Annonce
Ringkøbing

Kan du slet ikke få nok af at vandre - så har lokale landsbyer et godt tilbud til dig

Den allerførste Wild West Walk'n'Run fandt sted i Snogdal Plantage ved Spjald. Nu tager landsbyerne i Friskvind-samarbejdet stafetten op. Foto Poul Osmundsen.
Landsbyklyngen Friskvind, der omfatter Velling, Højmark, Lem, Dejbjerg og Stauning, fortsætter med vandreture, som kommunen og museerne har gjort hver weekend i de sidste to måneder.

VELLING: Kan du slet ikke få nok af at vandre ad spor, du ikke før har prøvet?

Har du været med på nogle af de Wild West Walk'n'Run-ture, som Ringkøbing-Skjern Museum har arrangeret i samarbejde med kommunen det sidste år måneder forskellige steder i hele kommunen?

Så kan du godt glæde dig over, at de fortsætter - blot i et andet regi og under et andet navn.

Landsbyklyngen Friskvind, der omfatter Velling, Højmark, Lem, Dejbjerg og Stauning, har nemlig taget stafetten op, hvor museet og kommunen efterlod den.

- Vi vil gerne vise nogle af de muligheder, der er for at komme rundt i naturen i vores område. Derfor fortsætter vi med vandreturene. I Friskvind bliver det imidlertid kun én gang om måneden, og kun fredag-lørdag-søndag, fortæller Boi Nielsen fra sogneforeningen i Velling, der står for en tur den kommende weekend.

- Vi starter fra Velling Kirke, hvor man så følger en rute på 10 kilometer, der er markeret med flag. Man har mulighed for at korte ruten af til henholdsvis fire og syv kilometer.

Annonce

Ude at gå

Ruten forløber langs Ringkøbing Fjord og Venner Å til møllerne i Lem Kær og forbi Store Holmager og Rydbjerg.


Vi vil gerne vise nogle af de muligheder, der er for at komme rundt i naturen i vores område. Derfor fortsætter vi med vandreturene. I Friskvind bliver det imidlertid kun én gang om måneden, og kun fredag-lørdag-søndag.

Boi Nielsen, medlem af sogneforeningen i Velling


- Lige som ved Wild West Walk'n'Run står det én frit for at bestemme, hvornår man vil gå, understreger Boi Nielsen.

Han er ikke i tvivl om, at der er et behov for den slags tilbud.

- Det er utroligt, hvor meget folk er kommet ud at gå her under coronaen; jeg har selv været af sted for at gå Wild West Walk'n'Run-ruterne, og der holdt i alt fald mange parkerede biler der, hvor ruterne begyndte, siger han.

Han håber, at folk fra hele kommunen vil tage turen til Velling og gå en tur den kommende weekend.

Og hvis man synes, de røde markeringsflag ser bekendte ud, så er der en god grund til dem.

- Vi har fået lov at låne dem, kommunen brugte til Wild West Walk'n'Run, siger Boi Nielsen.

Næste tur om en måneds tid kommer til at foregå i Dejbjerg-området, men hverken rute eller nøjagtigt tidspunkt er fastlagt endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce