Vestjylland

Kalder alle kunder: Hvad skal der til for at handle mere lokalt?

Hvad skal der til for at få flere handlende i Vinderup, Vemb og Ulfborg? Det vil man nu sætte en undersøgelse i gang af. Arkivfoto

I Vinderup, Ulfborg og Vemb skal det for alvor undersøges, hvad der skal til, for at få flere til at gøre deres indkøb lokalt.

Vinderup/Vemb/Ulfborg: Når byens butikker, bankfilialer og tankstationer drejer nøglen om og lukker ned skaber det debat. For hvad skal en stationsby som Vemb, Ulfborg eller Vinderup gøre, når mere og mere handel rykker over på nettet eller til de større byer?

Svaret håber byerne at finde i oktober. Her afholdes en række arrangementer, der sammen med nogle pilotprojekter, som Holstebro kommune har fået penge fra LAG og Erhvervsministeriets landistriktspulje til, skal finde frem til, hvad det skal til, for at flere vælger at handle ind - måske endda gå på shoppingtur - i de mindre byer.

Projektet hedder "Stationsbyerne som nye stærke stationer" og er en række workshops, seminarer og projektaktiviteter, der med Holstebro kommune som arrangør og med 446.000 kroner i støtte fra LAG skal forsøge at finde gyldne opskrifter på lokal udvikling.

- I Vinderup for eksempel, kan vi ikke eksistere uden landsbyer som Herrup, Sevel og Ejsing. Men Holstebro kan heller ikke eksistere uden eksempelvis Vinderup, så det er derfor, vi laver det her projekt, siger Jens Tang, formand for handelsforeningen i Vinderup.

I første omgang er planen at tage kontakt til 30 detailhandelsbutikker i hver by og skabe en række workshops, så butikkerne kan dele erfaringer på tværs af bygrænserne. Dernæst skal der findes i alt 120 kunder - både nogle, der er glade for at handle lokalt - og nogle, der ikke handler så meget lokalt.

- Vi vil finde ud af, hvad der skal til, for at flere handler lokalt. Så vi håber, at nogle har tid til at hjælpe os med det, siger Jens Tang.

0/0
Ringkøbing

- Hvis man står stille og roligt nede i bageriet, kan du høre, at de skriger inde over køl og frost

Vestjylland

Opgiver sin selvstændighed: Jyden Bur solgt

Vestjylland

Politiker: Vi skal ikke sælge ud af vores guld

Vestjylland

Grundejerformand: Vi er i dialog med kommunen, men det er en noget ulige snak

112

Tagrender smeltede og vinduer sprang: Tre sommerhuse reddet i sidste sekund

Vestjylland

Udstilling: Fjand Gårdbutik viser malerier fra Grønland og Andalusien

Vestjylland

Lystbækgaard gør klar til påskemarked

Ringkøbing-Skjern

Færre vestjyder dyrker idræt i foreninger - men esport hitter stort