid, inden vi ser, hvor meget det giver. Her har vi nok været for forsigtige i vores forventninger, forklarer Per Munck.

Annonce

Landbruget har det godt

Gennem sin historie har Skjern Bank altid haft en stor andel af landbrugskunder, og landbruget har tidligere været udslagsgivende for negative resultater i banken.

De gode afregningspriser for svinekød som følge af svinepesten i Kina har dog ikke den store indflydelse på bankens forventninger til årsresultatet, da udlånet til svineproducenter kun udgør 1,1 procent af bankens samlede udlån. Til gengæld er det med til at sikre, at landbrugssegmentet har det godt.

- De fleste af vores kunder inden for svineproduktion vælger at konsolidere sig til dårlige tider, for man ved, at der kommer dårlige tider igen, fortæller Per Munck.

Mælkeproducenterne har fornuftige vilkår, og kun på minkområdet er der svære tider. Skjern Bank har ikke så mange minkavlere som kunder, og der er sket en naturlig udskiftning i erhvervet gennem de seneste år. Per Munck vurderer, at de, der er tilbage i minkbranchen, kommer til at tjene penge igen, da det historisk set er gået op og ned for mink.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande For abonnenter

Skuespillere nyder at filme i Hvide Sande: 'Vi er bare så glade for, at det gode vejr er kommet'

Annonce