Annonce
Kultur

Kampen for biblioteket fortsætter: Tarmborgere overrakte flere tusinde underskrifter

Hanne Laier håber, de mange underskrifter kan få byrådspolitikerne til at gå uden om Tarm Bibliotek, når politikerne efter sommerferien skal finde frem til, hvor man kan spare millioner. Foto: Jørgen Kirk
30 lokale og udvalgsformanden mødtes torsdag på biblioteket, hvor flere tusind underskrifter blev overrakt.

TARM: Butikkerne bliver færre, rådhuset blev revet ned, fordi skimmelsvamp hærgede bygningen, og nu kan biblioteket være truet af lukning, fordi Ringkøbing-Skjern Kommune skal spare penge.

I Tarm kæmper byens indbyggere for at overbevise byrådspolitikerne om, at biblioteket skal overleve. Torsdag spillede man så en trumf, da man kunne fremvise knap 3300 underskrifter, der alle fortalte, at de lokale i den tidligere Egvad Kommune vil beholde biblioteket. Fra valgdagen til onsdag i denne uge indsamlede man i alt 3256 underskrifter i Tarm og oplandsbyerne som Vostrup og Hoven.

- Ude i Vostrup fik de nogle blanketter med på valgdagen. De ringede og sagde, vi blev nødt til at komme, for de havde ikke flere sedler at skrive på, så nu var de begyndt at skrive på bagsiden af blanketterne. Det var lidt vildt, siger en af hovedkræfterne bag underskriftindsamlingen Hanne Laier.

Annonce

Her kan bibliotekerne blive skåret ned

Ligesom andre afdelinger er biblioteksledelsen blevet pålagt at komme med spareidéer. Nu er det op til byrådspolitikerne at bestemme, hvilke, hvis nogen, besparelser der skal foregå på blandt andre kulturområdet.

På biblioteksområdet er følgende besparelser i spil:

At man kan gøre kommunens mindste bibliotek, Hvide Sande Bibliotek, selvbetjent, som man kender det fra Tarm.

At man kan lukke biblioteket i Tarm.

At man kan lukke ordningen, hvor kommunen bringer bøger ud til typisk ældre borgere, der ikke selv kan komme på biblioteket.

Arrangerer borgermøde for byens fremtid

De 3256 underskrifter, man havde optalt til overrækkelsen torsdag formiddag, viste sig faktisk at være lidt for få. For det viste sig, at der også var underskrifter på en blanket på biblioteket, så totalen nok snarere var omkring 3275.

Omtrent 30 voksne samt fire dagplejebørn var torsdag mødt op på Tarm Bibliotek for at se udvalgsformanden for kommunens kultur- og fritidsudvalg, Erik Viborg (V), tage imod underskrifterne. De mange underskrifter var en klar besked til udvalgsformanden, mener Hanne Laier.

- Det må gøre indtryk, at tallet er så højt. Det er virkelig alle borgere, der har skrevet under. Vi skal da bevare Tarm Bibliotek. Det er blevet så tydeligt, i den tid vi har beskæftiget os med sagen, at det er vildt mangfoldigt, hvem der bruger biblioteket. Biblioteket er meget mere end støvede bøger. Det er et socialt mødested, siger Hanne Laier.

For at sætte yderligere fokus på biblioteket og byens videre udvikling holder Tarm et borgermøde torsdag 20. juni klokken 19.30. Borgmester Hans Østergaard (V) og viceborgmester Søren Elbæk (S) deltager i mødet på Bechs Hotel, hvor byens borgere og andre interesserede kan møde op for at diskutere, hvad politikernes visioner for Tarm skal være.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

En ommer: Lad dog Skjern Produktforretning få lov at udvide

Læserbrev: Hvad er det, teknik og miljøudvalget spænder ben for? I disse grønne omstillingstider, endelig er der en virksomhed, der vil vækste, som I så vil bremse. Hvorfor kan produktforretningen ikke få lov at udvide med en ny hal? Jeg forstår da godt dit synspunkt, John Christensen, med at det er træls, at man har investeret i industrigrunde, som ikke er i brug. Det kunne ellers blive et flot syn med 4-6 meter høje rustne metalskrot-bunker i Skjern industrikvarter, har I tænkt på dette? Hvad så, hvis Ådum autoophug og Ringkøbing autoophug også vil udvide? Så skal de jo også flytte ind i industrikvarteret, som jo så snart ville blive for lille, men fantastisk farvestrålende at se på. Nej prøv for en gangs skyld ikke at se på kroner og øre, men brug den fornuftige del af hovedet. Er der nogle, der kan finde bedre placeringer til disse industrier end der, hvor de nu ligger? Hvem generes af Skjern produkthandel, hvor den er i dag? Jeg har læst om en tidligere miljømedarbejder ved kommunen, at der aldrig har været problemer med miljøet, så hvorfor prøve at tvinge dem til at flytte. Måske ud af kommunen, og væk er både arbejdspladser og skattekronerne. Men det har I jo prøvet før med HV transport i Hover. Synes I, det var en god ide? Hvor mange arbejdspladser og skattekroner kostede det? At man kan fejle én gang er da ikke ensbetydende med, at kommunen skal blive ved med dette. Jeg tror ikke, der er ret mange, som kører forbi Ringkøbingvej 17, der er klar over, hvad der ligger fantastisk flot gemt bag beplantede jordvolde og træer, nej lad blot dem udvide, hvis de har brug for dette. Måske til et par nye medarbejdere, som så kunne betale skat i kommunen. Og det kunne måske også være tænkeligt, at virksomheden også kunne lave mere overskud, som så kunne komme kommunekassen til gode. Det ville i hvert fald ikke ske, hvis den skulle flytte til industrikvarteret. Det er en ommer, teknik og miljøudvalg. Brug den fornuftige del af hovedet denne gang.

Annonce