Annonce
Tarm

Kamera talte gæsterne

Gæsterne på Bork Havn Musikfestival er blevet talt af den lille boks på pælen, når de gik ind og ud af festpladsen. Jonas Olsson (tv) har sammen med vennen Søren Bonderup udviklet en kameraboks, der blev testet under festivalen. Foto: John Randeris

Festival kan også bruges til produktudvikling

BORK HAVN: 26-årige Jonas Olsson har studeret Computervision på universitet i Aalborg, og så har han været frivillig på Bork Havn Musikfestival i ni år. De to ting betyder, at festivalen i år kan få en ide om hvor mange mennesker, der er på festivalpladsen på hvilke tidspunkter. Sådan cirka altså.

For festivalen er nemlig med på en test af et produkt, som Jonas Olsson er ved at udvikle med sin tidligere studiekammerat Søren Bonderup, som han har firmaet Recognize It med. Produktet er en lille boks med et kamera og en minicomputer. Under festivalen har boksen siddet på en pæl ved indgangen til festpladsen.

- Det handler om, at kameraet kan tælle personer, både dem der går ind og ud. På den måde kan man regne ud hvor mange, der er på pladsen ad gangen, forklarer Jonas Olsson og understreger, at kameraet ikke genkender ansigter.

I bund og grund kunne man lige så godt sætte en tæller op ved indgangen. Det ville give samme resultat på festivalen i Bork. Men boksen er heller ikke beregnet til festivaler, men derfor kan man jo godt teste prototypen her og bruge erfaringerne til at forbedre boksen, siger Jonas Olsson.

- Når kommuner eksempelvis overvejer at renovere rekreative områder, er det væsentligt at vide hvor mange mennesker, der bruger området, før man smider millioner af kroner i det. I dag sender man en person ud og tæller en time eller to, men det giver et upræcist overslag afhængigt af vind og vejr. Vores boks kan give et mere præcist antal, siger Jonas Olsson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce