Danmark

Kandidat vraget af DR og TV 2: Kristendemokraterne leder efter genvej til partilederrunde

KD-landsformand Stig Grenov vil selv bestemme, om hans skal afløses af folketingskandidat Kristian Andersen til de afsluttende partilederrunderne på tv. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Kristendemokraterne overvejer lige nu, hvordan partiet alligevel kan få Kristian Andersen med i partilederrunden på tv, efter han er blevet afvist af både DR og TV2.

Valgkamp: Kristendemokraterne (KD) er utilfredse med, at både DR og TV2 har afvist at give partiets vestjyske folketingskandidat Kristian Andersen en plads i de afsluttende partilederrunder med den begrundelse, at han ikke er partileder. Men partiet giver ikke op.

Ifølge KD-landsformand Stig Grenov satser han fortsat på at blive afløst af den vestjyske stemmesluger under de afsluttende debatter i valgkampen.

- Det kan simpelthen ikke passe, at tv-stationerne på den måde kan gøre fælles front mod en underdog som Kristendemokraterne. Derfor kæmper vi videre med åben pande. Vi vil selv have lov til at bestemme, hvem der skal repræsentere i en partilederrunde, siger landsformanden.

Også formanden for partiets landsvalgudvalg, Johannes W. Jakobsen, er vred over tv-stationernes afvisning af at skifte Grenov ud med Andersen:

- Vi lever i et land med ytringsfrihed, så giver det ingen mening, hvis TV2 skal bestemme, hvem der skal deltage i de politiske debatter. Det minder mest af alt om et diktatur, og det går jeg ikke ud fra, at vi har her i landet. Vi har aldrig overvejet at spørge om lov til at sende en anden end partilederen, og det burde heller ikke være nødvendigt, siger Johannes W. Jakobsen.

En politisk ordfører

Det ville ikke være første gang i historien, at et parti blev repræsenteret af en anden end partilederen. I 2007 godkendte TV2, at Enhedslisten skiftede sin partileder, Søren Søndergaard, ud med Johanne Schmidt-Nielsen, der endnu ikke var valgt til Folketinget, i en TV2-debat.

Hun var dengang så ukendt, at den konservative leder, Bendt Bendtsen, troede, at hun var en piccoline og derfor bad hende hente en kop kaffe.

Ifølge Stig Grenov er det en overvejelse værd, om Kristian Andersen skal have titlen som politisk ordfører - den titel giver nemlig Enhedslistens frontfigur, Pernille Skipper, adgang til partilederrunderne.

- Men det er ikke noget, vi har truffet en beslutning om, siger KD-landsformand Stig Grenov.

Vil ikke svare

Om det vil åbne døren på TV2, hvis Kristian Andersen bliver udpeget som Kristendemokraternes politiske ordfører, vil chefredaktør for TV2 Event Ulla Pors Nielsen ikke svare på.

Hun understreger, at partilederdebatterne er forbeholdt de partiledere, der tegner partiet under valgkampen. Den holdning får ifølge Dr.dk opbakning fra DR’s nyhedschef, Thomas Falbe.

0/0
Forsiden netop nu
Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Ringkøbing

Kom til sommerspinning under åben himmel i Ringkøbing

Danmark For abonnenter

Stram Kurs kom ikke i Folketinget: Hvad nu, Rasmus Paludan?

Skjern

Det er for børn: Skovlykke indvier træværksted

Erhverv For abonnenter

Hvide Sande-rejernes talsmand: En reje, der er fanget i Danmark, skal man da smage

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte

Ringkøbing For abonnenter

Ringkøbing K's eneste beboer drømmer om naboer: Jeg vil så gerne dele alt det her med andre

Kultur

119 år gammel klitgård er svær at sælge: Nu vil ejer have den revet ned

Ringkøbing For abonnenter

"Hvor er hampen?": Ringkøbing-par har hejst Christiania-flag over en del af haven