Sport

Kaj tager slæbet for landsholdet

Holdleder Kai Johannsen ses her ved herrehåndboldlandsholdets pressemøde på hotel Scandic Regina i Herning, fredag 4. januar 2019.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Kaj Johannsen er født i Flensburg og blev først dansk statsborger i 2008 - han har været holdleder for landsholdet siden 2006.

Herning: Hvem er denne energiske mand, der slæber på tunge tasker, samler bolde og hjælper alle de andre i VM-lejren?

Jo, det er såmænd Kaj Johannsen fra Kollund. Han er 58 år, født i Flensburg og har hele sit liv tilhørt det danske mindretal i Sydslesvig.

Først for 10 år siden fik Kaj Johannsen sit danske statsborgerskab, men han er pæredansk, og landskampene viser, at der banker et dansk håndboldhjerte inde i hans krop.

- Jeg spillede håndbold i DGF og Stjernen Flensburg. Vi nåede til den tyske Bezirksliga, men jeg var ikke nogen stor håndboldspiller. Jeg spillede hyggehåndbold og sluttede i Bov IF, fastslår han.

- Det var her, jeg mødte DHF's formand Per Berthelsen. Jeg nævnte for ham, at hvis jeg kunne hjælpe med noget i DHF-regi, kunne han da bare sige til. Han ringede dagen efter og sagde "Vi skal køre i morgen". Jeg skulle lige have fri fra mit arbejde, men de var velvillige, og så var jeg i gang.

- Jeg kom til at hjælpe holdlederen Stig Jensen som teamguide, og da Stig Jensen stoppede som holdleder, overtog jeg jobbet, fortæller han.

Kaj Johannsen har været holdleder siden 2006 og var med til EM-triumfen i Norge i 2008.

Da Thor Munkager stoppede med sit elitevejlederjob, søgte Kaj Johannsen, der er pædagoguddannet, jobbet, og holdlederjobbet og elitevejlederjobbet er i fællesskab et fuldtidsjob med DHF som arbejdsgiver. Tidligere arbejdede han som pædagog på Rønshoved Skolehjem i 30 år.

Kaj Johannsen har mange rejsedage, men han har stor opbakning hjemmefra af sin kone, og de to børn er fløjet fra reden. Sønnen Lasse Johannsen har spillet i Flensburg/Handewitt og 3. liga-klubben DHK Flensburg som venstre fløj.

- Jeg nyder at være sammen med landsholdsspillerne. Det er en flok dejlige fyre, der aldrig er bange for at slæbe en kuffert eller gøre noget for andre. Det er spillere med format, og der er aldrig noget brok med dem. De er bare nogle glade drenge, og det er en fornøjelse at være sammen med dem, siger Kaj johannsen.

Jeg nyder at være sammen med landsholdsspillerne. Det er en flok dejlige fyre, der aldrig er bange for at slæbe en kuffert eller gøre noget for andre. Det er spillere med format, og der er aldrig noget brok med dem.

0/0
Sport

Minut for minut: Danmark scorede tre mål i vild afslutning mod Schweiz

Håndbold

Rækker Mølle Håndbold tættere på 1. division

Ringkøbing IF

Færdig som fodboldspiller men ikke færdig i Ringkøbing

Tophistorier

Håndbold

Skjern 2 tromlet ned - nedrykning truer

Ringkøbing Håndbold For abonnenter

Derfor rykkede Ringkøbing Håndbold ned

Ringkøbing IF

Matchvinder med sin første scoring for Ringkøbing IF

Sport

Medaljeregn og gaveregn til lokale: Alle vandt metal til OL

Ringkøbing IF

Sen scoring vendte frustration til begejstring for Ringkøbing IF

Ringkøbing IF

Jesper Dalsgaard gør comeback for Ringkøbing IF