Annonce
Debat

Kaj Munk og Tølløse: Fantasiforladt og dovent af DR

Tølløse Præstegård bruges som erstatning for den ægte vare i Vedersø i DR's nye optagelser om mordet på Kaj Munk. Foto: Astrid Jensen

Læserbrev: Kaj Munk og Tølløse Præstegård. Lyder det bekendt? Nej, vel.

Fantasiforladte og måske dovne filmproduktionsfolk magter ikke at bevæge sig 360 km fra København til Vedersø Præstegård for at filme de sidste dage i Kaj Munks liv. Vi taler ikke om 9000 km fra Moskva til Vladivostok. Danmarks Radio vælger i stedet for de naturlige vestjyske omgivelser i Vedersø at lave optagelserne i Tølløse Præstegård.

Begrundelsen er himmelråbende åndssvag: I disse corona tider vil det være bøvlet at fragte filmholdet inklusiv statister to og to i biler til Vestjylland.

Annonce

De kunne jo leje en dobbeltdækkerbus, tage toget eller måske bruge lokale statister, som snakker vestjysk og ikke københavnsk. Hvis man gjorde det, ville deres set up være både mere troværdig og mere realistisk.

En del vestjyder vil ikke gide se udsendelsen, når ikke DR orker at bevæge sig til Vestjylland til de autentiske fine rammer i Vedersø.


De kunne jo leje en dobbeltdækkerbus, tage toget eller måske bruge lokale statister, som snakker vestjysk og ikke københavnsk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

'Hvide Sande' har stadig førstepladsen i danskernes tv-hjerter - og er nu kommet med i eksklusiv klub

Annonce