Kultur

Kampen mod kræft: 500 er klar til at løbe for livet i Skjern

Stafet for Livet er klar til den fjerde udgave i Skjern. Arkivfoto: Jørgen Kirk
For fjerde gange slår Stafet for Livet dørene op til et arrangement i Skjern. Foreløbig har godt 500 deltagere meldt sig, men håbet er, at yderligere 100 vælger at være med. - Vi gør det, fordi vi står stærkere sammen. Det her kan ramme alle, så det handler om sammenholdet og nærværet, lyder det fra formand bag arrangementet i Skjern.

SKJERN: Man kan løbe sig til bedre sundhed, men man kan – så vidt vides - ikke løbe fra en cancer-sygdom. Til gengæld kan man sætte fokus på sygdommen og de mennesker, der er ramt.

Sidstnævnte gør man i Skjern, når EU-politiker Søren Gade (V) og formand for Stafet for Livet i Skjern, Eva Lønborg, klokken 12 lørdag 24. august byder velkommen til et døgn med fokus på at fejre livet og stå sammen i kampen mod kræft.

Det hele løber af staben på græsarealet mellem Den danske Design- og Håndværksefterskole og Skjern Kristne Friskole.

- Vi gør det her, fordi sammen står vi stærkere. Det her kan ramme os alle, så det handler om sammenholdet og nærværet. Mit vigtigste budskab er, at vi alle kan stå i det. Derfor er man i gang 24 timer i døgnet; for at symbolisere, at kræftpatienter også kæmper 24 timer i døgnet, siger Eva Lønborg.

I øjeblikket er der registreret 508 deltagere fordelt på 16 hold, hvoraf de 32 deltagere er såkaldte fightere, som dækker over folk, der er eller har været ramt af en cancer-sygdom.

- Sidste år tror jeg, vi var på 608 deltagere og 44 fightere, men der plejer at komme rigtig mange de sidste par dage. Det håber vi også på i år, siger Eva Lønborg.

Hvert hold har en vagtplan over, hvilke deltagere, der skal gå hvornår på døgnet ad de to ruter; en kort og en længere rute.

- Man må gå rundt, man må løbe rundt, og man kan sådan set også være med i kørestol. Det er, som det passer dig, og det handler ikke om at gå længst. Det handler bare om at være med, siger Eva Lønborg.

Mulighed for tur i rallybil

I år er det fjerde gang, man afvikler Stafet for Livet i Skjern. Undervejs i arrangementet er der flere aktiviteter, herunder en auktion, hvor man kan købe sig til blandt andet solbriller og en tur i en rallybil.

Sidstnævnte var sådan en succes sidste år, at arrangørerne i år har fået ikke mindre en tre af slagsen, der kan levere et sug i maven – og så endnu en bil, der fungerer som virtuel simulator, hvor man selv kan prøve kræfter med rallysporten.

- Det er Rikke Pajbjerg og Alex Siersbæk, der kommer med hans rallybil, og de er med, fordi Alex har været ramt af kræft. De har to kammerater med, som også har rallybiler, og så bliver der mulighed for at byde på en tur i bilerne, siger Eva Lønborg.

Ved sidste års Stafet for Livet lykkedes det at samle 220.000 kroner ind.

- Vi er glade for, at folk støtter op om arrangementet i lokalområdet, og vi håber på samme antal deltagere og samme antal kroner og øre, siger Eva Lønborg.

Overskuddet fra arrangementet har en fordelingsnøgle, der sender 90 procent af overskuddet direkte videre til Kræftens Bekæmpelse, mens de resterende 10 procent går til Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling i Tarm/Skjern/Videbæk.

Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Voldsom kritik af socialtilsynet i Schuberts Minde-sag: Det lugter af personlig hetz

Læserbrev

Højhuse og højspænding: Master, mandater og meninger

Læserbrev: I et læserbrev i Dagbladet søndag retter Bjarne Nielsen en skarp kritik af politikere i almindelighed og af mig i særdeleshed. Bjarne reflekterer over det forhold, at jeg har stemt for et etagebyggeri i Videbæk og nu personligt rammes af etableringen af 400 KV-ledningen, der antagelig bliver placeret meget tæt på Laugesens Have, hvor jeg er leder og hvor jeg har tjenestebolig med bopælspligt. I læserbrevet tillægger Bjarne Nielsen mig holdninger, jeg aldrig har haft, og udtryk, jeg aldrig har brugt. Jeg mener ikke, etagebyggeriet er uden betydning for de naboer, der bor tættest på. Og jeg har aldrig sagt det. Det ville højne kvaliteten af debatten, hvis Bjarne Nielsen ville holde sig til det, jeg faktisk mener, og det, jeg faktisk har sagt. Jeg har besøgt naboerne til etagebyggeriet. Jeg har talt med dem. Jeg har brugt langt mere tid på modstandere af projektet, end jeg har brugt på projektmagerne. I alle politiske sager mener jeg, det er en pligt at orientere sig grundigt, inden man tager stilling. Det har jeg gjort i den sag. Herefter har jeg taget stilling. I byrådet var der et flertal for etagebyggeriet. Det er mandaterne der tæller. Det er demokrati. Jeg forstår og anerkender fuldstændig de gener, det påfører beboerne på Dalsvinget. Det har jeg sagt gennem hele sagen. Det mener jeg stadig. Alle beslutninger i politik har konsekvenser for de mennesker, der bliver berørt af det. Særligt enhver form for udbygning eller udvikling - af hvad art tænkes kan. Vi ønsker øget bosætning i alle vores byer. Vi ønsker en bedre infrastruktur. Vi ønsker et bedre klima. Vi ønsker bedre og større bygninger til institutioner. Det er altid en knivskarp afvejning af fordele og ulemper. Det er et klassisk politisk dilemma. Vi er valgt til at træffe beslutninger. Det mener jeg, politikere skal gøre - og så i øvrigt tage ansvar for beslutningerne. For så vidt angår anlæg af en 400 KV-ledning tæt på Laugesens Have gælder præcis det samme forhold. Jeg er personlig berørt af projektet al den stund, at min bolig kan blive eksproprieret. Jeg er derfor inhabil i sagen - og må ikke deltage i den politiske behandling af sagen. Det beklager jeg. Men det er vel rimeligt, at politikere afholder sig fra at behandle sager, som de kan have personlige interesser i? Jeg er ansat som leder af Laugesens Have. Her er det min opgave at forsvare de forretningsmæssige interesser på stedet. Laugesens Have og jeg selv forventer at blive behandlet med samme rettigheder og pligter som alle andre borgere eller virksomheder. I den forbindelse vil jeg understrege, at Laugesens Have og jeg må tage de heraf følgende konsekvenser. Det er min mening. Jeg har aldrig sagt andet.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Mindreårig pige udsat for seksuelle overgreb af større dreng på Schuberts Minde

Skjern

Fredagen bød på flere færdselsuheld

Annonce