Annonce
Hvide Sande

Kabelklubben håber på endnu større arrangementer end DM

Allan Baruther, formand i kabelklubben, håber at kunne aholde internationale konkurrencer på kabelbanen i Hvide Sande. Arkivfoto: Mikkel Jezequel

Hvide Sande: DM. Danmarksmesterskaberne. I navnet ligger det, at der er tale om den største nationale konkurrence. Og det var et scoop for Hvide Sande og kabelklubben, da man i 2017 første gang skulle være vært for DM i wakeboard. Det har ellers ligget solidt placeret i hovedstanden ved Copenhagen Cable Club, men nu deles København og Hvide Sande om at afholde stævnet hvert andet år.

Allerede under afholdelsen af det andet DM i det vestjyske, er Hvide Sande Kabel Klubs formand dog begyndt at drømme ud over landets grænser.

- Det kunne være fedt at holde nogle endnu større events - nogle der er Europa værdige, siger klubbens formand Allan Bareuther.

Annonce

Brug for penge

Allerede nu holder klubben større arrangementer, når den internationale vandsportsfestival Waterz finder sted. Kabelparken er en af Danmarks to full size-kabelbaner, der kan sejles internationale konkurrencer på. Men skal det realiseres vil det kræve, at der tilføres midler, for de store konkurrencer koster.

- Vi fortsætter med at søge fonde og finde investorer. Allerede nu er der for en million kroner udstyr, som klubben har skaffet til kabelparken, men vi vil gerne have flere forhindringer og ramper, så vi hele tiden kan gøre banen ny og spændende, siger Allan Bareuther.

Om et EM eller måske et VM i wakeboard på et tidspunkt bliver aktuelt i Hvide Sande, må tiden så vise.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hjælp kommunen: Frivillig renholdelse

Læserbrev: Gudrun Pedersen havde den 28. december en meget relevant leder i Dagbladet – Giv kommunen en hjælpende hånd. Det var en leder, der igen satte henkastning af skrald på dagsordenen. Skrald på kommunens kyststrækning kan vi nok ikke beskylde kommunens borgere for – som hovedregel. Alt det skrald, der ligger og flyder langs landevejene og rundt omkring i vores byer – både store og små byer – skyldes som hovedregel kommunens egne borgere – desværre. I slutningen af byrådsperioden 2014 -2017 fremsatte Fjordlisten et budgetforslag, som faktisk blev vedtaget og indgik i budgettet. Jeg mener, det var for 2016 og frem. Det gik ud på, at der blev afsat et sekscifret beløb til deling mellem de foreninger, der vil bidrage med at fjerne affald fra vejområder, der er valgt af kommunens administration. Foreningens frivillige skal så renholde en bestemt strækning på nogle kilometer i et år, ikke bare en gang men flere gange i løbet af året. Pengene blev afsat i budgettet, men så vidt jeg ved aldrig effektueret til projektet. Som formand for Videbæk Borgerforening frem til marts 2018, ved jeg, at vi ikke har fået tilbudt muligheden fra kommunen. Var det ikke en ide at få sat det i gang hurtigst muligt. Der er i hvert fald steder nok at tage fat på i hele kommunen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];