Annonce
Sport

Kampens spiller Cecilie Kongstad: Jeg håber jeg kan spille mig til en kontrakt i Ringkøbing Håndbold

Cecilie Kongstad blev kåret som kampens spiller for Ringkøbing Håndbold i sejren på 26-24 over Roskilde Håndbold. Nu håber målvogteren på at spille sig til en kontrakt til næste sæson. Arkivfoto: Søren Palmelund
Selv om målvogter Cecilie Kongstad kun fik godt 20 minutter på banen i Ringkøbing Håndbolds kamp mod Roskilde, endte Cecilie Kongstad med at blive kåret som kampens spiller. Den præstation håber hun på, kan være med til at give en kontrakt til næste sæson.
Annonce

Ringkøbing: Louise Bak Jensen er Ringkøbing Håndbolds klare førstevalg på målmandsposten. Cecilie Kongstad må som regel acceptere, at hun kun kommer på banen, når der er straffekast, eller når Ringkøbing Håndbold fører så stort, at kampen er afgjort.

Men tirsdag aften fik Cecilie Kongstad en hovedrolle, da Ringkøbing slog Roskilde 26-24.

For ved stillingen 17-17 efter små 40 minutters spil havde cheftræner Jesper Holmris fået nok. Louise Bak Jensen havde ikke haft nær de redninger, hun plejer at have. Nogle af scoringerne burde hun helt klart have forhindret, og afslutninger fra fløjene var det generelt helt galt med.

Så Louise Bak Jensen blev kaldt ud på bænken, mens Cecilie Kongstad løb ned i målet.

Annonce

Klogt træk at skifte målvogter

Et klogt træk af Holmris.

Cecilie Kongstad reddede de næste tre forsøg fra Roskilde. Ringkøbing scorede i den anden ende, og lidt af roen kom tilbage i Ringkøbings lejr med føring på 21-17.

Resten af kampen holdt Ringkøbing sig i front med mindst to mål frem til slutresultatet 26-24.

- En flot indsats af Cecilie. Helt sikkert. Og hvor var det rart for os alle at se, at hun tog ansvar og leverede de redninger, der skulle til i en situation, hvor vi var presset, sagde Jesper Holmris efter kampen.


Fedt. Det er jeg vildt stolt over. Det var helt fantastisk at få lov til at være med til at afgøre en kamp. Det er lang tid siden, jeg har stået i den situation.

Cecilei Kongstad, målvogter i Ringkøbing Håndbold


Cecilie Kongstads præstation var da også god nok til, at hun blev kåret som kampens spiller for Ringkøbing Håndbold.

- Fedt. Det er jeg vildt stolt over. Det var helt fantastisk at få lov til at være med til at afgøre en kamp. Det er lang tid siden, jeg har stået i den situation, fortalte Cecilie Kongstad, der ud over hæder også fik et gavekort til køb af undertøj.

Annonce

Lønnen er et job i Kvickly

Hun står faktisk i en helt speciel situation, for hun er ikke på kontrakt i Ringkøbing Håndbold.

- Da jeg startede i klubben, hjalp de med at finde et job i Kvickly, hvor jeg er meget glad for at være. Det er super for mig, men jeg vil da ikke lægge skjul på, at jeg meget gerne vil blive i Ringkøbing Håndbold, og at jeg meget gerne vil spille mig til en kontrakt. Det kan min præstation her i dag måske hjælpe til med, fortæller Cecilie Kongstad, der har haft en indledende snak med Jesper Holmris om fremtiden.

Den 21-årige målvogter stammer fra Troldhede.

- Men håndbolden blev først seriøs som ungdomsspiller i Tarm/Foersom GF sammen med blandt andet Marigona Hajdari, som jeg jo spiller sammen med nu. Det var med Jan Olesen som træner. Han har betydet meget for min måde at stå i mål på, fortæller Cecilie Kongstad.

Efter skoletiden begyndte hun at læse til ingeniør på universitetet i Aalborg, og samtidig spillede hun håndbold i Sæby.

- Jeg har taget orlov fra studiet. Måske begynder jeg at læse til lærer i stedet for. Nu får vi se til sommer. Ind til videre drejer det sig bare om at spille os op i ligaen, fortæller Cecilie Kongstad.

Annonce

Det var langt fra en sikker sejr

Hvis det skal lykkes, skal spillet være bedre end mod Roskilde. Alle havde ventet en meget sikker hjemmesejr, men det var der altså ikke tale om. Roskilde holdt stædigt fast hele kampen, så Ringkøbing fik aldrig skabt et afgørende forspring, selv om der var enkelte muligheder for det.

- Igen brændte vi for meget. Vel 15-20 gode chancer. Det kan vi ikke tillade os, når vi møder nogle af de bedre modstandere, lød noget af forklaringen fra Jesper Holmris.

Han mente, Ringkøbing lod sig stresse af Roskilde, der spillede meget langsomt, kom sent ud efter pausen, trak time-out langt ud og så videre.

Jane Mejlvang spillede en god kamp, og træner Jesper Holmris roste især hendes indsats i forsvaret, når Roskilde forsøgte at spille syv mod seks. Arkivfoto: Ole Nielsen

- Den taktik ramte os. Helt sikkert. Og så var det som om, vi tog alt for dumme og tidlige chancer, når vi endelig kom i angreb. Tag vores kontrafase - den var elendig i anden halvleg, hvor vi tog mange dumme beslutninger. Præstationen var ikke god i dag, når vi ser bort fra Cecilie, Michelle Brandstrup og Jane Mejlvang. Jane var især fantastisk i forsvaret, når Roskilde spillede syv mod seks. Vi kom så langt ud i dag, at vi nåede at mærke noget nervøsitet. Måske var det sundt ikke at vinde stort og i stedet se, at vi intet kan tage for givet. Heller ikke kampen på lørdag ude mod bundholdet DHG, sagde Jesper Holmris.

1. division damer

Ringkøbing Håndbold-Roskilde Håndbold 26-24 (15-12).

Målscorere Ringkøbing Håndbold: Michelle Brandstrup 6 (2), Jane Mejlvang 5 (4), Alberte Simonsen 3, Camilla Faartoft 3 (1), Rikke Jochumsen 2, Marigona Hajdari 2, Marie-Louise Sundgaard 2, Rikke Jensen 1, Mille Hundahl 1 og Nanna Hinnerfeldt 1.

Målscorere Roskilde Håndbold: Malene Nielsen 7 (2), Emilie Theil 4, Mollie Edelved 3, Viktoria Kagan 3, Stine Dunsø 2, Sarah Grundtvig 2, Amanda Poulsen 2 og Matilde Kirkegaard 1.

Straffekast: Ringkøbing 8 (7 mål), Roskilde 2 (2 mål).

Udvisninger: Ringkøbing en, Roskilde to.

Tilskuere: Igen ingen i Green Sports Arena.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Efterskolen DHE i Skjern har travlt de næste dage: Nu skal det tabte vindes tilbage

Annonce