Annonce
Videbæk

Kampagne skal lokke borgere mod øst: Få naturen i baghaven og byen i forhaven

Christian Christensen, der er formand for Vorgod-Barde Borgerforening, er meget tilfreds med, at kommunen nu målrettet vil markedsføre byggegrunde i den østlige del af kommunen. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Kommunen vil nu bruge 400.000 kroner på at markedsføre byggegrunde i Vorgod-Barde, Videbæk, Fjelstervang og Troldhede. Borgerforeningsformand glæder sig.
Annonce

Vorgod-Barde: Han praler gerne med, at man kan få naturen i baghaven og byen i forhaven, hvis man slår sig ned i Vorgod-Barde.

Og nu får formand for borgerforeningen, Christian Christensen, hjælp til at fortælle den gode historie om landsbyens fortræffeligheder. Et enigt erhvervs- og vækstudvalg har nemlig besluttet at frigive 400.000 kroner til at markedsføre kommunale byggegrunde i den østlige del af kommunen.

Det betyder, at man allerede denne sommer vil kunne støde på et kamerahold, som vil forsøge at få de bedste billeder i kassen, som skal bruges til at promovere bosætningen - ikke bare i Vorgod-Barde, men også i Videbæk, Fjelstervang og Troldhede.

Annonce

Kan blive overset

Og det er der en god forklaring på.

- Jeg er overbevist om, at der er momentum lige nu for at få folk til at bosætte sig i den østlige del af kommunen. Nye borgere får meget for pengene, og jeg tror, at man nemt kan overse de gode muligheder hos os, hvis ikke vi får udbredt budskabet, siger viceborgmester og formand for erhvervs- og vækstudvalget Søren Elbæk (S).

Seniorforsker Helle Nørgaard fra Center for boligforskning ved Statens Byggeforskningsinstitut under Aalborg Universitet har tidligere fastslået over for Jyllands-Posten, at ønsket om at flytte til steder med ro og god plads  kan være blevet forstærket i corona-tiden.

- Det er et meget interessant socialt eksperiment, vi er tvunget ud i, og jeg kan godt forestille mig, at der er nogle, der bagefter vil overveje at leve på en anden måde, sagde hun til avisen den 13. april.

Annonce

Fremtidssikret landsby

Der er mange om buddet, når det handler om at kapre ansatte på det nye supersygehus i Gødstrup eller hos Arla.

- Vi ved godt, at vi ikke er 'den eneste ene', og derfor skal vi slå til med den historiefortælling, vi har her i vores kommune, siger han.

Den er Christian Christensen i Vorgod-Barde helt med på. Han er begejstret for kommunens tiltag, som begyndte med en kommunal udstykning med plads til 80-100 byggegrunde. Første etape kan efter planen indtages i løbet af 2021.

- Vi har de senere år oplevet, at de unge mennesker vender tilbage. De vil gerne have naturen tæt på og skole, daginstitution og foreningsliv i nærheden. Kommunens udstykning hos os er en afgørende fremtidsikring for Vorgod-Barde. Det er et kraftigt signal om, at vi er en landsby i udvikling, siger Christian Christensen.

- Lægedækningen er også sikret, når vi på fredag tager første spadestik til det nye lægehus, så nu mangler vi bare nogle lejeboliger, siger borgerforeningsformanden.

Annonce

Øremærket til Videbæk

Ifølge viceborgmesteren skal den kommende kampagne være nytænkende og ved hjælp af levende billeder og historiefortælling gøre opmærksom på, at nybyggere med fordel kan slå sig ned i den østlige del af kommunen.

De 400.000 kroner var oprindeligt øremærket til en bosætningsindsats i Videbæk og omegn. Men dengang var kravet, at den borgergruppe, som stod bag initiativet, selv skulle rejse yderligere 200.000 kroner. Men det lykkedes aldrig. Nu går pengene i stedet til at profilere hele det østlige område i kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Statsminister, hvad er meningen?

Annonce