Annonce
Ringkøbing

Kallesoe Machinery får ny administrerende direktør: Denne gang med tredje generation Kallesøe i spidsen

Kristian Kallesøe har været 14 år i Kallesoe Machinery, og nu indtager han positionen som administrerende direktør. Pressefoto
Det går forrygende for Lem-fabrikken, der i 2019 kunne fejre 50 års jubilæum, og som fik tilført flere muskler, da den tyske Homag-gruppe sidste år købte aktiemajoriteten. Nu er ledelseslaget styrket, og ny mand i spidsen bliver tredje generation Kallesøe, Kristian Kallesøe.

LEM: Gå altid tilbage til en Kallesøe...

Det må ledelsen af den tyske Homag Gruppe, der i april sidste år købte 70 procent af aktierne i Kallesoe Machinery (familien Kallesøe ejer 30 procent), have tænkt, da den skulle bestemme den fremtidige kurs i den succesrige virksomhed.

I alt fald er det netop offentliggjort, at Kristian Kallesøe overtager stillingen som administrerende direktør (CEO) i virksomheden, der er verdens førende systemudvikler af løsninger til limtræsproduktion.

Annonce

Bjarne Andersen, der hidtil har haft stillingen, er udnævnt til vicedirektør (COO), og sammen udgør de to Kallesoe Machinerys fra nu af øverste ledelse.

Dermed står der atter en Kallesøe i spidsen for virksomheden, der blev grundlagt i 1969 af Herluf Kallesøe. I 1992 skete der et generationsskifte, da datteren Anette Kallesøe og svigersønnen Bruno Kallesøe købte virksomheden af Alice og Herluf Kallesøe.

De sidste fire år har Bjarne Andersen varetaget jobbet som administrerende direktør; før sin ansættelse som CEO var han fra 2010 til 2018 med i bestyrelsen. Men nu er det altså tredje generation Kallesøe, der tager over.

Rødder i Kallesoe

Kristian Kallesøe har været ansat i Kallesoe siden 2007. Fra 2010 til 2018 havde han rollen som vicedirektør og var en del af bestyrelsen fra 2018 til 2021. I denne periode varetog han sideløbende store kundetilpassede løsninger i rollen som salgschef; han har derfor betydeligt kendskab til både den globale træindustri og til virksomhedens drift.

- Da Homag overtog aktiemajoriteten, var det ikke nogen given sag, at der skulle stå Kallesøe på CEO-stillingen, så jeg er glad for og stolt over, at de spurgte mig, siger Kristian Kallesøe til Dagbladet.

Da Homag overtog aktiemajoriteten, var det ikke nogen given sag, at der skulle stå Kallesøe på CEO-stillingen, så jeg er glad for og stolt over, at de spurgte mig.

Kristian Kallesøe, administrerende direktør, Kallesoe Machinery.

I en pressemeddelelse om ledelsesændringerne hedder det, at "Kristian Kallesøe og Bjarne Andersen rummer med deres ledelsesevner, kompetencer og erfaringer de helt rette egenskaber til at sikre Kallesoes fortsatte hastige udvikling".

Kristian Kallesøe fastslår da også, at det er vigtigt for ham, at "Kallesoe Machinery fortsætter sin udvikling, vækst og nytænkning".

- Det vil jeg gøre mit bedste for at sikre, siger han.

Annonce

Ny salgsdirektør

Kristian Kallesøe er ikke den eneste Kallesøe i ledelseslaget i virksomheden.

Som en styrkelse af salgsledelsen er tidligere salgschef Jens Kallesøe blevet salgsdirektør (CSO) med ansvar for salg og markedsføring. Jens Kallesøe har været ansat siden sommeren 2008, og han er medaktionær i virksomheden.

Tidligere salgsdirektør Bruno Kallesøe fortsætter i Kallesoe Machinery som seniorrådgiver (Senior Advisor). Han er fortsat en del af bestyrelsen og lige som sønnerne medaktionær i virksomheden.

Den nye direktør forventer en travl periode.

- Vi er inde i en kraftig vækst; lige nu er vi ved at udvide produktionen med 3500 kvadratmeter, der skal stå færdig omkring september i år. Vi har også planer om ny administrationsbygning, kantine og omklædning; det bliver formentlig i 2024-2025. Alt i alt investerer vi 50 millioner kroner, siger Kristian Kallesøe.

Den nye ledelse i Kallesoe Machinery: Fra venstre Kristian Kallesøe, Jens Kallesøe, Bjarne Andersen. Pressefoto.

Han er dog ikke i tvivl om, hvad den største udfordring for den nye direktør er.

- Det er helt klart at fastholde de dygtige medarbejdere, vi har, og at få nye ansigter ind i "butikken". Lige nu har vi 10 åbne stillinger, og den største hurdle for vores fremtidige vækst er at tiltrække den rigtige faglærte arbejdskraft.

Kristian Kallesøe er dog optimistisk.

- Indtil nu er det lykkedes for os at få den arbejdskraft, vi skal bruge; det har bare taget lang tid, siger han.

Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Købte klitgård for fire millioner kroner og renoverer den for markant mere: - Den kommer til at stå knivskarpt

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

Freja kunne ikke få en dagplejeplads til datteren Saga: Nu kæmper Hvide Sande for en vuggestue

Hvide Sande For abonnenter

70-årige Ove har fisket fra Tyskerhavnen i over 50 år: Jeg ville være glad, hvis laksefabrikken blev væk

Sport

Trods kritik af Qatar fra hele verden tager Arne og Videbæk-Dannebrog til VM: - Qatar gør alt forkert, men det er ikke min kamp

Ringkøbing-Skjern

TP Kjoler fik navn på tyv på ét døgn

Morten Messerschmidt er ny formand for Dansk Folkeparti, men 40 procent stemte imod ham

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Danmarkspremiere: Arkitekt Flemming Bay-Jørgensen designer stole af vand-rør og andre glimt fra Gamle Dage

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Ringkøbing-Skjern

Kjoleforretning offentliggør video af fræk tyv: - Jeg ved godt, det er ulovligt

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Sport For abonnenter

Nogen jagter det perfekte slag hele livet: Jytte fra Hover lavede 'hole in one' to gange på fire måneder

Navne For abonnenter

Christina fra Skjern fandt en konkylie på stranden: Det fund har sendt hende i det internationale modemagasin Vogue

Debat

Troen og tvivlen: Inger skal opstå fra de døde, siger Johannes. Hvis blot der er én af de tilstedeværende, der har troen!

Annonce